Jméno pro chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5527
10.4.10 08:40

Jo, a ještě „miluju“ jména se zdvojenými hláskami: Vanessa, Emma…
Když jsem se rozhodla dát jméno HANA, spousta lidí mě přesvědčovala, ať dám aspoň HANNA, ať to zní trošku moderně. Musela jsem se smát. Tchyně je totiž Hanna se dvěma NN a fakt nemusím mít všechno. :think:

A už jsem to tady jednou psala a budu se opakovat s tím, co prohlásila známá, když se ptala, jak se našed miminko jmenuje. Když jsem řekla, že Hana, tak se zašklebila a prohlásila: „Tak to jsem si myslela, že dáte KVALITNĚJŠÍ jméni, když bydlíte v tom Brně.“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To mě teda fakt dostalo. Ona má Filipa a myslím Natálii nebo Adélu. To jsou kvalitní jména. Hana prostě nefrčí, alě mně to nevadí. Krásně se dá zdrobňovat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
10.4.10 08:57

Lulje, tak kvalitnější jméno když bydlíte v tom Brně mě fakt pobavilo :lol: Takže na jména má vliv aj město, jo? Ti lidi jsou fakt švihlí :lol: Mimochodem, já jsem také z Brna a když si někdy prohlížím ty čerstvě narozená miminka v Deníku a koukám na ty jména, tak to mám kolikrát jako vtip týdne :twisted: Myslím hlavně v kombinaci s příjmením :twisted: Ještěže mě neopustila soudnost a když máme typicky české příjmení, nechtěla jsem k tomu třeba Mathildu nebo Cleopatru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
10.4.10 09:04

Mě by se k vašemu příjmení hodilo něco s „r“ třeba Theodor, Roman, Martin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
10.4.10 18:26

Martínek mě taky napadl…nejhorší je, že spoustu jmen jsme vyřadili jen proto, že se tak jmenuje někdo, kdo nám nesedí a při vyslovení toho jména se nám místo miminka vybaví dotyčná osoba a už se nám to jméno tolik nelíbí…je to normální? :) taky se vám to stává? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
10.4.10 19:08
lulje píše:
Jo, a ještě „miluju“ jména se zdvojenými hláskami: Vanessa, Emma…
Když jsem se rozhodla dát jméno HANA, spousta lidí mě přesvědčovala, ať dám aspoň HANNA, ať to zní trošku moderně. Musela jsem se smát. Tchyně je totiž Hanna se dvěma NN a fakt nemusím mít všechno. :think:A už jsem to tady jednou psala a budu se opakovat s tím, co prohlásila známá, když se ptala, jak se našed miminko jmenuje. Když jsem řekla, že Hana, tak se zašklebila a prohlásila: „Tak to jsem si myslela, že dáte KVALITNĚJŠÍ jméni, když bydlíte v tom Brně.“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To mě teda fakt dostalo. Ona má Filipa a myslím Natálii nebo Adélu. To jsou kvalitní jména. Hana prostě nefrčí, alě mně to nevadí. Krásně se dá zdrobňovat :-D

Hmm hláška dobrá :palec: :lol: :lol:
Jako Brňačky by mě zajímal její názor na výběr našeho jména :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
10.4.10 19:18

moc se mi líbí jméno Vojtíšek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
10.4.10 20:01
janina.sun píše:
Martínek mě taky napadl…nejhorší je, že spoustu jmen jsme vyřadili jen proto, že se tak jmenuje někdo, kdo nám nesedí a při vyslovení toho jména se nám místo miminka vybaví dotyčná osoba a už se nám to jméno tolik nelíbí…je to normální? :) taky se vám to stává? :-)

Mně se to stává taky :palec: Třeba jsem za svůj život poznala celkem dost Lenek a jedna horší než druhá, jedinou normální znám snad jen jednu, takže já bych jméno Lenka nedala, i když jako takový je v pohodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
10.4.10 20:14
Machalka píše:
janina.sun píše:
Martínek mě taky napadl…nejhorší je, že spoustu jmen jsme vyřadili jen proto, že se tak jmenuje někdo, kdo nám nesedí a při vyslovení toho jména se nám místo miminka vybaví dotyčná osoba a už se nám to jméno tolik nelíbí…je to normální? :) taky se vám to stává? :-)
Mně se to stává taky :palec: Třeba jsem za svůj život poznala celkem dost Lenek a jedna horší než druhá, jedinou normální znám snad jen jednu, takže já bych jméno Lenka nedala, i když jako takový je v pohodě :lol:

Tak to jsem ráda, že nejsem sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
10.4.10 21:38
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím …
janina.sun píše:

Taky to tak mám. Mě se zase nejvíc líbí klučičí jména Michal, Milan a Martin a u manžela v rodině už všechna jsou, takže jsme nad nimi neuvažovali a dávat po manželovi jsme nechtěli, protože se mi nelíbí, když pak někdo říká malej Roman, velkej Roman, nebo mladej Roman, takže jsem měla docela problém s výběrem klučičího jména. No nakonec jsme ho ani nepotřebovali :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
11.4.10 10:22

Jé holky s Haničkou a Helenkou se musím smát my máme doma Františka a to byl mazec když se někdo zeptal jak se bude miminko jmenovat málokdo tomu věřil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
11.4.10 14:15

Luljo to je fakt dobrá hláška, kvalitní jméno, když jsi z Brna, to by mě zajímaly její návrhy, taky su z Brna.

No a každé jméno je něčím hezké, i když se nám druhým třeba moc nelíbí, tak na dětičkách to pak zní hezky všechno. Na chlapečka jsem taky vůbec nevěděla, co bych dala a pak jsem zjistila, že čekám dvojčátka, tak vymýšlet rovnou dvě jména, ale mám holky. Na kluka měl manžel vybraného Kryštofa, Jáchyma a Jonáška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.4.10 14:04
pavluša píše:
Jé holky s Haničkou a Helenkou se musím smát my máme doma Františka a to byl mazec když se někdo zeptal jak se bude miminko jmenovat málokdo tomu věřil :-)

Kamošky brácha má dva kluky - Tondu a Frantu. Taky se okolí diví, ale mně se to líbí. Zas něco jiného než ti Dominikové a Danielové… Jo, a jsou z Brna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.4.10 14:05
RyBANA píše:
Jako Brňačky by mě zajímal její názor na výběr našeho jména :lol:

A co plánujete vy? Zkusím se jí zeptat, až ji potkám, jestli je to na Brno dost nóbl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.4.10 14:08
lulje píše:
RyBANA píše:
A co plánujete vy? Zkusím se jí zeptat, až ji potkám, jestli je to na Brno dost nóbl ;)

Darek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.4.10 14:23
RyBANA píše:
lulje píše:
RyBANA píše:
A co plánujete vy? Zkusím se jí zeptat, až ji potkám, jestli je to na Brno dost nóbl ;)
Darek :wink:

Tak takové jméno jsem neslyšela ani na pískovišti, ani jinde. Zkusím zjistit, jestli to na Brňáka není moc obyč, ale řekla bych předem, že Darek coby „exotické jméno“ projde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí