Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
viky1 píše:
My jsme se také nemohli strašně dlouho rozhodnout pro jména, nakonec zvítězil David a Adéla. A bylo to tím, že nás čas začal tlačit, neboť termín porodu se nezadržitelně blíží a nechtěli jsme dopadnout jako posledně, kdy jsme rozhodli holčičí jméno až ve výtahu v porodnici:-)
My jsme ráno před odjezdem do porodnice vedli poslední diskuzi ohledně jmen. Manžel chtěl Světlanu, já Hanu. Absolutně nehodlal ustoupit. Na kluka jsme neměli nic, protože manžel byl o holčičce 100% přesvědčený (prý přece ví, co si udělal
). No, a až když jsem tlačila malou ven, tak jsem zatlačila i na manžela, a prosebně jsem zakňourala, že bych chtěla Haničku. Když viděl, jak jsem zoufalá, tak kývl. Možná mu bylo blbé se v takové situaci před několika doktory a sestřičkami hádat ![]()
Teď jsem těhotná podruhé a o jméně jsme se VŮBEC ještě nebavili. Já v tom mám teda jasno. A on to asi tuší, tak to neřeší ![]()
lulje: jméno Pavel se mi také líbí, ale protože tak se jmenuje manžel, tak nepřichází u nás v úvahu, protože jsme nechtěli děti pojmenovat po nás, aby se to zbytečně nepletlo ![]()
viky1 píše:
lulje: jméno Pavel se mi také líbí, ale protože tak se jmenuje manžel, tak nepřichází u nás v úvahu, protože jsme nechtěli děti pojmenovat po nás, aby se to zbytečně nepletlo
Viky, jsi jedna z mála, komu se tohle jméno dneska líbí.
Jmenuje se tak i můj brácha. Ne že bych byla zastáncem pojmenovávání dětí podle příbuzných, ale usnadnilo mi to výběr. Když jsem hledala v kalendáři krátké jméno bez R a nekončící na Š, tak se ten výběr opravdu zúžil. ![]()
My nejsme moc originální, máme Vojtěcha a Štěpána. U prvního jsme se na ničem jiném neshodli a u druhého jsme se rozhodovali mesi Štěpánem a Šimonem, nakonec to rozhodl Vojta, že to bude Štěpán.
Zdravím, ráda bych se připojila k tématu a slyšela Váš názor. Čekáme miminko a taky máme problém se jménem pro chlapečka. V podstatě jediné, na kterém se shodneme a které se líbí oběma, je Mikuláš. Jen teď pořád řešíme, jestli to tomu dítěti „můžeme udělat“. Moc se mi líbí, ale zas bych nechtěla, aby se mu pak ve škole smáli. Na druhou stranu si říkám, že vlastně bude vyrůstat s generací dětí, které se jmenují kdejak šíleně a že to těm dnešním dětem třeba ani nebude připadat divné. Co myslíte? ![]()
Mikulas je moc hezke jmeno, myslim,ze v dnesni dobe se uz vubec bat nemusis! My jsme dali LIAM a jeste se nam libil Oscar ![]()
Mikuláše jsem měla kolegu a nikoho to nepobuřovalo, ani mě to nijak nezarazilo. Je to hezký libozvučný jméno ![]()
Jé, tak to díky. No já se bála, přece jen to má většina lidí spojený jen s tím pánem, co chodí po městě s andělem a čertem. Já osobně nikdy žádného opravdového Mikuláše nepotkala, ale jak jsem se dívala na statistiky, tak se tohle jméno v dnešní době docela dává (asi 250 ročně), tak to snad nebude až tak vzácný. Ale úplně vidím (jestli to teda bude kluk), jak bude celá rodina obracet oči v sloup, že jsme se zbláznili.
Ale co, nějak si snad zvyknou. Předem jim jména radši neříkáme, abychom se těm řečem vyhnuli.
Tak díky za povzbuzení a uklidnění, že to není zas tak mimo.
Lizbeth píše:
Daniel mi nejde přes pusu.
Docela by šlo Kryštof Jílek, Vojtěch Jílek,( dále Alexandr, Eduard,Šimon..)
Tady s těma jménama taky souhlasím já bych dala Šimona nebo Alexe pokud budu mít druhé dítě taky kluka budu vybírat tady s těch dvou.Můj první syn je Jaroslav to by s k vašemu příjmení taky pěkně hodilo.No a můj muž vám radí Klementa to se zas líbí jemu.
Já bych teda kluka Klementa nedala Klementína pro holku zní teda líp
a nebo ještě Filip.
Příspěvek upraven 20.04.10 v 17:29
Rybano-mozna uz jsem ti to psala(nevim ted komu,ale nejake mamci na emiminu co chce Darka jo),ale jedno takoveho mam doma a je mu uz 36let
.A neni to zadna exotika,zname jich vic.(jen podle meho manzela jsou pojmenovani dalsi dva kluci,taktez znam i dalsi dva dospele).
Jen se primlouvam za ten svatek,muj manzel furt knucel,ze ho rodice sidili,kdyz jemu svatek neslavili-tak jsem to zavedla ja,alespon si poprat,a je spokojen uz 13let ![]()
Jinak Liam je pěkný. Čtete to jak se to píše, nebo anglicky Lajem? Oskar je fajn, ale jelikož máme v příjmení dvě R, tak chcem něco měkčího, bez R. Co kdyby chudáček ráčkoval
No a když vyřadíme jména, která už v početné rodině jsou, pak taky Honzíky, Kubíky a spol, kterých je zase strašně moc, tak už toho moc nezbývá. A z toho mála se zas každýmu líbí něco jiného. Ach jo.
Cte se to Lijem, ale tady to cte kazdy jak chce
Jojo taky to bylo pro nas tezky vybrat, protoze tatku mame australana, takze k jeho prijmeni se nic ceskyho nehodilo..a zase z cesky strany se jim nelibilo nic ciziho..je ale dulezity,co se libi vam a ne ostatnim! vsichni si pak na jmeno stejne zvyknou ![]()
Tojeje píše:
Zdravím, ráda bych se připojila k tématu a slyšela Váš názor. Čekáme miminko a taky máme problém se jménem pro chlapečka. V podstatě jediné, na kterém se shodneme a které se líbí oběma, je Mikuláš. Jen teď pořád řešíme, jestli to tomu dítěti „můžeme udělat“. Moc se mi líbí, ale zas bych nechtěla, aby se mu pak ve škole smáli. Na druhou stranu si říkám, že vlastně bude vyrůstat s generací dětí, které se jmenují kdejak šíleně a že to těm dnešním dětem třeba ani nebude připadat divné. Co myslíte?
Máme kamarády a dali synovi také jméno Mikuláš. Malému říkají Mikoldo, Miku a i děti se mu vůbec nesmějí, takže bych se toho nebála ![]()