Uspávaní chováním

37
8.10.17 18:32

Uspávaní chováním

Naše miminko chováme, hezky usne, i nám to tak vyhovuje. Okolí je z nás rozpačité, že si ho naučíme a budeme ho muset chovat neustále. Na to říkáme, že do 18 let ho určitě chovat nebudeme:-)

Prosím rodiče, kteří taky chovali svá miminka o zkušenosti, do kolika měsíců miminka chovali, do kdy to miminka vyžadovala a jestli pak přešli hladce na jiné způsoby uspávaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
441
8.10.17 18:37

Pletete si na sebe bic 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.10.17 18:46

Ne, myslím, že není nikdo, kdo přešel hladce na jiný styl uspávání. Dřív nebo později, spíš dřív, pochopíš, že všichni ti okolo měli pravdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
8.10.17 18:47

Už sice nevím přesně do kolika měsíců, ale syna jsem taky uspávala při kojení, chování a pak v manduce, nakonec mi do manducy sám nechtěl a chtěl do velké postele, tak začal spát v posteli. Pohádka a chrupáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11157
8.10.17 18:48

Nic si na sebe nepletete, maximálně tak nehynoucí lásku dítěte:-). Vážně, chování miminka je naprosto přirozené, vždyť je to miminko. Chce cítit přítomnost rodiče. Mě fascinuje, jak všude ženy bojují za to, aby jim bylo dítě dáno hned po porodu na prsa, perou se za skin to skin, aby s ním mohly být po porodu 24/7 v porodnici a po příchodu domů ho strčí do postýlky, popř. nedej bože do samostatné místnosti, kde spí samo…

Zakladatelko, dělejte to tak, jak cítíte, že je to správné. Chování je super, nošení, mazlení, společné spaní, ležení, muchlání atd.

Jinak to se nedá říct, od kdy se miminko chová. Každé dítě je jiné, poslouchejte potřeby svého dítěte, pokud Vám to vyhovuje, klidně chovejte, jak dlouho to dítě bude vyžadovat. Já jsem třeba spala jeden čas s dcerkou na hrudi, celou noc. Večer jsem chovala, později usínala s ní v náručí vleže, pak vedle sebe atd. Stále spolu spíme, ale někdo to považuje za skandální a bič, já to považuju za nejhezčí chvíle. Ono o dítě rychle vyroste a pak budu ještě ráda vzpomínat, jak jsme se spolu tulily:-).

Na okolí nedejte, fakt. A mrkněte na nějaké informace o kontaktním rodičovství, třeba jsou i facebookové skupinky, kde jsou podobně smýšlející lidé a nebudete si připadat pro okolí „divně“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15170
8.10.17 18:50

@gwennaval Ja uspavala dlouho u kojeni, do 18 to fakt netrvalo :lol: Mladsi dcera me obdobi kdy jsme uspavali v naruci, jak to prislo, tak to zas odeznelo.. Deti se meni, meni zvyky, vzdy jsem sla tou jednodusi cestou a uspala dite tak jak mu vyhovovalo ;) Okoli neres, jde o to jak to podas, vzdy jsem rikala jak je super, ze mi mimi usne u kojeni za par minut, nikoho nenapadlo nic namitat a i kdyby me by to bylo jedno, moje dite, moje vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
8.10.17 18:51

Ano, syna jsem takto chvilku uspávala. Když byl malinký, stačilo, abych ho chvilku pohojdala a spinkal. Jenže časem byl těžší, trvalo to déle, přidala jsem houpavý pohyb a tímto hýbáním se zátěží jsem si přivodila patní ostruhu :zed:
Pak jsem ho uspávala na posteli vedle sebe a tak to nějak zůstalo do teď.

Takže za mě ne, radši ho na to nezvykejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
8.10.17 18:52

Nemyslím si, že si na sebe pletete bič. Mladší dcera od narození jinak prostě neusnula. Nevím, co jsem měla dělat jinak. Vyžaduje kontakt, ráda se chová a zároveň má problémy usnout. Tak prostě chováme, skáčeme na míči. Teď už je to tak, že spíš usíná v hacke s bílým šumem. I když občas tam prostě stejně nemůže zabrat, tak sednu na míč a do 5 minut spí. Starší dcera se v pohodě nechala položit do postýlky a spala. To u mladší nehrozí, je neklidná a probudí i sama sebe. Uspávejte jak to vyhovuje vám. Já jsem si taky vyslechla svoje. Kdo zažil uspávání dcery, ten rychle obrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
8.10.17 18:58

Uspávala jsem kojením, chováním všechny své děti a všechny do školky usínaly v postýlce. Večer jsme si chvilku povídali, do doby, kdy každé samo řeklo, že už to zvládne beze mne - žádný bič to nebyl, věnovala jsem dětem svůj čas a péči a nelituji toho. Jsem tu pro ně i teď i když pomazlit už se ti starší moc nepřijdou. Nejmladší má 15 měsíců a už se uspáváme taky v posteli, nemusím chovat, jen jsem tam s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12887
8.10.17 19:01

Neznám nikoho, kdo by přešel hladce, vždy to bylo spojeno s nevhodným stresováním dítěte.
Za mě je lepší dítě nenaučit, než ho pak regulérně týrat za něco, co jsem sama zavinila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11157
8.10.17 19:06
@Sany80s píše:
Neznám nikoho, kdo by přešel hladce, vždy to bylo spojeno s nevhodným stresováním dítěte.
Za mě je lepší dítě nenaučit, než ho pak regulérně týrat za něco, co jsem sama zavinila.

Proč týrat? Proč nepočkat, až si dítě samo řekne? To, že dítě má usínat a spát samo je nějaké pravidlo, kterého se musí dosáhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
8.10.17 19:07

@Fazulina muzu se zeptat, co na to Vas partner?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.10.17 19:12

Je to dočasné:-) Ale ano, náročné. S odstupem říkám, užívejte si toho a tulte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
8.10.17 19:17

Nebojte to jsem slýchávala taky.. jsou matky, které si rády odpočinou, tak naučí dítě velmi brzy usinat v postýlce samo, a jsou matky, kterým vyhovuje chování. Já chovala syna před usnutim do 7. měsíců, pak jsem přestala kojit a on sám se odpoutal a chtěl usinat sám. Dceru jsem první 3 měsíce jen nosila a na uspavani v postýlce si taky zvykla bez problémů. Dělejte to tak, jak je vám to milý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10908
8.10.17 19:17

@gwennaval Syna jsem uspavala rok, sám prostě neusl. Po roce se to zlomilo a najednou naopak nedokázal usnout u mě a začal usínat sám v postýlce. Nevěřila jsem v tak hladký průběh, ale sám k tomu dozral a překvapil mě. A taky jsem si občas vyslechla, že je rozmazleny a mám ho nechat vyrvat, že se tím aspoň unaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí