Uspávání 8týdenního miminka

296
9.8.16 15:37

Uspávání 8 týdenního miminka

Ahoj, máme doma 8 týdenní mimčo a zajímalo by mě, jak jste takové miminko uspavali.

Měli jste nějaký rituál už odmala? Houpali jste na míči? Nebo jste je nechali brečet, aby pochopili od mala, že mají usínat sami?

My zatím houpeme na míči, malý je hodně kontaktní a myslím, že to co fungovalo s dcerou nezabere na syna.. Prvorozenou dceru jsme houpali na míči a když už nam to pak fyzicky nevyhovovalo (bolela už nás cela horní půlka těla), tak jsme použili metodu kontrolovaného pláče a zjistili jsme, že při ponechání v postylce brečí jen cca 10 minutek (poctivě jsme v rámci tohohle času chodili a uklidňovali), druhý den už vůbec ne plakala a byla v pohodě a že slabym článkem procesu uspávání jsme byli my, rodiče. Možná, že časem si při uhoupavani získala jistotu a nebyl pak problém… :nevim:

Proste mi, prosím, prozradte, jak to bylo u vas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3594
9.8.16 15:45

@Efkaaa Ahoj, obě děti u prsa nebo nošením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.8.16 15:50

První v tomhle věku uspávat nepotřeboval, druhé usínalo s ílým šumem, občas na baloně nebo v šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1451
9.8.16 15:54

V tomhle věku jsem neuspavala vůbec, usnul u prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
9.8.16 15:55

Ahoj, mam 8 tydenni dvojcata a zial inak ako placom to u nas zatial nejde :((( zial nejak nemam dost ruk na obe.. Ma niekto nejake skusenosti s dvojcatami???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
9.8.16 16:02

Prvního na míči, ale z toho mi akorát odešly záda, takže druhého jsem hned od porodnice naučila na pevné zavinutí (máme SwaddleMe zavinovačku) a po nakojení pokládám do postýlky. Máme teda dudlík, nic proti nim nemám, záleží jak to máte vy.
U prsa někdy usne někdy ne, ale i když usne, tak přenesu do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6718
9.8.16 16:11

Ahoj, když je čas spát, dám malou do postýlky s dudlíkem a látkovou plenou. Ona si jí chvíli „šmudlá“ po obličeji, a pak usíná… :mavam: Uspávat na míči je otročina, znám rodinu, kde tak uspávají i tříletou. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
9.8.16 16:17

Hned od mala nakojit a do postýlky, zpočátku jsem počkala až mi v náručí usne (ale jen jsem v klidu seděla), postupně jsem je pokládala stále více bdící a případně hladila v postýlce. Od nějakých cca 4 měcíců po položení usínaly sami. Vydrželo jim to až do nějaký 4 let, teď občas vylezají že potřebují a) čůrat, b) pít, c) hračku, d) rozsvítit, zhasnout, teplo, zima… atd., potvory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
9.8.16 16:37

Holku jsem položila a počkala až usne. Žádný uspávání s nekonalo. Ted je jí půl roku a má to pořád stejně, dám jí do postýlky, chvilku kouká, hraje si a pak usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
9.8.16 16:43

Brecet nenechavam (mam 3.dite). Usnuly u kojeni u nas v posteli, v postylce az kdyz prestaly rozhazovat rukama a samobudit se (cca 5.mesic). Davala jswm vzdy spat az kdyu to bylo vazne k tomu, nuceni do spanku proste nezabiralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
9.8.16 16:50

Položila jsem dítě na postel, lehla si k ní a pohladila ji, povídala, nebo zpívala… bílej šum občas, zavinutí, záleželo jakej měla den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
9.8.16 17:30

Používala jsem hodně bílý šum a avazovala ručičky, nikdy jsem nenechavala plakat. Pláčem dítě vyjadřuje, ze se mu něco nelibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
9.8.16 18:59

Prvni balon a prso, druha zavinout a bil sum, druha varianta byla lepsi, vedla k samostatnemu usinani a klidnym nocim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
9.8.16 19:01

A metoda kontrolovaneho place pokud vim, se pouziva nejdrive od 6mesicu, ale i to je dost brzy. Vlastne jen naucis dite, ze s tebou nemuze pocitat a nema cenu te volat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
9.8.16 21:44

A jaký bílý šum se vám osvědčil?
@Svistice @Gosi @cacharele @tini
Já znám cosi tibetského… Mrňousek má rad zvuk vody padající do vany (je něco takového vůbec nahrané?), tak nevím, jestli by to nebylo lepší… Musíme se „sžít“ a vymyslet to k oboustranné spokojenosti :hug: :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí