Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hoky nevim.. Mam rocni dite.. Dnes 13 mesicu.. A nevim nevim kdy ji davat spat :/.. Od pul roku valcine..
V minule diskusi mi vsichni radili nedivat se na hodiny, ale na ni.. Takze vstavala dnes o pul 7.. O pul 10 byla uknourana rekla jsem si fajn.. Zkusime spat.
Dala jsem ji ptso. Napila se a sla pryc ![]()
Vcera jsem to taky zkusila a vysledek byl tan, ze cely den neusla.. Vecer jsem uspavala hodinu.. ![]()
Ano uspavam u psa.. Ale ona nechce uz ani lwzet… Hned leze pryc.. Ceky den je uknourana.. Porad jen cici cici.. Je z toho tak akorat vic zmtena :/
Teda čte se to dost blbě, to je strašná čeština.
Co uspávat v kočárku? Jezdit s ním třeba přes práh tam a zpět?
Moje malá jede 15tý měsíc, vstává v 7, ráno jde spát kolem 10 (jí každé 3 hodiny), když se zadaří tak spí dvě hodiny a už spát nejde, ale zatím to většinou bylo tak, že usla ještě večer kolem 17h, spát mi chodí teď po 21 hodině.. Vidím že víc padá, protírá si oči.. Usne s mlíkem (UM)..
@Padme93 zrovna to moje mrně usne v kočárku ještě hůř, než když ji dám do houpátka a usne po 2 minutách pohádky sama..
Je otázka nač je prcek zvyklej..
Dávej jí spát po obědě, třeba ve 12 hod a pak večer, třeba v 19.hod,musíš to přísně dodržovat ten režim, jak to nedodržuješ, tak to vypadá tak jak popisuješ…
V první řadě bych ji odnaučila usínat u prsa a naučila usínat samotnou a v druhé řadě bych najela na režim, evidentně ho malá potřebuje.
Myslím, že nic moc jiného, než v minulé diskuzi, ti tu nikdo neporadí
Jestli je viditelně ospalá, tak prostě musíš najít fintu, jak jí uspat, kočár, šátek, houpání, nechání o samotě v postýlce… Nebo jí prostě nenech odejít z té postele
. Já uspávám o málo starší tak, že si s ní lehnu do postele, držím jí, hladím, ale odejít prostě nenechám. Ze začátku se trochu šponovala (taky jsem dřív uspávala v náručí a u prsa), ale za pár dní pochopila, že to je pokyn ke spánku a už se ani nesnaží utéct.
Ja bych spis rekla co neuspavat vubec?
prvni dceru jsem si taky naucila uspavat a bylo to pro me peklo takze jsem si rekla ze u druhe to uz nedopustim..a usina krasne sama dam do postylky a behem 20 min spinka, ale pouze vecer pres den ji davam do kocarku, ale kdyz uz je takhle naucena tak jakakoliv zmena bude velmi obtizna
Holky, to vážně uspáváte takhle velký děti? Děti mám dvě a uspávat takhle velký děti mi přijde jako mazec
nerýpu, jen mě to fakt zarazilo ![]()
Jestli dobře pamatuju, tak jsem dceru v roce ještě dávala spát kolem tý devátý, desátý hodiny, ale já jezdila s kočárem, tam většinou usnula a určo jsem ji už nekojila. Dostala ovocnou sváču a šup do kočáru. Pak ještě jednou do kočáru po obědě, ale musela tak nejpozději ve tři vstávat, jinak by mi neusla večer. Koupání bylo mezi sedmou, osmou, večerní kojení a usínala stejně až někdy kolem 9 večer. Pak jsem kojila ráno. Pak, jsem jako první odbourala to dopolední spaní. Ale nejsem si stopro jista, do kolika let jsem dodržovala dopolední spánek. Po obědě chodí spát doteď a to jsou jí 3,5. Jen od 2,5 let spí v posteli a ne v kočáře. Párkrát jsem ji nechala bez poobědového spánku a byla na uškrcení, ukňouraná, uřvaná, furt se chtěla chovat a večer usnula stejně až po devátý
Ve školce spí v pohodě, doma si s ní musím jít lehnout a být v jedný místnosti a asi půl hodiny jí okřikuju, aby neblba, nezpívala, nepovídala, byla v klidu, než usne ![]()
Moji dceři je 11 měsíců a neuspávám ji. Usina sama. Když začne být protivná dám jí do postýlky, dám jí pusu udělám papapa a jdu. Někdy si tam vydrží i půl hodiny ještě hrát než usne.
Večer ji dávám spát stejným způsobem. Někdy jde v 19 hodin a někdy ve 20 hodin. Jakmile začne být protivná a dávat si dudlika do pusy, pochovam ji a pokud hned začne tátovi dělat papapa a chce mu dát pusu je to jasná známka toho, že chce jít spát.
Zkus si s ní udělat nějaký váš rituál před spaním.
@moonulkaa píše:
Hoky nevim.. Mam rocni dite.. Dnes 13 mesicu.. A nevim nevim kdy ji davat spat :/.. Od pul roku valcine..V minule diskusi mi vsichni radili nedivat se na hodiny, ale na ni.. Takze vstavala dnes o pul 7.. O pul 10 byla uknourana rekla jsem si fajn.. Zkusime spat.
Dala jsem ji ptso. Napila se a sla pryc
Vcera jsem to taky zkusila a vysledek byl tan, ze cely den neusla.. Vecer jsem uspavala hodinu..
Ano uspavam u psa.. Ale ona nechce uz ani lwzet… Hned leze pryc.. Ceky den je uknourana.. Porad jen cici cici.. Je z toho tak akorat vic zmtena :/
Tvoje dítě nemá režim a z prsa si dělá dobrý den
. Pak jste zoufalé obě. Napije se a jde pryč? Jak napije? Jakože třeba pije pět minut nebo si jen cucne? Pokud jen cucne, znamená to, že je jí mlíko ukradení a kojení bych skončila.
Ve třinácti měsících už by stačil jeden spánek denně, třeba po obědě. Pokud vstává v půl sedmé, mohla by vydržet dejme tomu pět hodin. Tak v jedenáct oběd a spát. Do postýlky, třeba s dudlíkem a sama. Bude to asi chvilku trvat, ale naučí se to ![]()
Jen nesmíš dát najevo svou zoufalost, ona si pak z tebe dělá prču ![]()
@Verunecka289 píše:
Holky, to vážně uspáváte takhle velký děti? Děti mám dvě a uspávat takhle velký děti mi přijde jako mazecnerýpu, jen mě to fakt zarazilo
Hele, já „uspávám“ i tříletého, ale ten je kapitola sama pro sebe.
15 měsíční stačí trochu poňufat, dát do postýlky, chvilku u ní sedět a pak si lehne a usne.
@Verunecka289 píše:
Holky, to vážně uspáváte takhle velký děti? Děti mám dvě a uspávat takhle velký děti mi přijde jako mazecnerýpu, jen mě to fakt zarazilo
Já uspávala prvního syna v deseti měsících tak, že jsem s ním musela ležet a držet ho v náručí. Jinak opravdu neusnul. Ale bylo to jen období, asi nějaká separační úzkost, či co, tak jsme z toho měli rituál. Sám od sebe to pak skončil.
Mladší už pak neměl na tohle nárok, to bych nezvládala, chudinek malej. Naštěstí to nevyžadoval ![]()