Uspávání bez zavinovačky

120
1.11.17 20:51

uspávání bez zavinovačky

Ahoj holky, prosím o radu, máme 6 měsíční miminko a pokaždé když chceme uspat musíme v zavinovačce. Malý má už 7 kg, tak se docela pronese na záda. Manducu používat nechci. Nějaké tipy, jak uspávat jinak, případně od kdy si tak dítě lehne samo do postýlky a uspí se pomocí pohádek nebo čehokoliv jiného, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.11.17 20:57

Usinal u kojení, v šátku (nejrychlejší), hlazením v postýlce nebo ležením vedle mě… V tomto pořadí :mrgreen: sám si rekl. Že ti usne sám jen tak na to si možná ještě hooodně dlouho počkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.11.17 21:05

Asi nebude problém v zavinovačce, ale v tom, že ho musíte nosit, ne?
Dcera usínala v zavinovačce snad do 8 měsíců, nakojila se, položila jsem ji, svázala, párkrát pohladila a ona usnula.
Zavinovačka ničemu nevadí.
A když si jen lehnete vedle něj, neusne? :nevim: Asi to bude chtít chvíli vydržet a nenosit, jestli nosit nechcete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
1.11.17 21:09

My už od porodnice… nakojit, říhnout, do postýlky spát. Ale já o tom byla přesvědčená už v těhu, že uspávat nebudu, ani u prsa ani na rukách. A za to muže můj o 15 let mladší bratr, neboť jsme ho uspávali ještě v 18m na rukách, kolíbat, kolíbat.. jinak neusl. Bála jsem se toho jak čert kříže. Teď má dcera 16m, vypije mlíku, umyjeme zoubky.. pokus o umytí zubu, v postýlce dudlík, její méďa, pusa na dobrou noc a já odcházím a ona usne… ale občas to mívá zádrhel taky teĎ právě mi tu lítá, v postýlce brečela.. no nevypadá na spaní.. plná života :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.11.17 21:12

Jj, přesně tak, problém není v zavinovačce, ale že ji musíme furt nosit, bolí mě z toho děsně záda :-) ale je to zase náš problém, protože jsme si ji tak naučili už od porodnice…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
481
1.11.17 21:28

Já nepotěším, chování se podařilo odbourat až v 18 měsících. V náručí byla do pěti minut tuhá, v leže v postýlce i hodinu a víc a na to nebyl čas - uspávání starších. Teď už 14 dní mám klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
1.11.17 21:53

Uspávala jsem v náručí druhou dceru první měsíc, kdy plakávala. Pak jsem to vzdala, položila do postýlky, 2 večery se jí to sice nelíbilo, ale pak si zvykla a od té doby usínala jen v postýlce. Takže zavinovačku nechte, ale houpání na rukou odstraňte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
1.11.17 22:00

Sama vis, ze jste si ji tak naucili. Tak ji to zase postupne odnaucte. Noste ji min a min. Bude sice protestovat, ale zahy to pochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
1.11.17 22:33

Pořídit balón na hopsani. Já tak uspavala syna skoro do roka. Mě to nevadilo, jako jo někdy, ale brala jsem to, že mě potřebuje. Pak jsme to zkusili v postýlce a hladila jsem ho a zpívala. Taky to šlo. Pak když to nešlo, usinal vedle mě na posteli a pak jsem ho přenesla. Kolem roku a půl začal konečně usínat s manželem, lehne si k němu a po čase odchází a Malej usne pak sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25195
1.11.17 23:07

@kleris2 Já zavázala natvrdo ruce a spaly do minuty samy - všechny 3 holky. Co bílý šum? U vás není problém zavinovačka, ale to, že si malý zvykl na uspávání nošením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
2.11.17 08:33

My jsme zavinovačku odložili asi na konci 1.měsíce, když se z ní syn pořád vykopával. Jsou mu ted 2 měsíce a uspáváme bud u kojení, přes den dudlíkem, chováním a večer ho prostě uložím (bdělého) a usne sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
2.11.17 10:23

@kleris2 a že bys si s ní sedla a měla jí v náručí.
Houpací křeslo nemáte.
Když je naše mladší nemocná tak se vrací do miminkovského období a chce uspávat v náručí. Ale jí tahat už opravdu není v mých silách.
Tak si jí vezmu do náruče přikryji nás dekou a mazlíme se a ona usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí