Ušlý zisk zaměstnavateli
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ušlý zisk zaměstnavateli
Zdravím, chtěl bych se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti stym že pracují ve fabrice a příští týden jdu podepsat výpověď (dvou měsíčku),dohodu mi prý nedá, ale do práce po novém roce už nepřijdu a nastupují k jinému zamestnavateli, tak jestli se potom zaměstnavatel soudí o ušli zisk.diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Když máš dvouměsíční výpovědní lhůtu a odejdeš si hned jinam, to ti nevadí, že pak budeš mít tuhle absenci v zápočťáku?
- Citovat
- Upravit
V budoucím zaměstnavateli to nevadí a potom už je to asi jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když budoucí zaměstnavatel využije zkušebku a pá, ta předchozí absence zmizí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Honza193 píše:
Zdravím, chtěl bych se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti stym že pracují ve fabrice a příští týden jdu podepsat výpověď (dvou měsíčku),dohodu mi prý nedá, ale do práce po novém roce už nepřijdu a nastupují k jinému zamestnavateli, tak jestli se potom zaměstnavatel soudí o ušli zisk.diky
Pokud nedodržíš výpovědní dobu a zaměstnavateli v té době vznikne škoda, u které prokáže, že vznikla v přímé souvislosti s tvou neomluvenou absencí, tak odpovědnost za tuto škodu půjde za tebou (tj. bude se postupovat stejně, jako bys tu škodu způsobil ty sám).
A ano, taktéž si může nárokovat (prokazatelně tvou vinou) ušlý zisk… například když nedokončíš nějaký projekt, zakázku, neodvezeš něco někam, jak jsi měl udělat, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Myslím, že jo, dostane nový zapoctak a tam je jen aktuální zaměstnavatel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Honza193 píše:
Znáte někoho komu by se to stalo?
Především neznám nikoho, kdo by se zachoval jako pitomeček a takto zariskoval. Ty následky, pokud by zaměstnavatel všech těchto svých možností využil, můžou totiž být finančně velmi citelné.
Neomluvená áčka se mohou dost nevyplatit i za normálních okolností, natož ve výpovědní lhůtě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslel, že zápočťák je jeden a tam se postupně zapisuje. Ale poslední zaměstnání jsem měl…1992? asi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Já myslel, že zápočťák je jeden a tam se postupně zapisuje. Ale poslední zaměstnání jsem měl…1992? asi
Ja se na to ptala a prý se zapoctak vždy odevzdá novymu zaměstnavateli a ten pak dá nový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Honza193 píše:
Znáte někoho komu by se to stalo?
Já neznám ani nikoho kdo by takto odešel z práce. Každopádně to, že se zaměstnavatel většinou nesoudí. Nemá čas se tahat po soudech a dokazovat výši způsobené škody. Ještě neznamená, že se soudit nebude žádný. Tak aby ses potom nedivil. Navíc Česko je vesnice. Tak aby tě tahle “dobrá” pověst jednou nedohnala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
jo, tehdy to tak bylo. Což bylo fajn, člověk měl přehled. Už dávno to ale není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych to udelala ja, nechal by zamestnavatel ze me prescasy za 200%, pekne bych se prohla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit