Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj jdu is pro radu jsme bezradna. Mám týdenní holčičku která mi vůbec nespínka pořád pláče. Přes den i v noci. Domu jsme přišly hned na druhý den s porodnice. Ten první den mi brečela celou noc když jsme zavolala sestru řekla že to je normální, dala nám příkrm až v 5 hodin ráno. Doma jsem chtěla střídat UM a MM. Nedá se to nevím co stim po UM taky pláče vipije 60 ml má pořád hlad kojím u prsa je i dýl než 30 minut. Taky hlad. Dnes jsme byli u dr ta nám řekla že ji bolí bříško že jí dávám moc někdy vipila UM i 90 ml. ![]()
@Nikola2602 píše: Více
Masíruješ bříško? Cvičíš s nozkama, aby se bříško uvolnilo? Vypadá to, že mlíčko tlačí ![]()
Nech ji na prsu jak dlouho bude potřebovat. Na prdíky zkus rektální rourku.
To se zlepší neboj
ten začátek je těžký. Mě taky vypil 60 a pil i po dvou hodinách jako novorozenec. Byl velký a měl hlad. V porodnici mu dávali jen 30 příkrm a chudák pořád brečel.
To se zlepší. Masiruj bříško (ideálně gel Pupík).
Jaké máte um? Syn měl např. po hippu brzy hlad.
Jestli stále i kojis, tak pij kminovy caj. Hodně se doporučuje fenykl, ale třeba synovi dělá v bříšku paseku i teď (8m).
Já bych nekombinovala um a mm…lehněte si spolu a nech miminko se kojit, jak bude potřebovat a nestopuj to, nevaž ho, neměř vypité objemy a to mám druhou nedonošenou, řešila jsem max na jipce…
@Val6 no právě doktorka mi řekla že ji nemám přejídát já si sní třeba lehnu a do té 3 hodiny ranní vidrzi ale to mám pořád prso v puse pak se škube viplivuje a zase hledala a pořád do kola. A doktorka mi řekla že ji nedavam odrihnout že se jí dělají v bříšku bubliny a bolí ji bříško, a mě se zdálo že už v prsach nic nemám tu 3-4 hodinu. ale přes ten večer ji nechci budit tím že ji dám odkrknout protoze se hned vzbudí a Jinak uspat nejde jen u prsa.
@Anonymní píše: Více
Ano to mám v plánu jen kojit. No ale aby ji to stačilo. Přes den mi vůbec nespí. V noci max ty 3 hodinky pak vůbec. Jednou jsem ji dala odstrikane mléko to vipila 60ml. a pořád chtěla tak jsme ji dala prso.
@Nikola2602 decka mi začaly krkat až v několika měsících a druhy jsem nosila 4 měsíce na všechny spanky kromě noci. Proste nespala, v kočáru rvala jako tur.
@ALIPELI piju kojící čaj snažím se jíst tak abych to mléko měla. Plakát dlouho ji nemůžu nechat protože pak zrudne a ne dýchá.
Zkus to mléko vysadit a pije ten čaj. Když nedáváš odříhnout, tak ji bolí bříško a pak se může zase z toho přejídat. Ten kmin by měl pomoct na prdíky
@hospodki takže taky si nedkrkli?… Je možné že ji stoho bolí bříško?
Tak se mrkni, jestli v tom kojícím není i fenykl a zkusila bych ho aspoň týden nepít a vyměnit za ten kmín.