Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, plánují koupit novou postýlku. Z důvodu ušetření místa bych chtěla koupit postel vyšší. Máte děti, které měli takovou postel už ve dvou letech?
Viz foto:
rozměry postele VxŠxD 114 × 96,5 × 211 cm
Malá nespí úplně v klidu, ale taky sebou zas tolik nehaze. Občas se pretoci na druhou stranu atd. Někdy si zasekne nohu ve spruslich postýlky.
Predemoc diky za reakce.
@Erkata u nás ani omylem, máme 40 cm a i tak dítě pořád chytám.. ale on je strašný hraboš.. podobnou (Nemo), jsem koupila staršímu, když mu byly necelé 4 roky a v pohodě.. ale našemu malému bych fakt neměla odvahu to koupit.. ![]()
Tak malému dítku bych koupila nízkou- přece jen v noci chodí na záchod, nebo za rodiči do postele a mohlo by si ublížit. takovou bych pořizovala až od 3,5 let a ještě dost záleří na dítěti, jak moc v noci cestuje
Tohle bych nekoupila ani našemu skoro tříletému pořád se točí, přetáčí a hlavně i ted z postele občas spadne ![]()
Koupili jsem jí teď dceři 2,5 a synovi 4,5, ale uvidím jak na ní bude bezpečně lést a slézat z ní a pokud bude problém dostane matraci do domečku a bude spát tam.
Měla bych strach, až bude dítko rozespalé chodit v noci na záchod…
Starší měl od tří let vysokou, samozřejmě se zábranou, ale i tak jsem se bála, že zbuchne, když dělá kraviny, spal s plenou, takže slézání jsme neřešili, naopak jsme pak ani nedodělávali schůdky, ale vůbec mu to nevadilo. Teď ve 4 letech se začal učit na noc bez pleny, dali jsme schůdky, zvládal v pohodě i v noci, ale mladší (2) chtěl pořád lézt za ním a to bych večer neuhlídala, usínají samotní, takže jsme postel snížili na klasickou výšku a už jinou dělat nebudeme. Původně to bylo z důvodu místa, ale raději jsme uvolnili dětem ještě jeden pokoj a budou mít svojí hernu a svojí ložnici a časem každý svůj pokoj.
Moc diky rady. Radši pořídím nízkou. Nemáte ještě zkušenosti jak připevnit nebesa tak aby nebyla zavěšená na stropě? Ať to má aspoň trochu hezký
.
Mam na mysli tyto
@Erkata píše:
Moc diky rady. Radši pořídím nízkou. Nemáte ještě zkušenosti jak připevnit nebesa tak aby nebyla zavěšená na stropě? Ať to má aspoň trochu hezký.
Mam na mysli tyto
ahoj, mužeš prozradit kde si našla tuto postýlku? Taky mám vyhlídnuté něco podobného jako v hlavním příspěvku, ale dle rad tedy pořídíme později. Tato se mi líbí.
Měla bych strach.
my máme palandu, ale zaítm nahoře nikdo nespí, jen starší synové z ní občas koukají na pohádky. no a jednou tak koukají, a najednou šílenej řev, 6 letý chtěl jít na záchod, a nějak se nepovedl, nějak klopýtl, a zůstal viset na žebříku za nohu, hlavou dolů. naštěstí měl jen modřinu nahoře na stehně, a ne přelámaný nohy ani rozbitou hlavu. a to ani nebyl rozespalej.
@slavuska1 píše:
Měla bych strach.
my máme palandu, ale zaítm nahoře nikdo nespí, jen starší synové z ní občas koukají na pohádky. no a jednou tak koukají, a najednou šílenej řev, 6 letý chtěl jít na záchod, a nějak se nepovedl, nějak klopýtl, a zůstal viset na žebříku za nohu, hlavou dolů. naštěstí měl jen modřinu nahoře na stehně, a ne přelámaný nohy ani rozbitou hlavu. a to ani nebyl rozespalej.
no tedy, my měli taky palandu, velkou na chalupě, s dvoulužkem, a já na ní pokud vím spala už v předškolním věku neboť si pamatuji, že jsem tam měla ještě malou dětskou peřinu. Ale jak to bylo dvoulužko, tak sem spala v rohu a starší ségra spala na kraji. V životě jsem odtamtud nespadla, je ale pravda, že při nalézání mi ze začátku pomáhal táta ![]()