Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.
Dcera spadla do místního potoka s dotykáčem (Nokia C2-02) v kapse. Nechaly jsme ho vyschnout, pípnul, že má vybitou baterii, ale po nabití už jen tma.
Nemáte někdo zkušenosti jestli se to dá spravit? Má ho teprve od října, tak bych mohla zkusit i reklamaci. Poznají, že tam byla voda?
Holka brečí, manža řve, tak prosím o rady. Děkuji moc.
manřžel dělá v reklamacích u jedné společnosti a vodu na 100% poznají vezmou ti ho ale v servise ti napíší že to bylo vytopené všechny telefony mají takové nálepky na to zda tam byla přítomna voda a můžu tě ubezpečit takových to případů je mraky a většinou lidi jen zkouší ale to by byli výrobci hloupí že by to opravovali
Nechci Ti kazit radost, ale s reklamací zaručeně neuspěješ, manžel dělá v mobilech co vůbec začaly a v servisu vodu poznají.. I když to vysušíš a náhodou to začne fungovat, postupně stejně dojde ke korozi (protože všechnu vodu z toho nikdy nedostaneš).. Takže reklamaci bych ani nezkoušela a vůbec bych jim netvrdila, že to samo a z ničeho nic.. Jednou tam byla voda a to každý servisák pozná.. Je mi líto.. ![]()
Příspěvek upraven 29.02.12 v 15:00
Jak dlouho jste ho nechali vyschnout? Já takto utopila holící strojek a volala jsem do servisu a tam mi řekli, že nechat vysychat dlouho, minimálně týden, aby to fakt bylo suché všude. Pokud je po nabití tma, tak zřejmě nebyl úplně vyschlý a nastal zkrat.
Jestli to poznají, no podle mě jo, i když, před víc jak deseti lety mi kamarádka pocmrnadala mobil džusem, on pak po pár hodinách zdechnul, vyměnili mi tenkrát základní desku a nic neříkali, ale to bylo dávno, teď si to podle mě hlídají víc
Jasně, že poznají, jde to lehce poznat, protože při kontaktu s vodou ty spoje zoxidují. Prostě je po telefonu…
Stalo se mi něco podobného. K 21. narozeninám jsem si pořídila tenkrát jeden z nejlepších telefonů. Měla jsem ho necelý den, večer byla oslava, telefon na stole. Ani jsem nevěděla, že bylo trochu vybryndané šáňo… no, ráno už mobil nešel a v reklamacích mi oznámili, že byl v kontaktu s vodou. Vyhodila jsem x tisíc a byla naštvaná ![]()
Jajo, má se rozebrat a intenzivně sušit, ne nechat vyschnout.
No jestli tě to potěší, já dceři před 14 dni vyprala Nokii a už to taky nerozdýchala
. Všechno šlo, ale neměla signál.
Mě hodil syn normální mobil do hrnku s hodně teplým čajem. Obrazovka zduhovatěla. Celý jsem ho rozebrala, dva dny nechala na parapetu vysychat a pak po nabití se normálně nastartoval.
Ale ty dotykáče jsou hrozně citlivý, tak těžko říct. Rozhodně bych ho nechala minimálně ty dva dny vyschnout a pak zkusit znovu.
Já měla LG KP 501 cookie. Byli jsme v hospodě a kamarádovi „prdla“ sklenice s pivem. Telefon byl vytopenej, sice jsem ho nechala vysušit, ale při zapnutí například fungoval display zrcadlově obráceně. Nechala jsem ho tedy u Vodafonu reklamovat (byl to jen pokus) a volali mi, že je tam jasná známka oxidace a že jediná možnost, jak telefon opravit, je vyměnit základní desku za pět tisíc. To jsem odmítla, protože telefon mě stál dvojku. Vyzvedla jsem si protokol, požádala jsem o fotky té oxidace a odnesla to známýmu, kterej to otevřel. Oxidace na mém telefonu vypadala ÚPLNĚ jinak než na fotkách. Vzal hadřík, jednotlivý komponenty očistil a telefon dodnes funguje i bez nové základní desky.
Díky, díky.
No sušíme od neděle. Manžel taky tvrdí, že nastal zkrat. Co šlo to jsme vyndali a sušili, ale asi to chtělo nechat delší dobu.
Koukám, že reklamace byl blbej nápad.
No, tak si budem volat akorát tak z okna. ![]()
Asi taky zkusím opraváře. Manža má známého, jenže je teď nasr…, takže nehne ani prstem.
Místo aby byl rád, že se holka neutopila i s mobilem.
Chlapi jsou holt takový
. Když u nás rozbijou děti nechtěně hrnek, jsem ráda, že se nepořezaly či neopařily. Muž jim za to vynadá, že si neváží věcí.
nedávno jsme to řešili s manželem, ten říkal, že rozebrat, co nejvíc to jde, pak co nejrychleji vysušit, v blízkosti topení (ne na) nebo fénem a nezapínat, dokud úplně nevyschne… Když to není vyschlý úplně zoxidujou tomu kontakty a půjde ten telefon do kytek… ![]()
Taky teda říkal, že u levnějšího telefonu by to neřešil tolik a koupil novej… U telefonu za třeba 10 tisíc by se už snažil víc… ![]()
Já jsem svůj dotykáč taky utopil.. Ležel pod hladinou dobrý 3 vteřiny.. Když jsem ho vyndal, byl mrtvej. Rozebral jsem ho a nechal asi týden vyschnout.. Pak jsem to zkusil a on fungoval. Rozhodně se ale nesmí hned zkoušet zapínat, nebo dokonce nabíjet, protože nastane téměř jistě zkrat.. Takže zapínat či nabíjet minimálně po týdnu vysychání.. A foukat do toho fénem je taky blbost ![]()
Já jsem teď rozeběhla utopenej dotykovej mobil v bazénu nefungují mi některé boční tlačítka a strašně se seká, když se sekne, nejde ani normálně vypnout musím vyndat baterku.
vysoušela jsem ho tak že jsem ho rozebrala co nejvíc šel (skoro jsem pak nevěděla jak ho zpátky složit) a dala ho do hrnku s rýží. potom jsem ho dala známímu aby ho složil a teď mi normálně funguje až na těch pár chyb. kámošce se ale taky utopil mobil, a zlobil jí, ale po týdnu se jí všechno spravilo ![]()
@SarkaC píše: … všechny telefony mají takové nálepky na to zda tam byla přítomna voda …
Ano takže vlastně stačí před reklamací ten indikátor jen chemicky maličko ošetřit aby z červeného zabarvení opět zbělal a servisní technik nepozná nic, chápu to správně ?
viz toto video https://www.youtube.com/watch?…