Uspávání desetiměsíční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
413
28.6.16 14:27

Uspávání desetiměsíční

Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat na radu ohledně uspávání mimča.. Naše skoro desetiměsíční holčička večer usíná zásadně u prsa, pokud se to nepodaří, musím u ní stát, dokud prostě neusne.. A tak je to i přes den.. to když nejdeme ven v kočárku, tak prostě ji musím položit do postýlky a stát nad ní a čekat, než usne… Pokud odejdu než zabere, začne brečet, nebo se v postýlce stavět.. Zkoušela jsem i, že ji uložím, když si stoupne, tak znovu a takhle dokola, ale prostě bez efektu.. Často se daří i to, že ji položím do postýlky a zapnu vysavač a ona usne…
Ale prostě bych chtěla radu, jak ji naučit usínat samotnou.. vím, že to nebude ze dne na den, ale tak třeba vyzkoušet nějaké nové postupy.. nebo jestli je ještě „malá“ na usínání sama??
Děkuju za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.6.16 14:35

@Klanel to, co praktikuješ. Ulož, zapni třeba ten vysavač :nevim: jako u nás se uloží do pelechu, nechá klidně stát, poskakovat. On si časem lehne a vytuhne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.16 14:38

Ahoj bohuzel asi primo neporadim u male praktikuju uz cca od 4 mesicu ze po jidle koupani mliku ji dam do postylky a hned odejdu..kdyz hned neusne necham ji tam si hrat povidat nebo tak a cekam jestli zacne plakat kdyz jo tak tam jdu vezmu pritulim pomazlim dokud se odeme sama neodtahne a to je znameni jako ze dobry mami ja uz chci spat:)) a polozim a usne..ale mam kamaradku co ma rocniho prcka jak ja a s usinanim bojujou i dve hod denne..asi proste presne dodrzovat ty ritualy no nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
28.6.16 14:40

Malá je naučená od začátku (je třetí nebylo zbytí), že položím, přikryju, dám dudle a jdu. Když plače (stojí), tak znova. Uspávala jsem takhle všechny 3 holky, jen u první toho pláče bylo víc, protože jsem si na sebe taky učila bič v podobě uspávání u prsa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.16 14:44

@Klanel Mam uplne to stejne a jsem z toho nestastna. Bez prsa proste neusne. K tomu zuby, kteryma se pekne zakousne. Pokud ji prso nedam, cely den ( jako treba dnes) proste nespi a to ma 10 mesicu. Nechat v postylce u nas vubec nefunguje. Stoji a breci a vzteka se. Pak je cela spocena a vyrizena. A ja uz na to proste nemam. Starsi syn byl v tomhle smeru uplne bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
28.6.16 14:47

@martina.se což o to, přes den to jde, ale v půl desáté večer je mi to blbý dělat kravál s vysavačem… hlavně bývá už uondaná, jen prostě nemůže zabrat… A to když se ti staví, nezačne třeba pak plakat?? Malá začne šounit po postýlce, stahovat mantinely a chůvičku, zatím se tím nikdy neunavila ke spánku… :think:

@Jsoutrirano to my také praktikujeme od začátku, že jde po jídle do postýlky, ale prostě někdy to nefunguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.6.16 14:52

@Klanel jako měl tendence vřískat, dostal mazlící polštář nebo mazlíka.. my máme postýlku v obýváku, takže defakto sedim u něj - tedy sedim u pc a on je ode mne cc 6 m :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
28.6.16 14:54

Má už svůj pokojíček? Učili jsme ping-pongovou metodou, myslím, že je popsána někde v knížce „Každé dítě může dobře spát“ - dát do postýlky a navštěvovat co dvacet/třicet sekund. Pohladit, říct „Teď už hezky spinkej“ (nebo jinou frázi) a zase odejít, stopovat interval a zase znovu. Po pěti až deseti minutách přestávala plakat a čekala až zase přijdu. Když přestala plakat, pomaloučku jsem prodlužovala intervaly po pěti sekundách, až dokud mezitím neusnula. Už nevím, jak dlouho to trvalo ze začátku než se to naučila usínat sama… čtrnáct dní, tři týdny? Sem tam potom, když nemohla usnout a plakala, jsem to opakovala. Když stoupne v postýlce nevadí, když jsem k ní šla, tak jsem ji zase položila, časem ani to ne, lehne si zase sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
28.6.16 15:05

@Klanel na tu chůvičku bych asi dávala pozor, aby se nezamotala do šňůry. I když teda nevím, jakou máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
28.6.16 15:07

První usínal jen za asistence snad do tří let, druhý od půl roku sám… každé dítě je jiné a každé vyžaduje individuální přístup, takže bych zapomněla na „zaručené metody“ a dělala to, co je dítěti milé, pokud nechceš, aby usínalo s pláčem. Do patnácti ho uspávat nebdeš a ještě budeš ráda vzpomínat, jak jste se večer před spaním mazlili :-) uspávala jsem u prsa oba dva, prvního do roka a půl, druhého uspávám stále a budu to tak dělat, dokud to tak nám oběma bude vyhovovat. Stejně už mladší (1,5r) se jen napije a chce sám do postýlky, takže neboj, ono to věčně fakt trvat nebude :-)

• Citovat
  • Upravit
413
28.6.16 15:08

@andelinka1 bohužel na pokojíček nemáme místo, takže má postýlku u nás v ložnici… A nevzpomínáš si, jak dlouhou dobu si za ní takhle musela chodit, než usnula? Třeba půl hodiny? Páni, zajímavá metoda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
28.6.16 15:31

@Klanel tak bych alespoň zkusila zajistit, aby měla klid při tom usínání. My jsme malou pozorovali přes tu chůvičku.. Akorát je teda dneska strašný cestovatel po postýlce.. většinou usne napříč s nohama opřenýma o sprušle, ale nevím, jestli je to následek tohoto učení.

Myslím, že ze začátku usínání té půl hodiny trvalo. Dnes (16m) někdy usne hned, někdy taky do půl hodiny, ale jdu k ní třeba jednou, dvakrát se studeným dudlem s Calgelem, protože nikdy nevím, kdy ji trápí zuby.

Zkus si tu knížku stáhnout na ulož. to, já v ní často hledala rady a návody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
28.6.16 16:41

Já malého chvíli houpala a pak položila, když začal plakat, přišla jsem, pohladila, ukldnila, nezvedala z postýlky, takhle to trvalo pár hodin nejdřív, pak už to bylo ok. Nenechala bych vyplakat, ale zase jsou nějaké meze, nechetěla bych aby moje dítě usínalo u prsa ještě po roce, nebo bych ho musela houpat, to fakt ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
28.6.16 18:37

Taky mám 10ti měsíční, večer uspávám u kojení a potichu broukám, ve dne buď v kočárku nebo taky u kojení. Starší dcera usínala u kojení do 3 let, teď má 4,5 roku a uspávám ji že čtu pohádku, pak se pomazlíme a chvilku ji hladím, pak jdu a ona si usne (pokud nevytuhne už u pohádky).

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
28.6.16 19:35

Je teď v nejcitlivějším věku, kdy se formuje připoutání k matce. Podle toho jak se podaří se pak často projevují a nebo neprojevují problémy ve vztazích k jiným lidem - googli poruchy attachementu/přioutání. Jasně že dítě z běžné rodiny nebude mít tak hluboké díry, jako opuštěné či zanedbávané děti, úzkosti a nebozávislosti na druhých lidec trápí v dospělosti ledaskoho.

Takže vydrž, buď trpělivá, ono si to sedne. Na nějakou větší separaci či spaní bez prsa nastane čas za pár měsíců.

To co tvoje dcera dělá je přirozenné, není to známka rozmazlenosti, vady charakteru nebo něčeho takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí