Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu, máme 6 měsíční miminko a pokaždé když chceme uspat musíme v zavinovačce. Malý má už 7 kg, tak se docela pronese na záda. Manducu používat nechci. Nějaké tipy, jak uspávat jinak, případně od kdy si tak dítě lehne samo do postýlky a uspí se pomocí pohádek nebo čehokoliv jiného, díky ![]()
Usinal u kojení, v šátku (nejrychlejší), hlazením v postýlce nebo ležením vedle mě… V tomto pořadí
sám si rekl. Že ti usne sám jen tak na to si možná ještě hooodně dlouho počkáš.
Asi nebude problém v zavinovačce, ale v tom, že ho musíte nosit, ne?
Dcera usínala v zavinovačce snad do 8 měsíců, nakojila se, položila jsem ji, svázala, párkrát pohladila a ona usnula.
Zavinovačka ničemu nevadí.
A když si jen lehnete vedle něj, neusne?
Asi to bude chtít chvíli vydržet a nenosit, jestli nosit nechcete…
My už od porodnice… nakojit, říhnout, do postýlky spát. Ale já o tom byla přesvědčená už v těhu, že uspávat nebudu, ani u prsa ani na rukách. A za to muže můj o 15 let mladší bratr, neboť jsme ho uspávali ještě v 18m na rukách, kolíbat, kolíbat.. jinak neusl. Bála jsem se toho jak čert kříže. Teď má dcera 16m, vypije mlíku, umyjeme zoubky.. pokus o umytí zubu, v postýlce dudlík, její méďa, pusa na dobrou noc a já odcházím a ona usne… ale občas to mívá zádrhel taky teĎ právě mi tu lítá, v postýlce brečela.. no nevypadá na spaní.. plná života ![]()
Jj, přesně tak, problém není v zavinovačce, ale že ji musíme furt nosit, bolí mě z toho děsně záda
ale je to zase náš problém, protože jsme si ji tak naučili už od porodnice…:-)
Já nepotěším, chování se podařilo odbourat až v 18 měsících. V náručí byla do pěti minut tuhá, v leže v postýlce i hodinu a víc a na to nebyl čas - uspávání starších. Teď už 14 dní mám klid ![]()
Uspávala jsem v náručí druhou dceru první měsíc, kdy plakávala. Pak jsem to vzdala, položila do postýlky, 2 večery se jí to sice nelíbilo, ale pak si zvykla a od té doby usínala jen v postýlce. Takže zavinovačku nechte, ale houpání na rukou odstraňte…
Sama vis, ze jste si ji tak naucili. Tak ji to zase postupne odnaucte. Noste ji min a min. Bude sice protestovat, ale zahy to pochopi.
Pořídit balón na hopsani. Já tak uspavala syna skoro do roka. Mě to nevadilo, jako jo někdy, ale brala jsem to, že mě potřebuje. Pak jsme to zkusili v postýlce a hladila jsem ho a zpívala. Taky to šlo. Pak když to nešlo, usinal vedle mě na posteli a pak jsem ho přenesla. Kolem roku a půl začal konečně usínat s manželem, lehne si k němu a po čase odchází a Malej usne pak sám.
@kleris2 Já zavázala natvrdo ruce a spaly do minuty samy - všechny 3 holky. Co bílý šum? U vás není problém zavinovačka, ale to, že si malý zvykl na uspávání nošením.
My jsme zavinovačku odložili asi na konci 1.měsíce, když se z ní syn pořád vykopával. Jsou mu ted 2 měsíce a uspáváme bud u kojení, přes den dudlíkem, chováním a večer ho prostě uložím (bdělého) a usne sám.
@kleris2 a že bys si s ní sedla a měla jí v náručí.
Houpací křeslo nemáte.
Když je naše mladší nemocná tak se vrací do miminkovského období a chce uspávat v náručí. Ale jí tahat už opravdu není v mých silách.
Tak si jí vezmu do náruče přikryji nás dekou a mazlíme se a ona usne.