18měsíční je hyper před večerním spaním

Anonymní
20.7.16 21:30

18 mesicni je hyper pred vecernim spanim

Ahoj maminky,
nevíte co děláme špatně? Mrňous, který se jeví jako unavený se hodinu až hodinu a půl před usnutím změní v hyperaktivní kobylku :)… resp. hopsa po posteli, vypravi pate pres devate, chce si cist, leze po nas… no proste tornado… pak usne vycerpanim u prsa :oops: a to je na nem videt ze uz je na pokraji sil, ale porad jede jak fredka, pres den spi 1× po obede… cca hodinu a ctvrt az 2 hodiny, udrndam ho v kocaru, jinak by cely den nespal… doma bych ho neuspala, lital by jak torpedo a pri slove „hají“ se vztekne, i v kocaru usne s hlavou vyvesenou dolu :D… v noci se vzbudi cca 3 - 4× hlavne k ranu, jeste je kojeny.. jinak je myslim si normalne aktivni dite - u jidla teda musi neco delat - neni schopen se venovat jen jidlu, mimo to kdy bagruje sam rukama, lámu si hlavu co s tím, napadlo mě dát dříve večeři a ne 1 hodinu před spánkem… nevim kde delame chybu… nemate prosim radu? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13751
20.7.16 21:35

Mohlo být taky tím, že už je přetažený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.16 21:39

@AnastazieB to me taky napadlo, ale jak to resit? zkusit dat spat drive? meli sme ted po sobe nekolik hyper dni a ja uz sem na odpis.. :( je taky fakt ze mu rostou zoubky… jesti by i to mohlo mit vliv?

• Citovat
  • Upravit
Billi
20.7.16 21:39

Podle mě je přetažený. Mám dvě děti a před spaním jsou akční oba dva. Lítají, lezou, běhají a tím víc, čím jsou utahanější. Pokud jsou přetažení, tak jedou jak fretka na speedu :lol:

• Citovat
  • Upravit
15225
20.7.16 21:41

Taky bych řekla, že je přetažený. Zkusila bych dát spát dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.7.16 21:42

Mám doma něco dost podobneho. Čím unavenejsi, tím větší aktivita. Doporučuji zkusit ukládat dřív nebo hned, jak se začne rozjíždět. A večer nic sladkeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336

Dcera ma stejny rzim a dela uplne to stejne, pokud je pretazena. Jak dlouho Ti vydrzi po probuzeni vzhuru rano do dalsiho spanku a jak dlouho po nem ji davas spat vecer? Dneska usnula 5,5 hodky po probuzeni rano a 5,5 hodiny po probuzeni odpoledne, tzn. usnula v klidu v 8 vecer. U nas se to odviji vse od toho, kdy se probudi odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348

U nas tohle je kdyz je pretazeny. Takze dat veceri a pak hned do postele. A drive. Pokud neusne tak klidne aktivity v posteli - cteni, povidani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
20.7.16 21:46

Dcera to dělává večer…má dva. je to z únavy…začne vymýšlet, dělat blbiny. osvědčilo se ukládat dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.16 21:53

@blumen jeste tak pred 3 tydny: vstavani kolem 6 - 7 hodiny, spanek od 14 - 15 hod, driv se mi ho nepodarilo uspat, pak mi usinal kolem osme vecer, a posledni tydny, nekdy vstal v rozmezi pata az sedma a spat jde kolem pul jedne az jedne… a pak chodime kolem pul osme uspavat… a pak se meni na hyper fredku…

diky zensky za radum zkusime jit spat zitra drive, obcas se stalo ze kdyz usnul brzy treba v sedm vecer tak pak v noci treba 1,5 hodiny cumakoval v posteli, a pak k ranu se dospal treba do pul osme… a to sem taky uz padala na hubu… :pankac:

• Citovat
  • Upravit
165
20.7.16 21:56

A čím ho krmíte? nejí třeba často cukr? slazený jogurty, piškoty, sušenky? já mam zavedený několik měsíců, že prdolka usíná sám v místnosti, v postýlce při pohádkách nebo písničkách, ze začátku řval, ale pokud to člověk překoná je to úžasná věc.. někdy je tuhej hned někdy ne, ale už nebrečí :) a taky se mi zdá, že přes den spí málo, zkoušela bych at usíná sám a spí víc jak 2h denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.16 22:00

@eNesiss ma temer kojeneckou stravu :) veceri chleba s lucinou a cesrtvou zeleninou a pak se nakoji pred spanim, k svacinam ma ovoce, k obedu maso + priloha + zelenina, snidane kase… sladke nezna… pije vodu + MM… :)

no my mame postylku prirazenou k nasi posteli, uspavam ho ze lezime spolu, on by tu postylku asi zboril :mrgreen: kdyby mel usnout sam ;)

• Citovat
  • Upravit
165
20.7.16 22:04
@Anonymní píše:
@eNesiss ma temer kojeneckou stravu :) veceri chleba s lucinou a cesrtvou zeleninou a pak se nakoji pred spanim, k svacinam ma ovoce, k obedu maso + priloha + zelenina, snidane kase… sladke nezna… pije vodu + MM… :)no my mame postylku prirazenou k nasi posteli, uspavam ho ze lezime spolu, on by tu postylku asi zboril :mrgreen: kdyby mel usnout sam ;)

tak to je super, že nedostává cukr, to by mě hodně trápilo čím to je : ( Asi vážně z toho přetažení, já mam vážně odzkoušeno, že čím víc spí přes den, tím víc a lp spí v noci.. je to paradox, ale je to tak.. Když nebude chtít spát, at odpočívá, alespoň v tom kočárku na procházce.. A my máme taky jednu místnost s manželskou postelí a postýlku hned vedle, ale prostě jsem to takhle chtěla zavést, už vlastně od 7 měsíců takhle začal usínat, to uspávání je pro maminky za trest a stejně jednou bude usínat sám, čím dřív si na to zvykne, tím líp, zkus to! :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
20.7.16 22:24
@Anonymní píše:
@blumen jeste tak pred 3 tydny: vstavani kolem 6 - 7 hodiny, spanek od 14 - 15 hod, driv se mi ho nepodarilo uspat, pak mi usinal kolem osme vecer, a posledni tydny, nekdy vstal v rozmezi pata az sedma a spat jde kolem pul jedne az jedne… a pak chodime kolem pul osme uspavat… a pak se meni na hyper fredku…diky zensky za radum zkusime jit spat zitra drive, obcas se stalo ze kdyz usnul brzy treba v sedm vecer tak pak v noci treba 1,5 hodiny cumakoval v posteli, a pak k ranu se dospal treba do pul osme… a to sem taky uz padala na hubu… :pankac:

Zkus to poradne sledovat. Pises to plus minus. U nas hraje roli kazda pulhodina, fakt. Dost to pomuze. Je i rozdil, pokud spi pres den je pn hodinu nebo dve, pokud jen hodinu, tak odpadne driv. Ja chodim uspavat az podle toho, v kolik se odpoledne probudila. Kdyz tipuju, ze usne v 8, tak to nacasuju tak, at kojime treba 19:45 ;) osvedcilo se mi to. Ale posledni tydny se nam to taky posunulo, vstava pozde a chodi pozdeji spat, asi to letni pocasi a svetlo hraje roli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
21.7.16 06:55

Jako kdybys mluvila o malé cca před 2 měsíci (to jí bylo 19m) akorát s tím rozdílem, že ona odpadla s flaškou, ale před usnutím: tanečky v posteli, napodobování všech zvířat, blbinky. Přešlo jí to ve chvíli, kdy jsem jí začala zpívat, nyní položím do postýlky a zpívám (a mám zavřený oči, dělám že spím, ale přitom zpívám) do 10min je tuhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí