Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, moc prosim o radu.
Jsem dnes 4+1 a začala jsem špinit, doktor mi dal ráno UTROGESTAN.
Měli jste to taky některá?
Jak to dopadlo? Vše v pořádku?
Moc se bojím ![]()
vladdka píše:
Ahoj holky, moc prosim o radu.
Jsem dnes 4+1 a začala jsem špinit, doktor mi dal ráno UTROGESTAN.
Měli jste to taky některá?
Jak to dopadlo? Vše v pořádku?
Moc se bojím
Já to měla taky,při obou těhu,2× špinení,2× brání utroše a dvě dětičky
Držím palečky,at to dobře dopadne ![]()
Ahoj,
já od začátku těhu taky bra utrogestan, vždy 2 ráno a dvě večer, normálně jsem ho polikala, nezaváděla. Myslím, že mi pomohl, jsem po ZT a utrogestan se dává na podporu vývoje plodu. Brala jsem ho do konce prvního trimestru, pak už to prý nemá smysl, pač veškerou výživu už zvládá placentu. Neboj buď v klidu a odpočívej. Ono na začátku těhu se stává velmi často, že ženy špiní.
Holky moc děkuji,
u prvního mimi, jsem nic takového nezaznamenala..
tak mam ted strach.
Já jsem ho brala celé 3měsíce, tuším ráno a večer… je to na podporu hormonů a žlutého tělíska… dítě je v pořádku… ![]()
3HE píše:
Já jsem ho brala celé 3měsíce, tuším ráno a večer… je to na podporu hormonů a žlutého tělíska… dítě je v pořádku…
a špinila jsi?
Ahoj, já začala špinit v 6. týdnu. Od doktorky utrogestan a ascorutin a přešlo to hned do druhého dne. Ascorutin už mám vysazený a utrogestan beru dál, ale už jen dvakrát denně, prý se pak nechává do konce třetího měsíce.Já z toho byla taky úplně mimo, trochu mě uklidnilo, že ultrazvuk byl v pořádku. Hlavně odpočívej, já se fakt snažila dva dny po tom špinění jen ležet a minimálně chodit. ![]()
taky jsem ho brala kvůli špinění, napřed jsem polykala třikrát denně, pak dvakrát denně zaváděla. U mě to bohužel dobře nedopadlo, ale nechci tě strašit. určitě to bude dobrý ![]()
trošku mě pobolívá břicho, tak mam važně ted strach. že to může značit potrat ![]()
vladdka píše:Ne, ale to jsou věci, které moc neovlivníš - píšeš, že jsi 4+1 - tím myslíš 4týden+1? V téhle době se mimi teprve zahnízďuje, takže musíš čeka. Jestli jsi ve 4měs., tak to už by bylo horší…3HE píše:a špinila jsi?
Já jsem ho brala celé 3měsíce, tuším ráno a večer… je to na podporu hormonů a žlutého tělíska… dítě je v pořádku…
břicho tě může pobolívat tak jako tak, mimi se může zavrtávat.. vím, že se to těžce řekne, ale snaž se být v klidu ![]()
3HE píše:vladdka píše:Ne, ale to jsou věci, které moc neovlivníš - píšeš, že jsi 4+1 - tím myslíš 4týden+1? V téhle době se mimi teprve zahnízďuje, takže musíš čeka. Jestli jsi ve 4měs., tak to už by bylo horší…3HE píše:a špinila jsi?
ne jako 4 Tyden, posledni MS jsem měla 7.12
Vladdko, mě bolelo silně břicho noc předtím než sem začala špinit, jako opravdu hodně, že jsem nemohla spát, pak ráno na toaleťáku hnědý, pak už i hnědý cucky. Břicho bolelo dál i když už s přestávkami a vidíš, je to dobrý. ![]()