Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímá mě, jestli jste detem přestali dávat mléko protože jste se tak rozhodli nebo přišla chvíle, ze dítě nechtělo mléko samo od sebe.
Synovi je rok a pediatr mi říkal, ze od roku děti už v noci nemají hlad. Ze už se budí ze zvyku. Syn se budí průměrně 2X za noc na mléko a je pravda, ze téměř ve stejnou dobu. teď přemýšlím, ze bych zkusila mu proste nedat. Kamarádka mi zase rikala, ze její dcera okolo 15m. se proste najednou v noci už nevzbudila a řekla si vlastně sama, té už nepotřebuje.
Jak to bylo z vás? Popřípadě jak probíhal odstav?
@Serpentini a není to pak začarovaný kruh? Jako ze se budí stejně jen místo mlika vodu?
U nás starší spala celou noc asi od 2,5m chodila spát teda nějak asi v 9 a budila se kolem 5 ráno…
Mladší ten dokud měl. mleko tak se budil tak 2× za noc…usínala kolem 7 pak se budil kolem 11 a pak kolem 4 na mléko…od 4m ale začal mléko odmitat přes den a od 6m ho nemá ani v noci (nechtěl, plival a řval o to víc když jsem mu ho nabízela) chtěl. uen pití…ale začal se budit třeba co 2h-3h…to trvalo tak do roka…pak postupně prodlužoval intervaly a teď se budí 1× za noc…chce prebalit napít a spí dál…
@MamaVera píše: Více
Tak vodu mu necháš někde na dosah a vezme si ji i sám…nebo mu ji jen podas pokud máte třeba postýlku v ložnici nebo spí s vámi v posteli…nemusíš kvůli tomu vstavat, vařit/ohřívat vodu míchat…
Snažila jsem se utinat po tom roce taky protože se na mléko budil 4×, k tomu ještě několikrát i když mléko nechtěl a já byla hotová. Byla to jen cesta k víc prorvanym nocim. Přestal se budit sám, v roce a pul už spal celou noc nebo s jedním probuzenim. Kvůli dvěma vstavanim bych nic na sílu neutinala ani náhodou.
Dcera se budila v noci tak 1× na UM. Celou noc začala spát někdy od roku a půl, asi i o něco později. Nenapadlo mě a asi bych ani kvůli tomu UM nepřestala dělat.
V roce bych mu klidně ještě dávala. Záleží jak jí přes den. Mě děti spali celou noc až když přes den pořádně jedli což kolem toho roku ještě nebylo.
Syn 21 mesicu a pije mleko na spani odpoledne i dopoledne.. ale davam jen treba 60,90 max 120ml, zalezi kolik mi toho sni k obedu nebo k veceri. Rekla bych ze mu to spis pomaha usnout, byl do roka a pul kojeny, tak mu to nahradí prso..ma ho rad tak nevidim duvod proc bych mu ho odepirala. Par výjimek ale uz bylo, ze ho nechtel.. vzdy si rekne sam
Do 15 mesicu jsem kojila, pak jsem nabidla Sunar, daval si ho v noci brckem z hrnecku cca 2 mesice (ale jen trochu, moc toho nevypil), postupne jsem vic a vic redila az o nej prestal stat. Moje hranice na nocni mleko byla 18 mesicu, odboural si to lehce pred. Pak jsme mu dali do postele klasickou malou plastovou lahev s pitkem a naucil se v noci obsluhovat co se tyce vody sam.
U mladsiho mam v planu kojit trochu dele a UM uz vubec nenabizet.