Uspání pejska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16230
26.12.22 10:12
@Dakota J píše:
Ahoj, manzel by mel bez ptani psa capnout a pomoct, absolutne by mi nezajimalo co pak budou starici vyvadet, holt s nim pak nebudou mluvit.Muj bracha toto udelal u tchyne, taky nebyla schopna pomoct pejskovi, pry na to nema. Vubec bych se jich neptala, kort kdyz je sam na zahrade. A novej pes ani nahodou po tom co pises.

To je jako Hele, nezvládám se starat o dítě, co mám, ale pořídím si další miminko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
26.12.22 10:49
@Anonymní píše:
Pejsek je na kost vyhublý, lékař už mu nedokáže léčbou nijak pomoci a poslední dva dny se hodně zhoršil. Nejí, má průjem, zvrací krev.

Vůbec se jich na nic neptej, nediskutuj s nimi, a s pejskem k veterináři. On už udělá to co se musí udělat.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
26.12.22 11:11
@Anonymní píše:
Dobrý večer, dnes jsme byli na návštěvě u maminky a tatínka z manželovy strany. Mají psa pitbulla, kterého jsme jim dovezli před jedenácti lety. Pejsek je na kost vyhublý, lékař už mu nedokáže léčbou nijak pomoci a poslední dva dny se hodně zhoršil. Nejí, má průjem, zvrací krev. Myslím, že je i dehydrovaný, dala jsem mu napít stříkačkou, ale nevím, zda to oni dělají též. Když jsem viděla, jak se třese, tak jsem jim navrhla, že je manžel odveze do Varů na veterinu. Nechtějí, že by ho uspali. Podle jejich slov to nedají a tak ho chtějí nechat „umřít“ u nich. Zároveň nás znovu pověřili sehnáním štěněte. Oběma je 75 let, pejsek nechodil na procházky, na cvičák. V jejich věku se bojím, co by se následně stalo, kdyby jeden z nich odešel. Volala jsem známému- veterináři a mohl by přijet 27. a pejska kdyžtak uspat, ale to nechtějí slyšet. Co se dá dělat? Pořídili byste jim dalšího? Pere se to ve mně po celý den, směs vzteku a bezmoci. :( Děkuji za přečtení. Prosím anonym.

Pejska bych těmto nezodpovědným lidem dalšího nepořizovala, když jednoho chudáka už zprznili. Nezlob se na mně, ale uvažování nad štěnětem snad nemyslíš vážně, že ne. Psa odvézt, jim dát max tak plyšáka. Bohužel pejsek vypadá, že bude aj nemocný a vysvobodí ho jen veterinář…

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
26.12.22 11:14
@Anonymní píše:
Bylo mi řečeno, že má zahradu a může se vyběhat sám.

Jo, jenže zahrada postačí tak jezevčíkovi… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1217
26.12.22 12:21

Vůbec bych se jich na nic neptala, prostě bych pejska naložila a odvezla na pohotovost. Každé zvíře si zaslouží důstojně odejít, a můžeme být rádi že eutanazie tu pro zvířátka je. Je to vysvobození a veterinář je povinen trpícímu zvířeti ulevit pokud není jiná možnost. Tohle není že nejsou připraveni, tohle je sobectví a bezohlednost. Majitel jakéhokoliv zvířete není připraven na jeho odchod nikdy. Musíme přijmout fakt, že nastal čas a zajistit zvířátku důstojný odchod za duhový most. Vždycky jsem byla s každým svým psem do poslední chvíle a vždy mu ulevila od trápení a tak to udělá každý pán, kterému na svém miláčkovi záleží. :srdce: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
26.12.22 18:08
@Anonymní píše:
Procházky jsme alespoň částečně zařizovali my. Když jsme ho pořizovali, tak na tom byli zdravotně ještě dobře. Čím jsou starší, tím mají víc výmluv, proč něco nejde. Já, že si neumím přiznat, že jsou sobci? V duchu jim dávám tolik sprostých jmen. Jenže to nikomu nepomůže.
Kamery jsou dobrý nápad, ale hned naproti domu mají panelák plný romů. Kamery je nezastaví. To není samozřejmě obhajoba.

Moje osobní zkušenost je, že velmi staří nemocní psi už často opravdu odmítají chodit ven, mají strach, zvlášť pokud už mají problémy se zrakem a sluchem. Pak opravdu jsou rádi, když je nikam netaháš, když se můžou vyčůrat atd. na noviny v domě nebo v bytě. Pokud by tohle byl jediný problém, jestli nemá pes nezvládnutelné bolesti… Má pes chuť k jídlu, vyprazdňuje se normálně? Zkuste se domluvit na tom, že by se pozval zvěrolékař do bytu, podíval se na pejska doma v jeho prostředí, aby nebyl zbytečně stresovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76458
26.12.22 18:19
@greenapple píše:
Moje osobní zkušenost je, že velmi staří nemocní psi už často opravdu odmítají chodit ven, mají strach, zvlášť pokud už mají problémy se zrakem a sluchem. Pak opravdu jsou rádi, když je nikam netaháš, když se můžou vyčůrat atd. na noviny v domě nebo v bytě. Pokud by tohle byl jediný problém, jestli nemá pes nezvládnutelné bolesti… Má pes chuť k jídlu, vyprazdňuje se normálně? Zkuste se domluvit na tom, že by se pozval zvěrolékař do bytu, podíval se na pejska doma v jeho prostředí, aby nebyl zbytečně stresovaný.

vždyť to vše je v prvním příspěvku - pes nejí, zvrací krev a má průjem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
26.12.22 18:29

@greenapple a hlavně…umírá sám v garáži…na to fakt není co říct… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15813
26.12.22 18:31

TVL, to by mi praskla cévka, rodiče zakladatelky patří do kriminálu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
26.12.22 18:33

@Zumpa a ještě přemýšlí, že by jim přivezli dalšího psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.22 19:39
@Zumpa píše:
TVL, to by mi praskla cévka, rodiče zakladatelky patří do kriminálu!

Nejsou to rodiče moji, ale manžela. Proto by měl veterináře domluvit manžel a nenechávat to na mně.

@Monchichik píše:
@Zumpa a ještě přemýšlí, že by jim přivezli dalšího psa…

O štěněti se sice zmiňovali, ale já ani manžel jim žádné štěně pořizovat nehodláme. Před cca jedenácti lety na tom byli zdravotně a mentálně jinak. Ale bohužel neovlivníme to, když jim štěně seženou sourozenci manžela.

Dnes jsem za pejskem byla, leží na gauči v dílně. Něco snědl, napil se, vyčůral. Vrtěl ocáskem a byl rád za každé pohlazení, znovu jsem se jich zeptala, zda si ho nechtějí vzít alespoň domů na tu noc. Nechtějí, má zapáchající průjem, co na to říct. Nikomu nic zlého nepřeju, ale jednou se jim tohle vrátí i s úrokem. Zítra k nim jedu i se známým veterinářem. Nechtějí být u toho, až bude pejsek uspán, tak ať u sebe má někoho blízkého.

• Citovat
  • Upravit
32092
26.12.22 20:27
@Anonymní píše:
O štěněti se sice zmiňovali, ale já ani manžel jim žádné štěně pořizovat nehodláme. Před cca jedenácti lety na tom byli zdravotně a mentálně jinak. Ale bohužel neovlivníme to, když jim štěně seženou sourozenci manžela.Dnes jsem za pejskem byla, leží na gauči v dílně. Něco snědl, napil se, vyčůral. Vrtěl ocáskem a byl rád za každé pohlazení, znovu jsem se jich zeptala, zda si ho nechtějí vzít alespoň domů na tu noc. Nechtějí, má zapáchající průjem, co na to říct. Nikomu nic zlého nepřeju, ale jednou se jim tohle vrátí i s úrokem. Zítra k nim jedu i se známým veterinářem. Nechtějí být u toho, až bude pejsek uspán, tak ať u sebe má někoho blízkého.

To jsi hodná, že se o něj postaráš do poslední chvíle…strašné, že je tam sám a jim je to jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
26.12.22 20:32

Doufám, že žádný soudný chovatel neproda štěně pro 75 l rodiče do domku, kde se s ním nebude nic dělat. A ještě pitbula, který potřebuje zaměstnat.
Když nemají soudnost rodiče, mel by mít chovatel.

Jinak bych se domluvila s tím známým, aby přijel k nim domů a já přijela taky.
Kecám, umírajícího psa bych v kotelně nenechala, měla bych ho doma.

• Citovat
  • Upravit
8922
26.12.22 20:59
@Anonymní píše:
O štěněti se sice zmiňovali, ale já ani manžel jim žádné štěně pořizovat nehodláme. Před cca jedenácti lety na tom byli zdravotně a mentálně jinak. Ale bohužel neovlivníme to, když jim štěně seženou sourozenci manžela.Dnes jsem za pejskem byla, leží na gauči v dílně. Něco snědl, napil se, vyčůral. Vrtěl ocáskem a byl rád za každé pohlazení, znovu jsem se jich zeptala, zda si ho nechtějí vzít alespoň domů na tu noc. Nechtějí, má zapáchající průjem, co na to říct. Nikomu nic zlého nepřeju, ale jednou se jim tohle vrátí i s úrokem. Zítra k nim jedu i se známým veterinářem. Nechtějí být u toho, až bude pejsek uspán, tak ať u sebe má někoho blízkého.

Alespon ze to resis ty, mel by to resit manzel a hned, to uz jsem ti psala, ale to uz je ted jedno, alespon ze u nej budes ty, jeho rodice jsou proste h.ovada.Ze jsem cita neskutecnej, ale kdyz mi umiral pes, vzala jsem ho na uspani a byla s nim az do konce, mela jsem jeho hlavu na sobe, vedel ze jsem u nej, ty konce jsou hrozny, ale musi to clovek pro ne udelat. Delas pro nej dobrej skutek. Jeste ze ten pes ma tebe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.23 20:35

Pro ty z vás, které by to zajímalo, napíšu, jak to s pejskem pokračovalo. Přijela jsem s veterinářem, uzamčená brána a od domovních dveří na nás křičeli, ať odejdeme, že jim chceme zabít psa a volají policii. Hrozný zážitek pro mne i pro toho veterináře. Manželovi do telefonu řekli, že chtějí pouze veterináře, u kterého je pes registrovaný. Na Silvestra mi laskavě „dovolili“, abych se postarala o pejska, dala jsem ho na vyhřívanou deku, najedl se a napil. Celý se klepal z ohňostrojů, ve tři ráno jsem odjížděla. Prvního jsem s ním byla celý den. Druhého volala tchýně, že ho nechali na veterině, že to teda nemá cenu. Než jsem dojela, tak byl pejsek uspaný. Veterinář mi řekl, že měl veliký nádor, operace už nepřipadala v úvahu. Jsem citlivá povaha, chvilku mi potrvá, než si to v sobě zpracuji. Děkuji za přečtení

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný