Nespavost po antidepresivech

23.6.16 18:59

Nespavost po antidepresivech

Dobrý den, ma prosím někdo zkušenosti s Antidepresivem mitrazapin Sandoz? Beru 15 mg na noc, ale i tak mám problém usnout tak 2 tři hodiny, navic se včera u mě díky němu projevil syndrom neklidných nohou, beru ho 5 dnů, tak jsem se chtěla zeptat zda se spánek časem upraví a nebo mám jít k dr požádat o nové leky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.6.16 19:37

Přečetla bych si nejprve příbalový leták, jestli o tom nepíší, případně, jestli ano, tak jestli to přejde nebo ne.
Pokud je to natolik obtěžující, že to nejde vydržet, tak bych kontaktovala lékaře.

Mám zkušenost s jinými léky, které mi nesvědčí a prvně se snažím vydržet, co nejvíce jde, teprve potom kontaktuji lékaře. Ale třeba moje zkušenosti s nežádoucími účinky léků je taková, že jsem fakt totálně odepsaná a dostávám se z toho delší čas.

• Citovat
  • Upravit
23.6.16 19:50

V prbalovem letáků o tom píší, ale není tam psáno jestli to přejde a nebo jestli je to průvodní jev na začátku lecby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
23.6.16 20:09

Máš možnost je zkusit uzivat ráno, připadne během dne? Třeba by to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7201
23.6.16 20:09

Antidepresiva jenom večer? To není moc časté. Měli by být ráno, v případě více dávek i večer ale jenom jedna večer je zvláštní.

Určitě o tom informuj svého psychiatra, i po telefonu ti může změnit dávkování třeba na to ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.16 20:42

Mám to brát jen na spaní, protoze jsem se vždy budila mezi 4az 5 a když sem se snažila znova usnout tak to nešlo, vzdy jsem se jako kdyby někam propadala, tak mě před týdnem odvezla záchranka s tím že mám Panicke epizodní poruchy a poslali mě k psychiatrovi, ten mi nasadil tento lék plus na zklidnění přes den Fronton než zaberou AD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
23.6.16 20:49

Za ty roky, co jsem brala léky na nervovou soustavu, jsem trpěla nespavostí celou dobu (ač unavená až běda). Po vysazení všech těch léků a po vyčištění těla (což je dlouhá doba)jsem si s překvapení uvědomila, že spím.

• Citovat
  • Upravit
191
24.6.16 19:51

Mirtazapin sandoz se bere vetsinou vecer, protoze je hodne tlumivy a pomaha na spani. Paradoxne tlumi spis v tech nizsich davkach.
Kazdopadne 5 dni uzivani je opravdu kratka doba na nejake soudy, i v letaku pisou, ze zabirat postupne zacne po cca 2 tydnech uzivani.
Ja ho beru 3.mesic a spim tedy dobre. Taky jsem mela velke problemy se spanim/spatne usinani a buzeni v noci/, postupne se to upravilo, ale zpocatku to trvalo. Pokud je tvym problemem hlavne spanek, dalo by se to pak pripadne vymenit za Trittico, to je taky na problemy se spankem. Ja po nem spala, ale pres den jsembyla hrozne rozklepana. Je to pak na dohode s tvoji Dr. Kazdopadne bych minimalne tyden jeste pockala.
A ty neklidne nohy se spravi tak za 2-3 tydny, neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.16 20:43

Mě dala neurolozka taky trittico, ale šílený. Tak jsem šla za psychiatrem a dál mi ten mitrazapin, mam problémy hlavně se spánkem a ten se podělil když mě připadala úzkost, mam zatím na zklidnění frontin než zaberou ad, po mitrazapinu usnu tak za 2 hodiny a několikrát se přes noc probudím někdy zaspim někdy už to nejde, dnes od půl 4 probuzená a přes den usnout nejde, nicmene moc děkuji za komentář určitě se to budu snažit vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
24.6.16 20:48
@Hugisek7777 píše:
Mě dala neurolozka taky trittico, ale šílený. Tak jsem šla za psychiatrem a dál mi ten mitrazapin, mam problémy hlavně se spánkem a ten se podělil když mě připadala úzkost, mam zatím na zklidnění frontin než zaberou ad, po mitrazapinu usnu tak za 2 hodiny a několikrát se přes noc probudím někdy zaspim někdy už to nejde, dnes od půl 4 probuzená a přes den usnout nejde, nicmene moc děkuji za komentář určitě se to budu snažit vydržet

po Tritticu bys měla spát, tím spíše, je-li prolong.Jen ke zvážení - pokud se budíš už po půlnoci, nepomohlo by zobnout velmi malý kousek prášku na spaní ( velikost vyzkoušet), jen tak velký, aby jsi spaní dotáhla do rána a nebyla ráno jako přejetá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.16 20:57

Mám jen ten Frontin a nevím jestli je na spaní, beru tyhle léky poprvé v životě takže zkušenost zadna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí