Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky chtěla bych se vás zeptat,kde a jak zjistím přibližně velikost miminka v 21tt,všimla jsem si že máte třeba uvedenou délku a váhu v daném měsíci tt.
můj dr.mi miminko asi zapoměl změřit,nebo to nikam nezapsal,nevím nikde v papírech z velkého ulztazvuku ve 20tt to nevidím,tu celkovou délku,nebo jak se to počítá?všechny ostatní délky a obvod atd.tam zapsané mám.
mminko je prý udajně menší,tak by mě zajímalo jak to zjistím a kolik měřilo třeba vaše miminko v 20-21tt
děkuji.
Celkovou délku ti stejně jsou schopní říct spíše orientačně a podle ostatních rozměrů. Miminko v děloze se těžko změří na délku. Ve zprávě z UTZ máš určitě ty ostatní míry a to, kterému týdnu odpovídají. Pak je to zprůměrované na týden těhotenství. Kdyby bylo něco špatně, určitě bys o tom už věděla.
Mě na UTZ ve 20tt řekli, že mimčo má PŘIBLIŽNĚ 25cm a 360g…
A ještě tedy pro úplnost - na UTZ jsem šla 20+0 a miminko odpovídalo podle souhrnu těch rozměrů 20+3 ![]()
jj mám tam obvody hlavičky,nožičky…nevíc co všechno…ale ve kterém tt to odpovídá velikostně,tam nemám,jen graf a na něm tečku že je to v normě třeba uprostřed,nebo u kraje…
nebyl čas se ho na to ptát asi to ani neměřil bral mi totiž narychlo plodovku a pak už jsem se ho zapoměla zeptat na velikost.
naštěstí výsledky z plodovky dopadly dobře.
ahoj,
už jsem to sem dávala několikrát, dám to i teĎ pro tebe.. objevila jsem tuhle tabulku, jsou tam rozměry v jednotlivém týdnu - obvod hlavičky, obvod trupu, délka femuru, celková váha..
http://www.gehealthcare.com/…h_chart.html
celková délka se počítá z obvodu hlavičky, rozměru ,,od ucha k uchu,, obvodu trupu a délky stehenní kosti..
Příspěvek upraven 05.01.12 v 09:29
já tam právě nevidím nikde kterému týdnu miminko odpovídá jen měření všeho možného a týden ve kterém právě jsem,nic víc,jen potom že orgány se zdají normální i ruce…
zkus si to zkopirovat a dat do google prekladace,ale velikosti mas vzdy u obrazku
holky chtela jsem se zeptat jestli mate nektera zkusenost ze by miminko ze zacatku rostlo pomalu pak najednou rychle a pak se to treba zase zpomalilo. Ja byla na utz 3.1 a to jsme byla podle prvniho utz 24+5tt a podle posledni MS 25+1tt (termin 16 a 19.4)
Ale kdyz se podivam na tabluku z utz tak temer veskere hodnoty jsou temer o 2tydny napred
a EDD 9.4. Sice mi gynekolozka rekla ze ten predpokladany termin porodu dle rozmeru nemuzu brat vazne.. ale i tak se mi to zda zvlastni ze by tak strasne rychle rostl.
Navic jsme v 16tt meli kratkou stehenni kost (uplne mimo hranice) a sla jsem kvuli tomu na plodovku jeste ve 20tt byla na hranici a ted ze by byla o 14dni delsi ![]()
nejak mi to stale vrata hlavou ![]()
my měli také na hranici ted tu steh.kost a plodovka dopadla dobře,prý je vše v pořádku,a jak tobě dopadla plodovka????nám zas roste pomaleji.asi si každé dítě roste jinak
já takovou to tabulku vubec nemam jen pruměr a nemem to o kolik týdnů je třeba napřed nebo pozadu
třeba ti tak rychle opravdu miminko vyrostlo,snad i to moje to dožene at steh.kost neni na hranici.já si zas myslím že je naše o týden mladší třeba