Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
Chtěla bych vás poprosit o radu ![]()
Máme doma 16-ti měsíční holčičku a v srpnu se nám narodí druhá princezna, na kterou se už moc těšíme ![]()
Dávám dohromady pomalu věci, které budeme potřebovat a narazila jsem na spaní..
Naše malá spinká zatím s námi v ložnici. Už dokáže spinkat celou noc, ale občas se ještě budí. Přemýšlela jsem, jestli by nebylo lepší, kdyby začala spát v dětském pokojíku, aby pak jedna druhou navzájem nebudily (hlavně miminko tu starší). Na druhou stranu mi to přijde nefér, že bude odstrčená a aby pak třeba nezačala žárlit?
Jak jste to řešili vy a jaké máte zkušenosti?
Děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj, to jsem zvědavá na názory a zkušenosti ostatních maminek
Mě to totiž také čeká… Mám doma skoro 4 letou dceru…má svůj pokojíček kde spinká. Pak mám ročního syna… taky má svůj pokojíček kde spinká. No a v srpnu k němu přibude ještě sestřička. Budou spinkat spolu v pokojíčku… tak doufám že si na sebe zvyknou a nebudou se navzájem budit ![]()
@Smarky tak je možnost co nejdříve první přesunout do pokojíčku stím, že už je velká holka a bude mít svůj krásný pokojíček, do srpna je ještě čas jí tam naučit…a nebo pokud máte velkou ložnic a chtěli byste tam mít obě tak to taky jde…mám doma taky miminko a syna vůbec nebudí. Máme zatím 1+1 takže všici spíme v jedné místnosti a v pohodě, svítím si slabou lampičkou, ale je fakt že malý moc nepláče, ale kdyby jo šla bych aspoň do kuchyně…
Obě děti spaly ve svém pokojíčku od narození, dokud se nebudily jen jednou za noc, tak jsem tam spala taky. Máme je od sebe 13 měsíců a nikdy se navzájem nevzbudily a to teď už vřeští oba pořádně (asi když se jim něco špatného zdá).
Na to jsem taky zvedava, mame 1+1, prcek (3roky) spi tedy s nama v mistnosti a do toho se brzo narodi druhy.. asi to bude zajimavy
chlap odmita spat jinde, chce byt se mnou a ze ho prej urcite nic nevzbudi
jsem na nej zvedava
a triletak se porad v noci budi na piti.. mno asi nezbejva nez pockat jak to bude..
@Smarky Já jsem dala staršího spát do jiného pokoje někdy kolem 10 měsíců. Budili jsme se navzájem, samotný spal mnohem líp. Mladší taky spal v ložnici ani ne do roka a už je taky zvlášť (ještěže máme velký barák a hodně pokojů
) teď je budu zkoušet dávat dohromady do jednoho pokoje, ale nevím, jak to půjde, mají oba jiný spánkový režim. Spolu spí třeba u babičky, ale je to komplikované. Takže za mě buď ji dát do samostatného pokoje teď hned, aby si to ještě tolik nespojila s příchodem mimina, nebo potom vytrvat a spát všichni spolu.
Budu mít kluky od sebe 22 mesicu. Teď jsme dodelali dětský pokojík a učím tam malého spát. Zatím přes den, v noci se budí na pití a rad se tuli, tak to nevím, jak odbouram. Počítám i s variantou, ze budou spát oba se mnou v ložnici. Budit se dle mého vzájemně nebudou.
My máme dceru 4r a syna 18m a pěkně spinkáme všichni pohromadě
Bylo mi líto jí vypudit a nechat si tam mimčo a teď nemůžeme vypudit ani jednoho
Ale vzájemně se v noci nebudí, spíš ráno, kdo vstane první, budí všechny ![]()
Děkuji za odpovědi! Alespoň vidím, že by to mělo jít dohromady, když bude nejhůře.. ![]()
Snad to zvládnou i naše holky..
@Taciras mohu se zeptat, jakým způsobem jste odpostýlkovávali tak brzy? My totiž připravili malé už větší postel se zábranou, ale když jsme to zkoušeli, stavila se a namísto normálního slézání (což umí) lezla po hlavě přes ty zábrany a když jsme viděli, co dělá za blbosti, dost jsme se báli jí tam nechat spát vzhledem k tomu, že se sem tam v noci vzbudí.. Takže zatím jsme zůstali v postýlce, kde má rošt až dole a šprusle končí poměrně vysoko.. My teda i zatím uspáváme tak, že musím malou držet za ruku a chvíli se mrská a i staví v postýlce než usne, tak si říkám, že na velkou není ještě připravená..
No uvidíme, ono to nějak půjde
Asi bude opravdu nejlepší zařídit obě možnosti spaní a prostě vyzkoušet..
Díky moc za rady! ![]()