Utnout mléko nebo počkat?

13
30.6.24 06:09

Utnout mléko nebo počkat?

Zajímá mě, jestli jste detem přestali dávat mléko protože jste se tak rozhodli nebo přišla chvíle, ze dítě nechtělo mléko samo od sebe.
Synovi je rok a pediatr mi říkal, ze od roku děti už v noci nemají hlad. Ze už se budí ze zvyku. Syn se budí průměrně 2X za noc na mléko a je pravda, ze téměř ve stejnou dobu. teď přemýšlím, ze bych zkusila mu proste nedat. Kamarádka mi zase rikala, ze její dcera okolo 15m. se proste najednou v noci už nevzbudila a řekla si vlastně sama, té už nepotřebuje.
Jak to bylo z vás? Popřípadě jak probíhal odstav?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9055
30.6.24 06:33

My dávali postupně naředěnější, až z toho byla voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.6.24 06:38

@Serpentini a není to pak začarovaný kruh? Jako ze se budí stejně jen místo mlika vodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
30.6.24 07:04

U nás starší spala celou noc asi od 2,5m chodila spát teda nějak asi v 9 a budila se kolem 5 ráno…
Mladší ten dokud měl. mleko tak se budil tak 2× za noc…usínala kolem 7 pak se budil kolem 11 a pak kolem 4 na mléko…od 4m ale začal mléko odmitat přes den a od 6m ho nemá ani v noci (nechtěl, plival a řval o to víc když jsem mu ho nabízela) chtěl. uen pití…ale začal se budit třeba co 2h-3h…to trvalo tak do roka…pak postupně prodlužoval intervaly a teď se budí 1× za noc…chce prebalit napít a spí dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
30.6.24 07:07
@MamaVera píše: Více

Tak vodu mu necháš někde na dosah a vezme si ji i sám…nebo mu ji jen podas pokud máte třeba postýlku v ložnici nebo spí s vámi v posteli…nemusíš kvůli tomu vstavat, vařit/ohřívat vodu míchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.24 07:15

Snažila jsem se utinat po tom roce taky protože se na mléko budil 4×, k tomu ještě několikrát i když mléko nechtěl a já byla hotová. Byla to jen cesta k víc prorvanym nocim. Přestal se budit sám, v roce a pul už spal celou noc nebo s jedním probuzenim. Kvůli dvěma vstavanim bych nic na sílu neutinala ani náhodou.

• Citovat
  • Upravit
4493
30.6.24 07:51

Dcera se budila v noci tak 1× na UM. Celou noc začala spát někdy od roku a půl, asi i o něco později. Nenapadlo mě a asi bych ani kvůli tomu UM nepřestala dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35925
30.6.24 08:39

V roce bych mu klidně ještě dávala. Záleží jak jí přes den. Mě děti spali celou noc až když přes den pořádně jedli což kolem toho roku ještě nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
30.6.24 13:09

Syn 21 mesicu a pije mleko na spani odpoledne i dopoledne.. ale davam jen treba 60,90 max 120ml, zalezi kolik mi toho sni k obedu nebo k veceri. Rekla bych ze mu to spis pomaha usnout, byl do roka a pul kojeny, tak mu to nahradí prso..ma ho rad tak nevidim duvod proc bych mu ho odepirala. Par výjimek ale uz bylo, ze ho nechtel.. vzdy si rekne sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9055
30.6.24 14:20
@MamaVera píše: Více

Dáš mu do postýlky netekoucí hrneček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
30.6.24 14:29

Do 15 mesicu jsem kojila, pak jsem nabidla Sunar, daval si ho v noci brckem z hrnecku cca 2 mesice (ale jen trochu, moc toho nevypil), postupne jsem vic a vic redila az o nej prestal stat. Moje hranice na nocni mleko byla 18 mesicu, odboural si to lehce pred. Pak jsme mu dali do postele klasickou malou plastovou lahev s pitkem a naucil se v noci obsluhovat co se tyce vody sam.

U mladsiho mam v planu kojit trochu dele a UM uz vubec nenabizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí