Uspávání kojením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
155
11.5.13 16:19

@Verca1989 Teda tak to závidím, že to odnaučování mělo takovýhle rychlý úspěch…my to máme teď úplně stejně a včera v noci jsem vstávala asi tak 8× :cert: v noci se vzbudí, vstane a šklebí se na nás…když nedám prso, tak za chvilku začne řvát (včera jsem to poprvé vyzkoušela)…řvala asi půl hodiny, já tam stála a hladila ji, ale nic…takže jsem podlehla a prso dala, za chvilku byla tuhá a za půl hodiny nanovo :twisted: takže dneska nastoluji nějaký režim, protože tohle už moc dlouho nevydržím…jinak by mi uspávání u prsa taky nevadilo :?

Holky a ještě otázka…v jaké poloze vám spí děti? Naše prďola spala až doteď na zádech, ale poslední asi týden se furt v noci přetáčí na bok a následně na břicho…ale takhle spát neumí a zpátky se taky neumí přetočit, takže si sedne a následně vstane a je vhůru…jak to mám naučit? Jde to vůbec?? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
11.5.13 16:26

Náš malý spí od prvního otočení na břiše s nohama pod sebou a zadkem vystrčeným nahoru - zkoušela jsem ho přetáčet, rovnat, ale nic nepomohlo :nevim: aspoň v kočáře odpoledne spí na zádech.

Dnešní noc byla taky krutá, jestli ono nebylo něco ve vzduchu :cert: a nebo u nás to mohl být následek očkování, těžko říct, ale budíček byl snad každou hodinu, což normálně nebývá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.5.13 17:01

Uspávám u prsa pořád - je jí rok a půl.. Zaleží na tobě, nám to oběma vyhovuje, ona se na to vyloženě těší a já vím, že bude do deseti minut tuhá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
11.5.13 17:24

@Malinoisa tohle mi malá dělala taky, jeden čas se začala točit na břicho a pak ji to budilo, párkrát jsem ji otočila sama ale nakonec jsem se na to vykašlala, za pár týdnů se naučila otočit i ve spánku a byl klid. Teď spí většinou na břiše a má vystrčenej zadek :lol: a občas na boku, na zádech spí naprosto vyjímečně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.5.13 19:16

Moc děkuji za vaše názory, úplně mi spadl kámen ze srdce :palec: postupně zavedeme lehčí režim s tím spánkem přes den a to uspávání kojením zatím řešit nebudu dokud bude mlíko :P a co v kočárku pláče vám? On v něm vždy usnul, ale ted pláče pláče a pláče pak ho musím nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.5.13 19:20

Maminky a jak vypadá váš den s 4měsičním miminkem? Jak často si hrajete jaké aktivity s mimčem děláte? :think: Děkuji za reakce sem maminkou poprvé a zajimají mě zkušenosti těch zkušenějších :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
12.5.13 07:56

@binu taky jsem uspavala kojenim, ale v půl roce byl i po kojeni stale cily, ale polozila jsem do postylky a za chvili usnul sam a je to tak doted. takze to chce cas, si myslim;-) a v kocaru mi place taky. malemu je 8 mesicu. ale prisuzuji to teplu a ze neni uz zabaleny ve fusaku. ale nenosim, pokud jsme na prochazce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33037
12.5.13 08:07

Mám úplně stejnou zkušenost, akorát jsem teda kojila plně půl roku a pak staršího do 13m a mladšího kojím pořád. Jako miminka usínali zásadně u prsa, houpáním na baloně nebo v kočárku. Starší kolem 5m nespal přes den vůbec. Mladší kolem 3m v kočáru nespal, zásadně řval a za celý den si dal třeba 3× 30minut. Dost jsem ho nosila v manduce potom a to usnul vždycky.
V 8m starší spadl z postele, takže šel do postýlky a tam usínal i spal, uspávala jsem ale pořád kojením, a to s ezměnilo až časem, samo od sebe, že začal usínat až po kojení. A taky spával v kočárku.
Mladší se uspával kojením déle, v postýlce usíná 14dní. V kočárku začal kolem 5-6m taky pěkně spát, spával i v kočárku na balkoně, když jsem nemohla ven.
On se ten režim a spaní/nespaní dost mění časem. Miminko klidně uspávej kojením, nebude tak usínat věčně.
No a jinak jsme si hráli když byl čas, a aktivity…no s 4m maximálně nějaké cvičení promiminka..na vyloženě aktivity je ještě dost času. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
12.5.13 21:01
@gabriela82 píše:
Uspávám u prsa pořád - je jí rok a půl.. Zaleží na tobě, nám to oběma vyhovuje, ona se na to vyloženě těší a já vím, že bude do deseti minut tuhá :mrgreen:

Jen se nědělej, Gábi - my víme, že uspávaš doutníkem a růžkem kapesníku namočeným v Cole :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
12.5.13 21:16
@binu píše:
Moc děkuji za vaše názory, úplně mi spadl kámen ze srdce :palec: postupně zavedeme lehčí režim s tím spánkem přes den a to uspávání kojením zatím řešit nebudu dokud bude mlíko :P a co v kočárku pláče vám? On v něm vždy usnul, ale ted pláče pláče a pláče pak ho musím nosit.

