Jak ustlat devítiměsíčnímu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2249
13.6.16 12:34

Jak ustlat devítiměsíčnímu

Ahoj, chtěla bych se poradit, na čem spí vaše malé děti. Donedávna jsem dávala do postýlky peřinku, načechrala jsem ji, aby pod hlavou bylo nejvíc a na tom malý spal. To už jsme ale museli zrušit, protože synek cestuje po postýlce, peřinku vždycky nějak shrnul, prostě už to k tomu nebylo :) Teď ho tedy nechávám spát rovnou na matračce, ale nevím, jestli to není pro něj moc tvrdé. On teda nevypadá nějak nespokojeně, tak nevím. Uvažovala jsem, že bych koupila aspoň takovou tu tenkou jakoby matraci z paměťové pěny, ale ani nevím, jestli se něco takového prodává v dětském rozměru. A dáváte nějaký polštář? Já jsem mu dala takový podhlavníček z dětské sedačky, na to plínu, ale stejně z toho vždycky odcestuje… Nevadí nějak, když usne a nemá nic pod hlavou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3088
13.6.16 12:38

Pod hlavou nemá být nic. Obě děti od začátku spaly jen na matraci, přikrytí peřinkou nebo dekou. Jako miminka byli v zavinovačce. Nic víc, nic míň. Co víc tam cpát? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida

Od narození na matraci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33018

@Martinik Děti do jednoho roku maji s pat bez polštáře, kvůli páteři.
Holka spi jen na matraci, placaty detsky polstar dostane asi az na podzim, az me zima donuti vyprat set perina-polstar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35735
13.6.16 12:42

Děti do roka nemají mít žádný polštář.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.6.16 12:46

@Martinik pod hlavou nemá být vůbec nic.. náš malý spí od začátku na matračce, už víc jak rok považuje i peřinu za zbytečnost. jediné co má, tak na usínání mazlící polštář, který vyndám, jak usne.. nic měkkého, tím mu kazíš páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
13.6.16 12:50

Taky je od narození jenom na matraci až ted ve 14 měsících dostal minipolštářek. Tvrdý to neni, naopak bych řekla lepší na rovnej matraci než skroucenej v nákej měkkej dece :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
13.6.16 12:50

Tak to je dobře s tím polštářem. On vypadá na té matraci spokojeně, tak asi ví proč :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.6.16 12:52

Obě holky na matraci, ale ve sklonu kvůli ublinkávání a časté rýmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
13.6.16 12:54

@Taciras malý spí taky v pytli, tu peřinku jsem dávala pod něj. Když byl maličký, tak jsem ho do ní zavinovala a pak mi připadalo, že se hodí aspoň na to ležení, ale to bylo v době, kdy se ještě neotáčel ani na bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
13.6.16 13:13

@Martinik spi na matraci a polstarek mel takovy tenoucky, asi tak 1 cm. mel ho zhruba od ramenou, at to nema jen pod hlavickou. Ale on nikdy v postylce necestoval, jak jsem ho polozila, tak se rano vesmes vzbudil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
13.6.16 13:14

@Martinik Matrace stačí obě děti spali od příchodu z porodnice jen daka na ně. Nic pod ně doporučuje se spát na tvrdším. Polštář až od roka

• Citovat
  • Upravit
31274
13.6.16 13:16

Já dala malýmu polštář do postele až tak ve dvou, možná i později - ono ten rovný leh na matraci je pro mimina nejzdravější. Dneska už ve velké posteli polštář má, ale beztak spí polovinu noci v klubíčku mimo polštář :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
13.6.16 14:00

V postýlce byli synové jen na matraci. Starší dostal polštářek až teď, když má velkou postel. A jak psala @Mar__tanka1983, většinou na něm neleží, protože se převalí ve spánku mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí