Novorozenec vůbec nespinká, pořád pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
286
29.6.24 10:54

Působí to, že máš guláš v hlavě s tím co děla - poslouchat intuici? Nebo doktorku? Nebo to jsem si kde načetla? Hormony jsou mrchy, je to normální :). Člověk chce dělat vše správně a je zmatený z toho co to to správně vlastně je :).

Každopádně k tvému problému:

1. Svleč dítě do plíny, sebe do podprdy a tulte se. Klidně celé dny takhle na začátku. Počasí je k to mu ideální :-D. Miminko se takhle kůže na kůži líp naladí ma maminku, je mu dobře a přirozeně se kojí tak, jak potřebuje. Třeba to nezafunfuje úplně hned, možná budeš prostě polonahá chovat nahaté plačící dítě, ale po nějaké době by to mělo klapnout. Těm miminkům to fakt hodně pomáhá. Já tomu moc nevěřila po prvním porodu a strašně nám to nakonec pomohlo.

2. Pořídila/půjčila bych si šátek a dítě nosila. Teď doma můžeš zkombinovat s bodem 1 a nosit ho kůže na kůži. Pokud dítě brečí i z přetažení, což je u nespícího miminka dost pravděpodobné, tak ti to pomůže ho uspat. Nasaď těžké kalibry a zkus s ním v tom šátku chodit, pohupovat se… Popř. skákat na balónu.

3. Pozvi si domů laktační poradkyni. Ta ti pomůže s těmi ostatními strachy - pije miminko dost? Nepřepíjí se? Musí odkrkávat?
Za mě - ne, MM z prsu se fakt žádné mimi nepřejídá, přinejhorším přebytek ublinkne… Kojit klidně do uspání, rozhodně nebudit uspané dítě kvůli odříhnutí. Když ho to tam tlačí, tak si spokojeně neusne, ale kroutí se, odtahuje, pobrekává… v tom případě nechat odkrknout klidně v průběhu kojení několikrát. Pak už se ti jen ududlá na prsu ke spánku.

Celkově je poměrně pravděpodobné, že miminko ani tak nebrečí kvůli bříšku (to stejně bývá nezralá trávicí soustava a nic moc než dát tomu čas s tím neuděláš :-/), jako spíš že je usnavené, přetažené a nejde mu z toho usnout.

No a celkově - pozvi si tu laktační, ta ti může pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
29.6.24 11:44

@Nikola2602 doktorky často kojení nerozumí, pokud máš pochybnosti, oslov nějakou laktacni poradkyni. Bolest bříško ji může, ale spis z kombinace um a kojení. Normálně s ní spí a koj na požádání. Miminka často i jen dudlaji, ne vždycky sajou. Vytahne si co potřebuje, kdyz ji nechas. Krkani není vždycky potřeba. Zvlášť když budeš kojit třeba v savci poloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
29.6.24 13:18

@Yxc28 děkuji moc… Kde si ji mám vyhledat? Laktační poradkini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
29.6.24 23:05
@Nikola2602 píše: Více

Ahoj z toho si nedělej hlavu, jestli si ji dala odrihnout nebo ne, pokud trpí na prdiky tak to prostě je a určitě ji to neuděláš tím že ji nedáš po každém jídle krknout…, mě na to malá trpí taky, teda teď už je to mnohem lepší máme 3 měsíce. Každému pomůže něco jiného za mě doporučuji masírovat bříško pupikem nebo jinou podobnou masti nám se osvědčil gel od bebela. A samozřejmě cvičit nožičkama, pije rozpustny fenyklový čaj ale mám ji na UM a hlavně nám strašně pomohl Baby calm na to nedám dopustit. Neboj zlepší se to ty začátky bývají nejhorší… Mala přesně to samé co popisuješ, hlavně se nenech od doktorky nervovat že ji krmis vic než bys měla, mě malá jedla asi ve 3 týdnech porci pro 2 měsíční dítě proste měla pocit že to potřebuje to za 2 týdny přibrala skoro kilo 🤣 🤣a pak se to zastavilo a skoro do těch 3 měsíců jedla pořád stejnou porci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
30.6.24 04:11

@Begina ahoj děkuji tak jsme na konec vsadili kojení dávám UM nutrilon. Je možné že ji je málo pořád? O půl 1 v noci mi vipila 70 ml pak se mi vzbudila ve 2 že má pořád hlad. Prdiky měla kakala taky. Takže jsem ji dala zbytek tu 20 ml. Pořád měla hlad. Takže jsem čekala ještě půl hodiny aby to bylo přesně dvě od té dávky 70 ml. A dala jsem ji novou dávku ale to zas vipila jenom 40 ml a to na dvakrát. Mám strach abych ji neprepila, :cry:. Co když zase do těch dvou hpdinech bude mít hlad dám zbytek? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
30.6.24 05:57

Je možné, že ji nutrilon nezasyti a bude potřeba vyzkoušet jine mléko.
Je taky možné, že jak ji nedáváš odrihnout, tak tam má vzduch a nemůže se pořádně najíst…nebo taky nebreci z hladu. Jak byla kojena, tak může prostě jenom chtít jít k tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.24 13:07

Náš prcek je hodně kontaktní. První dva měsíce byl malý pouze na mně a neustále na prsu. Přišlo mi, že bez prsa vydrží max. půl hodiny. I s ním v puse spal. Ale nedonutilo mě to si myslet, že by mu mléko nestačilo. V jednu chvíli doktorka taky řekla, ať ho nepřecpávám, když za měsíc přibral kilo, ale přece ho nenechám plakat.
Potřebují kontakt a prso a sání je holt uklidňuje. Hlavně ne vždy sají, často probíhá takzvané nenutritivní sání, tedy jen dudlá. :)

I teď v 5 měsících usíná jen při kojení a v noci je taky schopný na něm neustále být. Často se vzbudí, když mu ho seberu, tak musím vyčkat, opatrně prso odebrat a spát dál.
A odříhnutí je zbytečné. Taky ho bolelo bříško, ale při odříhnutí bych ho akorát vzbudila a chtěl by to prso znovu. Taky hodně blinkal, takže by to z něj šlo rovnou ven. :nevim:
Krkat se pak naučil sám a teď už ani neblinká, i když se po kojení hned přetočí ns bříško.

Jinak v kočárku si dá dopoledne akorát půl hodinku, sám bez kojení by v něm neusnul. A pak miluje nosítko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.7.24 14:54

@ALIPELI no ráno mi spí ka těch 3 hodiny ale večer třeba vipije 40 ml, 50 ml nebo 60 ml a pqto hodině půl je zpátky vzhůru někdy hodina. Bojím se že když ji dám po 1 a půl bude ji bolet bříško snažím se jí udržet aspoň na těch dvou hodin. Aby dostala další dávku. Teď třeba vipila 80 ml apo dvou hodinách už se mi budí takže budu muset počkat ještě tu hodinu abych ji dala nové mléko ale to už bude plakát hodně. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
1.7.24 15:25

Mléko můžeš dávat i po 2 hodinách, nenech ji hladovet. Až bude vědět, že je sytá, bude mít i klidnější spanek.
Nikdy nevis, kdy má zrovna spurt. Syn ho měl vždycky v úplně jinou dobu, než jak se říká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.7.24 22:56

@ALIPELI a vypil vám nornlane celou dávku? Malá mi má vipit 90 ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
2.7.24 06:38

Vypil i vic. Jestli vypije celou dávku, tak dělejte 120ml, třeba prostě potřebuje víc.
Neridte se tím, kolik by měla vypít, ale kolik potřebuje. Třeba právě přestane mít hlad každé 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.7.24 08:38

@ALIPELI dobře.. No včera mi vipila 90 ml spínkala 3 hodinky pak zase 90 ml a spínkala taky 3 hodiny, a pak mi vipila 40 ml a trošku mi blinkala. Večer papala taky malou no 30 ml, 40,ml nanejvic 50 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66361
2.7.24 10:14

@Nikola2602 prosim prosím, pis vypila. Neda se na to koukat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.7.24 10:35

@vokishka prosím?