Úspory ve dvou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1047
16.6.16 19:41

úspory ve dvou

Ahoj, chtěla bych poprosit o rady ostatních, jak to máte vy. Jde mi o to, že žijeme s přítelem zatím sami bez dětí a asi to tak nějakou dobu ještě i zůstane. Vyděláváme poměrně slušně - můj měsíční čistý příjem je cca 26 000 Kč, přítelův asi 32 000 Kč. Platíme 15 000 za pronájem. Co mě trápí je, že z toho všeho ušetříme tak zhruba můj plat - tedy okolo těch 25 000 Kč měsíčně, což mi přijde docela málo i s ohledem, že jednou půjdu na mateřskou a příjmy se rapidně ztenčí. Navíc plánujem pořízení vlastního bydlení a tím pádem se ještě na kupa let uvážeme hypotékou. Je pravdou, že si docela užíváme - občas nějaký wellness víkend, dovolená, večeře, výlet, kvalitní potraviny, provoz dvou aut,… a k mé otázce, jak to máte vy co žijete ve dvou? příjde Vám, že nyní zbytečně utrácíme a jednou si to budem vyčítat? a vy, co už máte děti, kolik jste měli našetřeno a jak těžké je se potom uskromnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30901
16.6.16 19:47

@Ivusska777 Pokud utratite bez bydleni 17 tis a mesicne 25tis usetrite, tak mne to prijde v poradku. Rezervu tvorite znacnou, jen si uzivejte, kdyz to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35697
16.6.16 19:49

Jelikož ušetříte skoro polovinu příjmu, zda se mi to víc než slušný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.6.16 19:52

Nepřijde mi, že byste utráceli moc :think: My jsme dva a pokud počítám to utrácení mimo plateb za bydlení, tak to je cca stejné, ale já neživím auto.

Příspěvek upraven 16.06.16 v 20:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.6.16 19:53

Taky mi to přijde super. Navíc když píšeš, že asi ještě nějakou dobu bez dětí budete, tak naprosto v pohodě. Samozřejmě taky záleží, zda našetřené peníze chcete využít jen jako zásoby na léta mateřské a případnou rezervu pro nenadálé situace, nebo jako začátek hypotéky apod. Užívejte si!
PS: já zamlada utratila defacto celou svou vejplatu (pravda, nižší než máš ty) a nikdy jsem si to nevyčítala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
16.6.16 19:53

Spis mne tech 17 tis na to vsechno, co jsi vyjmenovala (2auta, vecere, vylety, dovolena, kvalitni potraviny), prijde malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
16.6.16 20:02

@Cuddy Přesně tak-taky jsem si říkala…asi něco dělám špatně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
16.6.16 20:03

Děkuji za názory. Já jsem nad tím poslední dobou docela přemýšlela a před pár dny mě nahlodala kamarádka, která mi říkala, že hrozně rozhazujeme, že oni ušetří z polovičního příjmu. Na druhou stranu si říkám, že to zas není nějaký špatný a že když vyděláváme slušně, tak kdy jindy si užít než když jsme mladí a bezdětní.

@unuděná Ušetřené peníze chceme dát i jako počáteční vklad do hypotéky a samozřejmě mít nějakou rezervu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.16 20:03

Měsíčně máme příjem 80-100 jsme bez dětí, bokem posílám max 3tis. Neušetříme nic, prostě zbytek zůstává na účtu a tolik jak vy máte našetřeno, tam nemáme. Výdaje máme teda o dost vyšší. Navíc podporujeme naše rodiny, hodně cestujeme a vybavujeme byt. Nijak se nestresuji, vždycky můžeme snížit výdaje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.16 20:05

Máme teda hypotéku + předchozí úspory vloženy do ní.

Anonymní 1

• Citovat
  • Upravit
11117
16.6.16 21:34

@Ivusska777
usetrit polovinu prijmu je vzdycky super, takze bych to vic nehrotila. myslim, ze jste v dobre rozvnovaze uzivani-setreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
16.6.16 21:37

My brali dohromady někdy i 80 000. Ale teda 25 jsme stranou nedali nikdy. :mrgreen: jestli vam na vyšše uvedene štaci co píšes tak ste Dobrý. Kde ty kvalitní potraviny kupujete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
16.6.16 21:37

Pamatuju si na prvni roky v praci - cisteho 22, tehdejsi pritel o dost vic, vydaje za bydleni skoro nulove (jen poplatky), nezbyvala nam ani koruna. jo, to byly casy :mrgreen:

uzivej si dokud muzes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.16 21:47

Užívejte si, to co ušetříte je krásný…
když jsme začali plánovat dítě, několik měsíců jsme vedli tabulku příjmů a výdajů, abychom věděli, za co utrácíme… jasně nám to ukázalo, kde se můžeme uskrovnit a jaký minimální příjem budeme potřebovat… ale pokud zatím dítě neřešíte, tak bych byla spokojená s tím, jak šetříte a zároveň si užíváte - jednou budete mít nač vzpomínat a nebudete začínat úplně s nulou - z amě super řešení :palec:

• Citovat
  • Upravit
1047
16.6.16 21:51

@Boudová chce to trošku vybírat, např. šunky s vysokým podílem masa (až 98 %) jsem dlouhou dobu kupovala ve Sklizenu (cca 250 Kč/kg), pak jsem objevila malou zastrčenou masnu kousek od bytu - cena naprosto té samé šunky 170 Kč/kg a jako bonus příjemná prodavačka :lol:. Jinak musím přiznat, že ovoce a zeleninu (v sezóně), občas maso máme od rodiny - vypěstované doma. A přes týden žijeme na závodním stravování. Naštěstí máme relativně velký výběr a celkem chutné a ono oběd (polévka, hlavní, salát) za 15 - 20 Kč porci doma neuvaříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat