Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
od poslední menstruace přibližně…kolem 12 týdne se totiž určuje nejpřesnější stáří plodu dle UTZ, podle kterého se vypočítává datum porodu
takze ve skutecnosti jsem bla v tom datumu 10+4?omlouvam se asi sem natvrdla
kvetinkapodsluncem píše:
ja si myslim ze je to od poceti
těhotenství trvá 40 týdnů od prvního dne poslední menstruace. Datum početí doktoři jen tak nedokážou vypočítat
aha myslela jsem si ze je to 12 tydnu od menstruace a tim padem 10 od poceti
Anonymní píše:
přibližně tak nějak, záleží kdy máš ovu
Anonymní píše:
Plus mínus jo, ale od početí se těhotenství nepočítá.
tak si to myslim spravne…to co mam v prukazce je vzdy od menstruace…takze minus dva od poceti…dekuji
K-a-č-i-k píše:kvetinkapodsluncem píše:těhotenství trvá 40 týdnů od prvního dne poslední menstruace. Datum početí doktoři jen tak nedokážou vypočítat
datum početí se počítá podle velikosti plodu ve 12. týdnu, ne? Takže podle mě, když je zakladatelka 12+4, by to měl být údaj z ultrazvuku, ne podle poslední ms, takže dle mě je to od početí.
Mně dr. určil už v 9. týdnu oboje, měla jsem v termínech porodu dle ms a dle utz rozdíl 14ti dní a vždy se držel výpočtu dle UTZ, tj. od početí a jak se ukázalo, opravdu odpovídal skutečnému datu porodu.
Zakladatelko, v průkazce bys měla mít napsané, jestli to bral podle utz nebo ms a tím by to mělo být jasné, aspoň já si myslím ![]()
prave ze to tam nikde nevidim…ale kdyz sem k nemu kdysi prisla ze mam podezreni rekl mi ze je to tolik od mensesu +2 tydny…nevim jestli to zapisoval dle ultrazvuku nebo dle menstruace..
hamika píše:K-a-č-i-k píše:datum početí se počítá podle velikosti plodu ve 12. týdnu, ne? Takže podle mě, když je zakladatelka 12+4, by to měl být údaj z ultrazvuku, ne podle poslední ms, takže dle mě je to od početí.kvetinkapodsluncem píše:těhotenství trvá 40 týdnů od prvního dne poslední menstruace. Datum početí doktoři jen tak nedokážou vypočítat
Mně dr. určil už v 9. týdnu oboje, měla jsem v termínech porodu dle ms a dle utz rozdíl 14ti dní a vždy se držel výpočtu dle UTZ, tj. od početí a jak se ukázalo, opravdu odpovídal skutečnému datu porodu.
Zakladatelko, v průkazce bys měla mít napsané, jestli to bral podle utz nebo ms a tím by to mělo být jasné, aspoň já si myslím
Týdny dle UTZ nejsou od početí !!! vše v těhotenství se počítá od poslední MS, případně od fiktivní MS, tj. 2 týdny před početím.
Anonymní píše:
prave ze to tam nikde nevidim…ale kdyz sem k nemu kdysi prisla ze mam podezreni rekl mi ze je to tolik od mensesu +2 tydny…nevim jestli to zapisoval dle ultrazvuku nebo dle menstruace..
aha, tak to je zvláštní, já měla v průkazce kolonku datum porodu dle MS a datum porodu dle UTZ a podle toho se dalo přepočítat, jak počítá to těhotenství ![]()
Příspěvek upraven 04.01.12 v 23:21
Vždy se to počítá od poslední menstruace,nikoliv od početí. Protože jak mi můj gynekolog řekl,početí a otec jsou vždy nejístí ![]()
Ležela jsem na rizikáči s maminkou,která přesně věděla,kdy k tomu došlo,její přítel jezdil s kamionem. Ale podle MS ji to vycházelo jinak,dle toho se ale samo řídili doktoři ![]()
Příspěvek upraven 04.01.12 v 23:23
moc se omlouvám za anonym…potřebuji nutně radu- v těhu průkazce mám 13.12. napsane 12+4
to je od poslední menstruace nebo od početí?dekuji