Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky ????????
Chtěla jsem vás poprosit o zkušenosti a radu. Už jsme s manželem dost zoufalý.
Máme prcka za týden bude mít 6 měsícu. Nikdy nebyl spící miminko. Často se budil a hlavně sebemenší hluk ho vzbudil. A to má do teď. Po narození strašně trpěl na koliky takže různé polohy pro úlevu bříška. Bohužel se tím na ty ruce naučil a uspavani nejde jinak. Když už konečně jsem našla pro nás nejlepší metodu uspavani tak nám dlouho nevydržela. Uspavala jsem v posteli kde malej usnul u kojení. To spinkal krásně celou noc a budil se jen na jídlo. Bohužel cca dva týdny. Vždy po kojení začne kňourat a plakát. Takže musíme prcka vzít do náruče a pochodovat. Nejhorší je, že když už spinka a my ho položíme tak se hned vzbudí a začne stejný kolotoč. Už jsme zoufalý. Dneska jsme takhle uspavali do půl třetí. Vždy když jsme ho položili tak se hned vzbudil. Prosím nemáte radu nebo zkušenost? Moc děkuji
A máte postýlku u vaší postele? Nám to pomohlo. Malá se naučila usínat sama, jen vedle ní ležím, přečtu pohádku, pomazlim a ona pomalu usíná. Někdy jí chytim za ruku a hladím jí. Když se v noci probudí, tak to samé, chytnu jí a je to. No a když ani to ne, tak si ji prostě pritisknu k sobě ![]()
Můj syn má od narození taky problém se spaním a je hrozne uplakany, přesně jak píšeš, když trpěl na koliky, nezbývalo, než ho cely den nosit na rukou a zvykl si na to. Nikdy nemá takovou tu tvrdou fázi spánku, když je v posteli, každý dotyk nebo zvuk ho hned probudí. Spánek přes den u něj neznám, spíš to bylo vždy několik 10ti minutovek, nesnesl kočár ani šátek, prochazka se spícím miminkem neexistovala. Na noc ho mám u sebe v posteli (máme s přítelem 2 ložnice), tam se sice 10× budí na kojení, vypadly dudlík apod., ale aspon se já trochu prospim. Od 7mi měsíců se to ještě zhoršilo, když začal lézt, měl i to spaní neklidnější, usínání hrůza, několikrát za noc lezl po peřinách, ve spánku se vrtěl, pobrekoval. Teď je mu 10 měsíců a je to naopak o dost lepší, leze a chodí kolem nábytku, tím se únaví a konečně spi přes den třeba 2× 1 hodinu. Vzal na milost i šátek a kočár, takže když oželím, ze doma nic neudělám, jdu se s nim alespoň projít. Měli jsme i období, kdy jsem ho v noci vozila hodinu, dvě autem po městě, aby se uklidnil, protože v autosedačce to byla jediná poloha, která ho uklidnila
![]()
@Alibella
Tak to máme stejné
naštěstí my autem nejezdili. I když někdy už jsem tak zoufalá že bych snad i jela. Po koupání spinká ty tři hodky v kuse ale od půlnoci je jeho čas na rumplovani
očička mu padají ale prostě sám neusne.
Já mám 10mes. holcicku a se spaním se to taky střídá, nám plakala v kočárku ve 3mes.,dala jsem ji ležmo do sporťáku a po několika procházkách byl klid, pomohl taky režim přes den, oběd ve stejnou dobu a uspat venku, jakmile to není, tak je přetažená a neusne, v noci bych ji dala nejprve do postýlky k Vaší posteli do ložnice a zkusila uspat u prsa nebo na houpacím míči, ten jsme opravdu půl roku používali nonstop..taky je mozny, že se chystají prořezávat zuby, a to každá rada draha, já dávám na noc nurofen a calgel..tak držím palce ![]()