Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zajímalo by mě jestli je někdo komu vyšlo IUI po 40 roku…naším problémem je špatný SPG respektive pomalé spermie… v Gennetu nám nabídli IUI nebo IVF, ale to IVF prý stojí kolem 50.000,– a to IUI 2.000,–, tak si říkám, že bych zkusila to IUI, ale nevím, jestli to není zbytečná ztráta času, ale na druhou stranu nevím, kde bysme teď sehnali 50.000,–
… budu vděčná za všechny vaše zkušenosti, děkuju ![]()
Nevim, jk je to po 40? ale prumerne se uvadi uspesnost 12%. ja mela 6X iui a nic, 1ivf a dvojcata
Jak říká jizvíková, úspěšnost se nerozděluje po a před 40, prostě je to komplet cca 10-12%
Za IUI se neplatí, nebo teda jak kde a záleží co máš za pojišťovnu, ale u nás v caru jsem dala jen 400,– a to za troje léky a poplatek.
Jo ja platila 500 za material a prasky na zvyseni poctu folikulu
Já ty 4kila za vše - clostík, ovitrelle, duphaston + reg. poplatek
Úspěšnost IUI závisí hlavně na tom, zda je dobrý spermiogram. Pokud je horší, je i případná úspěšnost horší. Navíc myslím, že Dr. Řežábek v poradně na porodnice.cz psal, že ve vyšším věku je úspěšnost IUI v jednotkách procent (snad se nemýlím, když si matně vzpomínám, že uváděl 1 - 2 %). Tak co teď. Určitě to podrobně prober s lékaři v CAR včetně toho, že Tě pálí finanční otázka. Jedno IUI zkusit pro ten pocit, že jste to zkusili - proč ne, že. A pokud by nevyšlo, tak se dá dělat i IVF s levnějšími léky, s minimální stimulací a atd., aby to bylo co nejméně finančně náročné. Prostě se svěř lékařům se vším. Měli by vyjít vstříc i po finanční stránce - tím myslím, že by dle omezeného rozpočtu měli způsob provedení IVF naplánovat.. Držím palce.
@bezuška jestli máte špatný spermiogram tak myslím, že je IUI jen ztráta času. Máme to stejné, šli jsme rovnou do IVF.
A co kdybys šla jen na nativ?
Nebo bych na tvém místě zkusila nativ, pokud ty funguješ, tak jak máš, tak by to bylo o dost levnější ![]()
Mne vyšlo iui v 40 na prvý šup… myslím že práve malá rýchlosť spermií pri tom nevadí, keď spermie nikam sami necestujú a sú dopravené takmer až na miesto určenia
, pokiaĺ sú inak v poriadku.
Taky máme pomalejší(pohyblivost 10-20%) a jsem týden po IUI. Úplně tak moc ten horší spermiogram nevadí, jelikož se to zavádí až k vajíčku = mají ušetřenou tu cestu.
@eseta píše:
Taky máme pomalejší(pohyblivost 10-20%) a jsem týden po IUI. Úplně tak moc ten horší spermiogram nevadí, jelikož se to zavádí až k vajíčku = mají ušetřenou tu cestu.
Přeji Tobě i ostatním po (před) IUI, aby to vyšlo!
Jen chci říct, že pomalé spermie jsou pro IUI opravdu nevýhodou. Bohužel se nezavádí spermie až k vajíčku. Spermie se zavedou do dělohy (takže část cesty přes pochvu je fakt ušetřená). Ale ještě ty bojovníky spermie čeká náročná cesta vejcovody k vajíčku.. Takže když je SPG dobrý, tak je to lepší. Nicméně stát se může vše. Nejednou otěhotněl přirozeně i pár, který před tím byl zařazen mezi neplodné. Atd. atd. ![]()
Děkuju za odpovědi… říkám si, že bych jednou to IUI zkusila maximálně tím ztratím 1 měsíc
… a jak to pak je když se to IVF nepovede? To když se to pak zkouší znovu, to se musí platit opět celá částka? ![]()
@maraida a ten nativ znamená co? o tom mi v gennetu nic neříkali ![]()
@bezuška pochopila jsem to dobře, že už ti je přes 40 a budeš si to celé hradit sama?
No když ti třeba nevyjde 1.IVF a budeš chtít další, tak si to zase budeš muset zaplatit znovu.
A Nativ je bez stimulace, odebere se ti jen to vajíčko, které ti přirozeně dozraje a to se oplodní. Ale je tam samozřejmě nižší úspěšnost než u normálního IVF, kdy ti nastimulují vaječníky, abys měla co nejvíc vajíček. Ale ono je to tězké, někomu se poštěstí právě z Nativu.
Já třeba chodím do Podolí,40 mi bude v květnu. Sice mám ještě 2 pokusy IVF na pojišťovnu, ale co když nevyjdou.50-80 000 na další IVF teda nemám. Takže mi Dr, řekl o možnosti Nativu a tam je cena kolem 10-15 000.
@maraida no ten nativ zní teda zajímavě
… pokud tedy já budu mít v pořádku vajíčka tak by se to mohlo povést… předpokládám totiž, že máme opravdu problém jen v těch pomalých spermiích, já mám všechna vyšetření v pořádku, tak si říkám, že snad budu mít i v pohodě ty vajíčka ![]()
@bezuška samozřejmě se to může povést a nebo taky ne.Ale tak je to i u normálního IVF.
U nativu máš jen 1 vajíčko, to se třeba nemusí oplodnit nebo se nemusí správně vyvíjet. Ale zase…kolikrát mají holky z IVF třeba i 30 vajec, ale nejsou moc kvalitní a nakonec jim zůstanou třeba jen 2.Tady nejde o kvantitu, ale kvalitu.