uspávání

50
5.11.06 19:49

uspávání

Ahoj,tak mám opět dotaz, a prosím zkušené maminky o radu.Něměla jste některá problém s uspávání vašich ratolestí?Naše dítě odmala neusne jinak než na rukou,jenže ted má už 10.měsíců a pořádně se pronese.Už jsem ji zkoušela utahat a jestli usne sama,ale to bych musela čekat tak do půlnoci.Tak se ptám jestli někdo neměl stejný problém a popř. jak ho vyřešil,nebo kdy to některé s vašich dětí přešlo.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1230
5.11.06 20:17

debora, nas maly do roka tiez len na rukach, pisala som do tejto diskusie:

http://emimino.cz/modules.php?…

vela stastia.
k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
5.11.06 21:41

Ahoj Deboro,

Anička taky cca do roka (určo aspoň do 11 měsíců) usínala tak, že jsem jí nakojila a pak musela nosit. Ale pak jsem to zkusila tak, že jsem jí nakojila a nechala ji ležet vedle sebe na naší posteli a vykládala jsem jí třeba pohádku. Usnula v naší posteli a pak jsem ji přenesla. No a teď ji ve tmě nakojím a dám do její postýlky, chvilku ji držím za ruku (když chce) a ona pomalu usne. Chápu, že ideál je dát bdící dítě do postýlky a ono tam samo usne, ale nevím, jestli se tohoto ideálu někdy dožiju:-))))

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
5.11.06 22:30

Svetlanka, ja asi tiez nie :lol: :lol: :lol:
K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
6.11.06 07:44

Holky, to se poda.............maleho jsem uhoupavala do 11 mesicu............zlatej balon........a pak jednoho dne jako kdyz utne, nechtel..... tak jsem zkusila dat do postylky, a ejhle, usnul

Ted vecer dostsne mliko, pohoupu ho raz dva- doslova, dam pusu, ulozim a odchazim...........malej v bdelem stavu do minuty je tuhon

Preju to kazde mamince...........jen u nas je ted problem s nocnim brecenim.........ale to je jina kapitola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
6.11.06 10:13

Tak u nás má malej jen takový období, někdy usne v pohodě sám a spí třeba do rána, ale jindy má období třeba týdne, kdy ho musíme víc jak hodinu na rukách uspávat a to je fakt o nervy, pak se taky celou noc budí po hodinách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
6.11.06 14:05

no tak tomu moc nevěřím že jí to někdy přejde,já už zkoušela všechno,přivinout ji k sobě,kojit,atd a nic nezabírá,jen náruč a hupsání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
6.11.06 14:20

ahojky,

ja myslim,ze s tim bude mit zkusenost hodne mamin,spise koukam jak spadla z visne,kdyz mi nekdo povi,ze to jejich uz treba male mimco stacilo polozit do postylky a ono samo usnulo 8)

Ja jsem naseho prcka ucila usinat samotneho kolem sedmeho-osmeho mesice(nevim ted presne),metoda vyrvani mi nesla pres srdce(radej jsem ji ani nikdy nezkusila),moc jsem na nem visela,abych ho nechala plakat..takze jsem si vymyslela svou,o dost pomalejsi(asi mesic to zabralo)

Nejprve vladnout denni spanek,vecerni nechat zatim jak je.A pres den,jsem ho sice odnesla do postylky,ale jakmile zacal jen trosku plakat,hned jsem tam sla-aby proste vedel,ze tam fakt jsem.Pokud se nerozplakal moc(a to se vetsinou nestihl tak rozplakat),tak jsem jen pohladila,ponufala a zase zkusila odejit.Ze zacatku to fakt bylo mnohokrat,30×-50×…ale fakt to pak zacalo klesat a dopadlo to najednicku:)
Kdyz jsme pak zvladli denni,zacali jsme stejnym zpusobem s tim vecernim,ze zacatku jsem sekundu dve pred tim nez totalne vytuhl u prsa odpojila a zkusila tu postylku,pak zase posunovala drivejsi odpojeni nez bude uplne tuhos…
Je to na dlouhe lokte ale vyplati se.Bala jsem se,ze by ztratil tu duveru,ze me ma.Po devatem mesici sel do sveho pokoje,(velmi lehky spac,probudilo ho jedine otoceni v posteli)a pak uz se to jen zlepsovalo.

Ted nas trapi akorat nocni place a desy,ale to uz je neco jineho nez usinani.Samozrejme prislo nekolik obdobi,ze protestoval usinat v posteli-a to uz i nabranim rozumu.Vetsinou ted musim rict,ze jdu spat i ja,jaky mame program na zitra,ale ted uz je cas spani a musi se spat…(ale to je az pro vetsi deti..)

TAk hodne stesti s usinanim

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
6.11.06 14:27

My jsme začali před 4 dny aplikovat " nechat vyplakat". Spousta lidí to odsuzuje, ale my se s manželem dohodli, že to zkusíme. Musím ale zdůraznit, že náš miláček pláče chvilinku. v průměru 10 min, pak spinká, ale i tak je to pro nás psychicky náročný, nechat ji tam :( . snad se to naučí co nejdřív. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
6.11.06 14:31

Any: k té metodě nechat plakat - taky za ní neustále chodíme a mluvíme na ní. Ale nikdy nezvedáme z postýlky. Jen prostě aby věděla, že tam jsme. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
6.11.06 21:06

kacamu,

tak to mate v podstate taky upravene,protoze „vyrvavaci metoda“ je pokud se nemylim,tam nechodit vubec,tedy za nejake casove intervaly,ale pokud tam chodite porad a ujistujete,ze tam vlastne porad jste,delate vpodstate to same co ja :D 8)

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
7.11.06 20:09

:-)

Ahoj holky,
taky se pridavam do rad maminek, ktere nosi ¨detatko v naruci a hopsaji :-)
Ted je nasi holcicce 6mesicu , ale tak od 4. mes zkousim po kojeni , jen pri malinkem svetylku polozit do postylky a nechat co bude. Vetsinou si hraje s dudlikem, ktery nikdy nechtela cucat, takze si ho jen olizuje :-) a pak pomalu zacina natahovat az breci hodne. Ze zacatku pomuze, ze tam casto chodim, kdyz zafnuka, ale pak je to snad horsi kdyz jsem u ni. Proste chce vzit do naruce.
Takze budu zkouset dal. Drzim vsem palce, snad to brzy zvladneme, nebo spis nasi milackove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
7.11.06 20:50

náše zlatíčko spalo jen v kočárku a tak jsem celý dny jen lítala s kočárkem aby se trochu vyspal.Začalo být ošklivo a já s ním v dešti a ve sněžení chodit nechci tak jsem řešila stejný problém.Přes den musím zkoušet dudlíček stojím nad postýlkou a konejšíl. Bohužel to je na dlouhej šoukej a malej spinká jen půl hodinky tak toho moc nestihnu. Ale večer už je naučenej vyblbnout, vykoupat napapat, odříhnout a spinká během pár minut. :lol Tak mi nejde dohlavy proč přes den si mne kukadla, zívá div si pusinku neroztrne e ne a ne zabrat. Vím že kdybych ho chovala tak mi náručí určitě usne, ale to beru jako krajní řešení. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí