Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Chápu tedy dobře, když máme rekreační objekt mimo obec, ale v rámci okresu, že tam jako rodina můžeme jezdit?
@Blue2 píše:
Chápu tedy dobře, když máme rekreační objekt mimo obec, ale v rámci okresu, že tam jako rodina můžeme jezdit?
Já to pochopila tak, že nemůžete. Tak by mě zajímalo, jak to je.
Pak jsem ještě nepochopila jednu věc - nikdo mi neopravi třeba pračku. Ale provozovny servisu výrobku pro domácnost jsou otevřené. ![]()
@Sára 1 píše:
Já to pochopila tak, že nemůžete. Tak by mě zajímalo, jak to je.Pak jsem ještě nepochopila jednu věc - nikdo mi neopravi třeba pračku. Ale provozovny servisu výrobku pro domácnost jsou otevřené.
Servisák na pračku ti přijede… Vypíše si zakázkovej list s tvou adresou a s tím, nebo s potvrzenou objednávkou servisu pofrčí, kam bude potřeba… ![]()
@bse.pedro píše:
Servisák na pračku ti přijede… Vypíše si zakázkovej list s tvou adresou a s tím, nebo s potvrzenou objednávkou servisu pofrčí, kam bude potřeba…
No ale kdyz mu budu chtít pračku odvézt, tak provozovna je zavřena? Chápu to správně?
@Sára 1 píše:
No ale kdyz mu budu chtít pračku odvézt, tak provozovna je zavřena? Chápu to správně?
Podle mě by to tak mělo být… Pojede na servis do bytu a když bude třeba, odveze jí sám, nebo nějaký přepravce…
![]()
@bse.pedro píše:
Podle mě by to tak mělo být… Pojede na servis do bytu a když bude třeba, odveze jí sám, nebo nějaký přepravce…![]()
No a co se vše počítá do domácích potřeb? Jsou to třeba i žárovky?
@Sára 1 píše:
No a co se vše počítá do domácích potřeb? Jsou to třeba i žárovky?
Mila zlata, zarovku si objednas pres eshop a v prodejne vyzvednes. Tak jako dosud ![]()
@cecetka píše:
Mila zlata, zarovku si objednas pres eshop a v prodejne vyzvednes. Tak jako dosud
Žárovky mají v supermarketech/obchodech… Zrovna teď jsem někde viděl, myslím že v Kauflandu LED žárovky za 30,–Kč…
![]()
@bse.pedro píše: Žárovky mají v supermarketech/obchodech… Zrovna teď jsem někde viděl, myslím že v Kauflandu LED žárovky za 30,–Kč…![]()
No a můžou se prodávat tam, kde se běžně prodávají a ostatní zboží, třeba světlo nebo zásuvky? Co třeba firmy, které něco takového potřebuji?
@Sára 1 píše:
No a můžou se prodávat tam, kde se běžně prodávají a ostatní zboží, třeba světlo nebo zásuvky? Co třeba firmy, které něco takového potřebuji?
Nejsem poslanec ani ministr, ani expert přes tyhle věci… Je potřeba si pročíst nařízení vlády, co je otevřený nebo není, atd… Mě to vcelku nezajímá, pro mě jsou důležitý a směroplatný info, který se týkají mě, co nosit na hubě a kdy a kde se můžu pohybovat… Zjišťovat si to budu, až to budu potřebovat…
![]()
Pro mě je důležitý, že dostanu potraviny, popř. drogerku, nepotřebuju zbraně, střelivo, žárovky, svítidla, bicykly ani činky nebo třeba dětský boty, takže nemám důvod to zkoumat…
![]()
@Sára 1 píše:
Velkoobchody, kde podobný materiál firmy a živnostníci nakupují, fungují dál. Třeba i do Hornbachu můžeš jít jako firemní registrovaný zákazník nakupovat.
@ivašot. píše:
Velkoobchody, kde podobný materiál firmy a živnostníci nakupují, fungují dál. Třeba i do Hornbachu můžeš jít jako firemní registrovaný zákazník nakupovat.
Takže i menší firmy, kde živnostníci nakupují, můžou prodávat?
@bse.pedro píše:
Nejsem poslanec ani ministr, ani expert přes tyhle věci… Je potřeba si pročíst nařízení vlády, co je otevřený nebo není, atd… Mě to vcelku nezajímá, pro mě jsou důležitý a směroplatný info, který se týkají mě, co nosit na hubě a kdy a kde se můžu pohybovat… Zjišťovat si to budu, až to budu potřebovat…![]()
Pro mě je důležitý, že dostanu potraviny, popř. drogerku, nepotřebuju zbraně, střelivo, žárovky, svítidla, bicykly ani činky nebo třeba dětský boty, takže nemám důvod to zkoumat…![]()
No a je to někde podrobněji rozepsáno? Protože já bych pochopila, že opravny spotřebičů, praček… Můžou být otevřeny, ale neměly by být. Tak jak určit s jistotou, jestli otevřeno můžou mít?
Snad nevadí, že se tady zeptám. Chápu to usnesení správně: až půjdu tento týden do autoškoly (kam můžu, protože „vzdělávání“ je ve výjimkách, že?), že musím mít nějaké potvrzení? Nebo nic řešit nepotřebuju? Je to v rámci jednoho kraje. Budu za hlupáka, ale nějak jsem se do toho zamotala
Děkuji