Uspávání dítěte (1 rok)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
125
25.7.16 12:53

Uspávání dítěte (1 rok)

Ahoj maminky, či tatínci…
Jdu ta vámi s dotazem, jak uspavate své ratolesti? Když byla naše Adélka miminko, tak stačilo položit do postýlky a položit ji ruku na tvářičku, ab vedela, že jsem u ní. Čím byla starší, tím méně tento kontakt vyžadovala. Postupně, ač nevědomky jsem ji zvyklá na usínání při Očku, ano, skutečně jsem zapla TV a s dcerkou položenou na mé hrudi jsem čekala, až usne. Ušila jsem si na sebe bič… ale řekla jsem si, že to takhle nejde praktikovat pořád, s tak jsem zkusila jinou metodu… zazpivam ji 2 písničky, přitom ji houpu v náručí a malá spinká… máte jiné metody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
25.7.16 12:55

Položím na levý bok, lehnu si k ní, přikryju, upravím ucho, dám přes ni ruku a do 2 minut je tuhá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.16 12:58

Těžko se mi radí… Já vlastně neuspavam vůbec. Popreju dobrou noc, dám synovi pusinku a odcházím z pokoje. I když se někdy stane, že protestuje, tak do půlhodiny spí vzdycky. Má skoro 11mesicu.

• Citovat
  • Upravit
5822
25.7.16 12:59

@SvobodovaH prostě jen ležím vedle něj (spí se mnou od narození v posteli, stejně jako spávaly starší děti), on si tam různě leze, vstává, lehá, dokud neodpadne a neusne :lol:. Holky tohle nedělaly, ty jen ležely, držely mě za ruku a za chvíli spaly. Před 2. rokem ho dám do velké postele do jeho pokojíčku a budu upávat tam. Prostřední dcera šla do velké postele (se postranní zábranou) už v 1,5 roce, u tohoto našeho raracha to nevidím, určitě by padal, šíleně se převaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
25.7.16 13:08

Dcera ležela v postýlce a já vedle ní na posteli. Stačilo když věděla, že tam jsem.Ale pak nastal celkem problém, že jí začalo trvat než usla a vždy jak jsem se chtěla zvednout, že odejdu, tak se probrala a začal hroznej ječák. Takže nakonec jsem tam s ní trávila třeba i hodinu. :D :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
25.7.16 13:09
@Anonymní píše:
Těžko se mi radí… Já vlastně neuspavam vůbec. Popreju dobrou noc, dám synovi pusinku a odcházím z pokoje. I když se někdy stane, že protestuje, tak do půlhodiny spí vzdycky. Má skoro 11mesicu.

Toto obdivuju… praktikuje to i má přibuzna s ročním chlapecken, akorát, že u nich je to s pláčem. To bych nedala. Jsem moc měkká na to, abych vydržela tam nejít, k dyz by plakala. Prostě radši budu houpat a zpívat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
25.7.16 13:11

@mikkeilla tohle znám! :D ale tem dobám už odzvonilo asi před půl rokem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
25.7.16 13:13

Lehnu si vedle, aby věděl, že tam jsem… někdy uhoupávám, když akutně trápí zuby, ale občas i hladím po hlavičce - mal má 11 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7975
25.7.16 13:14

Do roku houpala na rukou a zpívala, pak byla dcerka už moc težká, přestěhovala jsem nás do postele spolu tak spíme dodnes. Nutno napsat, že malá leží, a maximálně si spolu povídáme. Nevstává, neskáče prostě pěkně leží, mě to nevadí jí takto uspávat, přítel už si zvykl, že má ložnici pro sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
25.7.16 13:18

Ahojky, já syna dávám po obědě spát, tak že ho položím do postýlky, kterou máme v ložnici, dám mu pusinku, řeknu spinkat a odejdu a zavřu dveře. Po 10. minutách ho jdu zkontrolovat a takhle to děláme i večer. Naštěstí nevyžaduje, abych byla s ním. Má 10. měsíců. :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
25.7.16 13:23

@renča.m Takhle to taky máme ;) Dam do postýlky, dostane dudlika a za chvilku spinká :) V poledne i večer ;) Jsem vycvicena od prvního syna, kterého jsme uspavali na rukou a nebo houpali v autosedačce :mrgreen: Snad do dvou let :roll: Az tvrde usnul, tak teprve jsme ho mohli předat do postýlky jinak byl řev. No jo, první rozmazlovany dite :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
25.7.16 13:26

@SvobodovaH no, já od půl roku učila usínání bez ničeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
25.7.16 13:58

Od malička jsme zavedli rituál - dáme Teri do postýlky, pije mlíčko a při tom ji zpívám Princeznu ze mlejna. Dopije mlíčko, dáme pusu, popřeju dobrou noc a odejdu z pokojíčku. Během chvíle spí. Praktikujeme již téměř dva roky a spolehlivě funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
25.7.16 14:11

Ahoj, já neuspávám vůbec. Obě dcery spí od 6měsíců ve vlastních pokojičcích. Jen je položím do postýlky, dám pusu, řeknu dobrou a odcházím. Ani s jednou nebyl problém. Párkrát, když byly nemocné, v noci se budily, rýmou nebo je něco bolelo, tak jsem je vzala k sobě do postele, ale jak byly zdrvé, tak putovaly zase pěkně zpátky do svých postýlek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
25.7.16 14:20

Usíná sama, položím, pohladím, pusinka, dobrou noc, usínáček a odchod, od narození
máme štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401