úspory vody
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já myslím,že to chce zlatou střední cestu.
Dokáže mě vytočit manžel který se holí a čistí si zuby u tekoucí vody!!!Ale schovávat vodu z koupání na vytírání a ještě pak na spláchnutí WC,mi už přijde poněkud moc,ale každého věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím souhlasím, na můj vkus už je to schovávání vody z koupání k dalším účelům taky docela drsný, hodně se dá ušetřit na zkrácení doby sprchování (samozřejmě ne u lidí jako je Mufina
), pak čištění zubů s kelímkem místo tekoucí vody a tak, hlavně ty kapající kohoutky jsou svinstvo, to člověku bez užitku proteče vody až se nestačí divit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:
Cheche, to jsou rady pro žabařeNaši sousedi, to jsou machři. Vodu z pračky chytají do kýblů, pak tím vytřou chodbu a pak použijí na splachování WC
![]()
Tak to naši dělají taky, jen s ní teda nevytírají /doufám
/, no a pak ze samé šetřivosti neopravili záchod a prasklá trubička jim zatopila dům+tekla ulicí dolů, koberce sušili několik dnů, to byla úspora
No o to víc pak magořili, aby dohnali tu ztrátu
Ono šetření je krásná věc, ale nesmí z toho člověk zmagořit, naši jsou už na nejlepší cestě - třeba když zapálí sporák sirkou, tak jí nevyhodí, ale připálí s ní později jiný hořáček. Rozseknul to sestřin přítel - koukal na to a pak jí říká „vysvětli jim, že tímhle vážně neušetří“
![]()
U mě doma třeba chvilku trvá odtočení studené vody z trubek, tak jí natáčím do petek a zalévám s ní kytky, ale aby mi v koupelně v kýblích hnila voda z prádla, tak to fakt ne. ![]()
Smutný je, že až se všechny poučíme a začneme šetřit vodou, tak nám jí zdraží, protože pro vodárny neplatí úměra snížení mnoství vyrobené vody=nižší náklady a my budeme na té samé sumě ročně, jen s tím, že budeme hlídat každou kapku, ale tak to fakt je ![]()
Boris a to vám to odpustí? Spíš bych čekala, že vám to spočítají technickým propočtem, ať jste spotřebovali, co jste spotřebovali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kadlina píše:Kadli, tak pod tohle se podepíšu.
Smutný je, že až se všechny poučíme a začneme šetřit vodou, tak nám jí zdraží, protože pro vodárny neplatí úměra snížení mnoství vyrobené vody=nižší náklady a my budeme na té samé sumě ročně, jen s tím, že budeme hlídat každou kapku, ale tak to fakt je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, já taky měla sousedku, co vodu ze sprchování používala ještě na splachování ![]()
čičinka píše:
Jsem se chtěla zeptat, když zkrátím sprchování o 10 min, tak do sprchy vlezu a hned z ní zase vylezu, jak dloho by teda mělo trvat sprchování, aby bylo ekonomičtější než vana?
Zkus si někdy při sprchování dát do vany špunt a uvidíš, kolik vody vlastně potřebuješ ![]()
Pudloslava píše:
a čůrejte ve sprše - ušetříte ročně nevim kolik tisíc litrů za splachování
prej fakt je nějaká taková iniciativa
Nebo můžeme chodit čůrat na zahradu a ještě si tak pohnojíme rostlinky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chuanitka píše:Pudloslava píše:Nebo můžeme chodit čůrat na zahradu a ještě si tak pohnojíme rostlinky
a čůrejte ve sprše - ušetříte ročně nevim kolik tisíc litrů za splachování
prej fakt je nějaká taková iniciativa
Tak to je moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ženy, tak poslušně hlásím že jsem se úspěšně napravila a s vodou jsem začala šetřit. Zatím šetřím jen 3 dny, ale mám z toho radost, místo půl hodiny trávím ve sprše pouhých 5 minut a zuby si už ve sprše nečistím. A co mi pomohlo? Po spoustě neúspěchů pouho pouhé stopky! Beru si je sebou do vany, pokaždé když zapínám vodu, zapnu i stopky a vypínám je když se dosprchuju. V průběhu mytí se na ně nedívám, ale podvědomě mě to nutí snažít se umýt a vylézt místo toho abych ve vaně jen tak ležela a plácala na sebe zbytečně desítky litrů vody
Super, neřekla bych že pomůže tak jednoduchá věc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit