Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ALIPELI to mám v plánu po tom sunaru sem ji nechala dvě hodinky takhle a pak jsme dala prso. Myslíte že mám dát malé ten čaj nebo ho mám vipit já? Když malé tak jaký odstup bych měla mít od MM? Když ji dát čajiček.
@Nikola2602 u nás bricha nebolela. Bylo to vidět na chování. Já měla druhé proste jen extrémně kontaktní.
@Nikola2602 píše: Více
Pije ten čaj ty, dostane se to do mléka
@ALIPELI ne není v tom fenykl je to leros čaj oplodi šipku 52%, nať jestřabiny 20%, plod černého rybízu 18%, květ levendule 5 %
Takže večer ji nakrmíš v kolik tedy naposled a čím? A pak pije aktivně až kolem třetí ráno?
Ten čaj si myslím nebude mít výraznější vliv na tvorbu mléka. Na tu má největší vliv pravidelné, časté kojení miminka, kontakt s miminkem.
Pláč nemusí být taky jen z hladu nebo bříška, může to být reflux (neblinká hodně?), kiss syndrom.
@mamadvou Sunar jsme už visadili teď třeba spínka po koupání hrozně plakala. Dala jsem prso zaspala čekala jsem dlouho než si odrihne. A to počítám že bude spát tak hodinku ani ne a už prso celou dobu do 3-4 rána vkuse. Pak už sní musím vstát a dát jí prso v sedě ale to už škube hodně a dlouho trvá než zase zaspi třeba až kolem 6-7 hodiny ráno. A po prsou neblinka když ji nedám odrihnout tu noc vůbec. Co je to Kiss syndrom? ![]()
Kiss syndrom může být hnutá páteř po porodu, kterou je nutné rehabilitovat, ale to by bylo asi jiné.
Tak asi hlídat po vysazení Sunaru, jestli dost cura, jak pribira.
Já osobně jsem u kojeneho dítěte nekonečné čekání na říhnutí nedělala, nemělo to žádný vliv u nás.
@mamadvou zkusím taky dnes. No uvidíme kakani má pěkné. Kdyby třeba spala přes teď den a v noci ne to by mi tak nevadilo ale v noci nespí ani přes den. Je to únavné mám ještě dvě děti starší 12 let a 9 let a to jim nemůžu tak pořádně věnovat. To mě na tom mrzí nejvíc ![]()
A spí v postýlce nebo v kočárku? Myslím přes den.
U nás byl problem se spánkem, když byl pretažený. Mě přes den spal/spí v kočárku, takže týden jsem nechodila denně 30000,– kroků, ale stálo to za to. Začal v noci i přes den lépe spát a nebylo pak potřeba chodit, jenom vždycky udyndat
@ALIPELI že začátku v postýlce teď v kočárku ale přes tu noc spí semnou pak k tomu ránu kolem 7 ji dávám znovu do kočárku a to už nejdu spát.
A jak dlouho spí v kočárku?
Nám hrozně pomohlo zakrýt výhled, jinak čumákoval a nespal.
@ALIPELI v tom kočárku tu hodinku někdy dvě… Po tom ránu… No kdyby se aspoň koukala ale ona brečí
Miminko s tebou bylo 9 měsíců jedno tělo, pořídila bych šátek, nauč se v něm kojit, miminku bude dobře, bude klidnější. Nebo si spolu lehněte do postele, ideálně jen s plínkou, buďte spolu kůže na kůži a jen koj, neboj bude jí tvé mléko stačit a ani se jim nepřejí. Někdy děti potřebují „donosit“. V noci si ho vezmi k sobě do postele, vyspíte se mnohem lépe oba.
@JindříšekaVašíček no já právě v noci jsem sní spala ale doktorka mi řekla že ji neprijidam a že jí bolí bříško protože si neodkrkne… Tak jsem ji dávala do kočárku a dívala se na hodiny aby papala co ty dvě hodinky…