Binu, fakt nic neřeš a užívej si té pospolitosti s mimi - ono to strašně rychle uteče a mění se to co měsíc - pořád máš vedle sebe někoho jiného.. Nemám zas o tolik víc zkušeností, mám rok a půlletého a čtyřměsíčního.. Počkala jsem si pěkných pár let, v práci i v životě jsem již zažila, co jsem chtěla, a děti jsou teď moje „kariéra“.. Užívám si to na plné koule, babičky (tedy mamka, tchýně) mi občas spílají za to, že děti rozmazluji - ale mám to do určité míry cílené..
Takže když oba z nich v kočáře plakali (či kdekoli jinde), okamžitě jsem je brala do náručí - občas to bylo fyzicky náročnější - když jsem třeba zrovna šla po nákupech, táhla košík a v ruce dítě.. Ale starší je nesmírně samostatný a nějaké „nynánkování“ na něm není v tomto smylu vůbec vidět.
Já si za sebe fakt myslím, že mantinely dávat ano - ale až od chvíle, kdy dítě začíná vůbec vnímat (to poznáš, kdy se ti z „míma“ překlopí do „parťáka“ - někdy po půl nebo třičtvrtě roce) a tam, kde je to opravdu nutné - takže když mi k obědu nechce sníst maso, místo toho si řekne třeba o banán nebo sunar, tak to neřeším a jídlo změním. Když se ale v půlce března rozhodne, že se chce vykoupat v rybníce, tak samozřejmě jeho rozlet koriguji.. :D Ale tohle je dost individuální a každý má výchovu nastavenou jinak..
Mně nedávno velmi zahřálo u srdce, když jsem v čekárně viděla jednu mladou maminku s novorozenečkem a její matkou (tedy výsledek toho všeho). Mimi se probudilo a strašně moc plakalo, holka mu dávala dudlík, houpala autosedačkou a nic.. Mně to bylo celkem jasné, tak jsem se jí zeptala, jestli malá třeba nemá hlad.. Odpověděla mi, že ještě neuběhly tři hodiny.. Napadlo mě, že to má asi radu od maminky, tak jsem do toho již nehnípala, nicméně holce to asi šrotovalo v hlavě, protože po chvíli malou vzala, přiložila k prsu - ta se s chutí přicucla a po pár minutách se naprosto spokojená nechala uložit zpět do autosedačky :srdce:
Fakt si nemyslím, že by malé děti, které devět měsíců byly jen nošeny a do toho se krmily a spaly kdy ony samy chtěly.. Měly najednou žít podle nějakého jízdního řádu :nevim: ;)

• Citovat
  • Upravit
31594
12.5.13 21:20
@binu píše:
Moc děkuji za vaše názory, úplně mi spadl kámen ze srdce :palec: postupně zavedeme lehčí režim s tím spánkem přes den a to uspávání kojením zatím řešit nebudu dokud bude mlíko :P a co v kočárku pláče vám? On v něm vždy usnul, ale ted pláče pláče a pláče pak ho musím nosit.

pořid si šátek nebo ergonomické nosítko. ;) Kočár je pak ideální vozítko na velký nákup, když ho neokupuje dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
12.5.13 22:05
@Tykvička píše:
Jen se nědělej, Gábi - my víme, že uspávaš doutníkem a růžkem kapesníku namočeným v Cole :pankac:

Kdepak cola je přece na probuzení! :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
12.5.13 22:39
@gabriela82 píše:
Kdepak cola je přece na probuzení! :roll: :mrgreen:

:idea: No jo, vlastně :zed: :zed: Takže ten kapesník je v makovicovým odvaru, že jo? :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
101
12.5.13 22:44

@Tykvička moc hezky napsáno :kytka:,máš pravdu. já si taky myslím že miminko nerozmazlíš do určitého věku. hned se mi žije lépe, snažím se mu vyhovět :)objednala sem si klokanku tak snad to bude řešení, ale dnes mi třeba zase usnul v kočárku, je to prostě individuální. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
12.5.13 22:45

Jinak děkuji všem maminkám za jejich názory a příběhy. Jsme ráda že existuje taková diskuze :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová