Uspávání kojením

101
11.5.13 13:33

Úspávání kojením

Zdravím Vás všechny maminky :mavam:, mám syna Josífka 4měsíce. Vše zvládáme v pořádku, až na to že neusne jinak než u prsu, a proto s námi spí v posteli. V postýlce si jen občas přes den hraje. Kojím jen částečně a dokrmuji Nutrilonem, přes noc vydrží jen na prsu. Mám strach až se mi přestane tvořit mléko jak ho budu uspávat a jestli ho vůbec naučím spinkat v postýlce?? Máte někdo stejnou zkušenost? Také co se týče spánku přes den, nespí mi pravidelně ve stejnou hodinu..někdy si přispí dopoledne hodinku a pak odpoledne i na dvakrát po 30ti minutách. V zimě spal hned jak jsme vyjeli ven s kočárkem, ted naopak pláče v kočárku :think: chce koukat a nosit. Budu ráda za každý názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101
11.5.13 13:36

Jo a dudlík odmítá :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
11.5.13 13:40

Nápodobně - neřeším to. Starší syn zhruba na třičtvrtěroce přešel od prsu k lahvi a postupně i tu lahev odhodil, mladší ve 4 měsících stále usíná takle, dudáka taky nechce, tak co.. Jsou malí, ať si užijí život podle svých přání - na okleštění pravidly dospělých mají celý život 8)

• Citovat
  • Upravit
465
11.5.13 13:42

Tak já uspávala u prsu do desíti měsíců, jinak hrozné hysteráky :) Pak jsem zjistila, že jsem těhotná a postupně měla ke kojení úplný odpor a malému jsem to utnula ze dne na den a kupodivu v pohodě :) Teď usíná tak, že si ho vezmu do postele, on se ke mě přitulí a do chvilky je tuhý, pak ho akorát přenesu do postýlky ;) Sice to není podle příruček a knížek, které mi tady na emiminu byly doporučeny, ale nám to tak vyhovuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
11.5.13 13:43

No a co se týká pravidelnosti.. Nemáme žádnou - spánkový režim se mým dětem mění co pár měsíců. Takže jediná zásadnější hranice je, že zhruba od půl roku se najíždí u obou na to, že v sedm hodin lezou do vany, pak večeře a postýlka.. Ale ani tak to neznamená, že by oba a vždy usnuli v osm - malá je ještě opravdu hodně malá, takže té spaní diktovat nemohu, a starší zase občas prostě v daný čas neusne - tak ho nechám dovádět a zkouším zase třeba za půl hodiny..

• Citovat
  • Upravit
Tykvička
11.5.13 13:44
@Lucka_ova píše:
Tak já uspávala u prsu do desíti měsíců, jinak hrozné hysteráky :) Pak jsem zjistila, že jsem těhotná a postupně měla ke kojení úplný odpor a malému jsem to utnula ze dne na den a kupodivu v pohodě :) Teď usíná tak, že si ho vezmu do postele, on se ke mě přitulí a do chvilky je tuhý, pak ho akorát přenesu do postýlky ;) Sice to není podle příruček a knížek, které mi tady na emiminu byly doporučeny, ale nám to tak vyhovuje ;)

Přečti si Koncept kontinua - tam přesně tohle najdeš ;)

• Citovat
  • Upravit
465
11.5.13 13:52

@Tykvička nedávno mi to zrovna posílala kamarádka, že si to mám přečíst, tak už to tu mám v seznamu, akorát těch knížek, co chci přelouskat je moc a času málo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tykvička
11.5.13 14:03
@Lucka_ova píše:
@Tykvička nedávno mi to zrovna posílala kamarádka, že si to mám přečíst, tak už to tu mám v seznamu, akorát těch knížek, co chci přelouskat je moc a času málo ;-)

Tohle je hodně slabá knížečka, a když vynecháš srdceryvný úvod (který upřímně mně osobně akorát tak lehce znechutil), tak ten konkrétní příběh je velice zajímavý.. Bohužel, autorka si ani ve vlastním textu občas neodpustila poznámky, jak britské se matky po vyslechnutí daných informací zhroutily v slzách nad tím, jak své děti nadosmrti poznamenaly evropskou výchovou :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
123
11.5.13 14:19
@binu píše:
Zdravím Vás všechny maminky :mavam:, mám syna Josífka 4měsíce. Vše zvládáme v pořádku, až na to že neusne jinak než u prsu, a proto s námi spí v posteli. V postýlce si jen občas přes den hraje. Kojím jen částečně a dokrmuji Nutrilonem, přes noc vydrží jen na prsu. Mám strach až se mi přestane tvořit mléko jak ho budu uspávat a jestli ho vůbec naučím spinkat v postýlce?? Máte někdo stejnou zkušenost? Také co se týče spánku přes den, nespí mi pravidelně ve stejnou hodinu..někdy si přispí dopoledne hodinku a pak odpoledne i na dvakrát po 30ti minutách. V zimě spal hned jak jsme vyjeli ven s kočárkem, ted naopak pláče v kočárku :think: chce koukat a nosit. Budu ráda za každý názor :)

Mě také dcerka večer a v noci zaspává pouze u prsu. Má 7 měsíců a od narození se jí snažím vnutit dudlík ale neeee, ten si dělá ze mě :D. Přes den zaspí v kočárku v poho ale večer a v noci vyžaduje prso.Na radu známích jsem vyzkoušela několik dudlíků ale žádný nechce a myslím, že ji to už ani nenaučím. Co se bude dít až přestanu kojit netuším. Naštěstí vždy jak zaspí ji šupnu do postýlky a mám klid :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30399
11.5.13 14:21

@binu malej mi usínal u kojení do roka. Pak jsem vyhlásila bojkot já, protože už jsem se chtěla taky aspoň trošku vyspat, tak jsem ho naučila spát v postýlce a bez uspávání.
Problém měli jen sestřičky na Jipu, malej nechtěl v půl roce bez kojení usnout, nakonec mu museli dát oblbovačku. V tom roce se nočního kojení vzdal vcelku lehce. Teď se nakojí před spaním a ví, že pak už nebude. A když ho nakojím dřív, tak při usnutí se chvíli mazlíme v posteli a pak ho přendám do postýlky a tam usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.5.13 14:21

Syna 21 měsíců uspávám u prsu dodnes. A díky za to, vůbec nevím jak bych ho přes den uspávala. V posteli spí s námi. Dudlík nikdy neměl, taky ho odmítal. Kolem 6 měsíců spával 2× denně, a asi od 1 roku už jen 1× - po obědě. Nenásilně se snažím aby měl režim, ale občas to taky nevyjde… Večer si dá prso, pak si ještě třeba povídáme, zpíváme, někdy chce hladit… až usne. Že bych ho dala do postýlky s tím, že sám usne je pro mne sci-fi. Zatím mi to tak vyhovuje, hlavu si s tím nelámu a syn je spokojený!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
11.5.13 14:31

Taky tak, neřeším, navíc ho někdy ani to kojení neuspí a pak si musí poradit sám - vždycky hledá vhodnou polohu, postýlka je mu na usínání malá, takže je v naší posteli a různě mačká polštářky, deky, na to si lehá, rozvaluje se, na zádech, na břiše… a do tří minut spolehlivě usne.

• Citovat
  • Upravit
9090
11.5.13 14:58

Uspávala jsem u prsa do 9 měsíců. Do půl roka to šlo ale potom malé začaly růst zuby a dost si na to zvykla, pak se mi kvůli prsu budila i 10× za noc, takže jsem noční kojení musela zrušit, jinak bych nebyla schopná fungovat. Zkrátka jsem u prsu uspávat přestala, malou jsem dala do postýlky a byla jsem vedle ní, hladila ji, zpívala…plakala poprvé asi 10 minut a usnula, za hodinu se vzbudila, opakovalo se to samé a potom spala najednou v kuse 5 hodin. Druhý den to bylo podobné a pak už spala až do 5 ráno, to jsem kojila poprvé. Zároveň s tímto jsem přestala uspávat i přes den a kupodivu to šlo. U nás jsou hodně důležité pravidelné rituály, dám malé večeři, chvilku si hraje, pak se jde vykoupat, obleču, dám do postýlky, zapnu takové hrací sluníčko co máme a to jakmile slyší, tak si většinou hned lehne, dám jí pusu, zhasnu a odejdu. Neuspávám vůbec, ani přes den a malá je zvyklá, takže naštěstí nepláče.

Takže odnaučit to jde, každopádně u takového prcka bych to zatím neřešila :)
Co se týče režimu, v tomto věku jsme režim neměli, až kolem půl roka jsem se snažila nějaký režim zavést. Dávala jsem malou pravidelně do postýlky cca 3,5 hodiny od ranního vstávání a potom to samé odpoledne a naučila se to, tento režim nám vydržel do 13 měsíců, teď už malá spí jen jednou denně a chodí pravidelně po obědě. Myslím si, že to klidně můžeš zkusit zavést, možná když to bude mít jako zvyk, tak to bude lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
11.5.13 15:00

Uff to jsem ráda, že nejsem sama - syn 15 měsíců mi usíná jen u prsa, v noci 1-2× se vzbudí, někdy ho zvládnu znovu uspat přitulením v posteli a pak přenáším do postýlky, někdy musím šoupnout mlíkárnu. je zajímavé, že když hlídal večer tatínek a jednou sestra, tak usnul sice ve velké posteli, ale bez prsa a ani v noci se ho nedožadoval…to je prostě jen u maminky…ale zatím mi to nevadá, naopak si to užívám.

Dudlíka nemáme a přes den nekojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.13 15:18

Ahojík já koiila a u prsa uspávala na berušku do 16 měsíců a kadyby to šlo pokračovala bych dál, ale zdrav. důvody to nedovolily a já musela ze dne na den přestat kojit…první dva dny bylo dost těžké Domči vysvětlit, že máma nemí už mlíčko, ale měla jsem svázaná prsa aby se mi mlíko přestalo tvořit a kupodivu to po 3 dnech pochopila a mlíčko už nechtěla… vždy před spaním, ale vypije buď čajik nebo ochucené mličko teď ji bude 21měsíců a uspáváme tak, že si s ní lehnu do postle dám ji napit a do pár minut usne a já ji přendám do postýlky a tam krásně spinká teda cca 01:00 pak se vzbudí a chce napit a stejně dospává u nás v postely…teď musím zapracovat na tom aby spala úplně až do rána v postýlce..myslím si že ale udělalá velký pokrok od malička spávala snámi v postely a postýlku nenáviděla…joo a dudlík vůbec taky nepotřebovala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová