Úspory ve dvou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Ivusska777 píše:
Děkuji za názory. Já jsem nad tím poslední dobou docela přemýšlela a před pár dny mě nahlodala kamarádka, která mi říkala, že hrozně rozhazujeme, že oni ušetří z polovičního příjmu. Na druhou stranu si říkám, že to zas není nějaký špatný a že když vyděláváme slušně, tak kdy jindy si užít než když jsme mladí a bezdětní.@unuděná Ušetřené peníze chceme dát i jako počáteční vklad do hypotéky a samozřejmě mít nějakou rezervu
samozřejmě by se dalo ušetřit víc. Vždycky to jde…ale opravdu to chceš? Kdy jindy si trochu užívat, než když jste mladí a bez dětí?
My jako mladí buchli celou výplatu, jezdili jsme po výletech, dovolených, kamarádech a hospodách, co bysme z toho života měli, kdybychom jen syslili peníze…já si myslím, že dávat „jen tak bokem“ dvacetpět litrů je hodně dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivusska777 Připadá mi, že šetříte velmi slušně, takže užívejte si dál, dokud to jde
My měli příjmy v součtu podobné, ale šetřili jsme o něco méně - hypotéka, provoz domu, auto, každý několik svých motorek, skoro každý víkend na nějaké akci, někdy i dvě dovolené za rok… Peníze máme ulité bokem na účtu, ke kterému nemáme ani kartu a pokud vím, na úspory se na běžný provoz ještě nesáhlo, když jsem na rodičovské, vycházíme tak nějak na nulu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivusska777 píše:
Děkuji za názory. Já jsem nad tím poslední dobou docela přemýšlela a před pár dny mě nahlodala kamarádka, která mi říkala, že hrozně rozhazujeme, že oni ušetří z polovičního příjmu. Na druhou stranu si říkám, že to zas není nějaký špatný a že když vyděláváme slušně, tak kdy jindy si užít než když jsme mladí a bezdětní.@unuděná Ušetřené peníze chceme dát i jako počáteční vklad do hypotéky a samozřejmě mít nějakou rezervu
Záleží, na co potřebujete šetřit, kolik odhadujete, že bude potřeba na nějaký plánovaný větší výdaj nebo kolik byste chtěli mít jako rezervu. My už máme teda vyřešené bydlení, „jenom“ doplatit hypotéku, takže v tomhle směru už žádný velký výdaj neočekáváme. Držíme si rezervu pro strýčka příhodu, dostatečnou na to, abychom pokryli neočekávaný výdaj nebo dočasný výpadek manželova platu, ale víc se šetřit nesnažíme. Když to vyjde, tak si ty užijeme, i teď s dětmi, to už nám nikdo nevezme, narozdíl od peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také nemáme deti, ja beru cca 15 čistého, přítel v průměru 50 spis vic, máme náklady na hypotéku a poplatky cca 16 tis, ušetříme taky cca 25 měsícne a nijak se neomezujeme ![]()
- Citovat
- Upravit