Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
j.a.n.i1 píše:
Počkej, tím, žes do toho „vlítla“ myslíš co? Jako, že jste ho 15.12. vyrobili, nebo ten den máš potvrzenou ovulaci?
Že jsme počali
Ovulaci potvrzenou nemám, ale myslím vzheldem k tomu, že nám to vyšlo napoprvé, tak jsem ji možná měla.. ale to si můžu myslet… na první jsme zadělávali 4 měsíce skoro.. ale to nemusí být pravidlo asi ![]()
Tak pokud budeme počítat, že jste se trefili přesně do ovulace, tak ti to hapruje pouze o nějaké 4 dny
což zas není tolik, když řekneš, že byla poslední MS 1.12., tak je to přesně, pokud chceš ještě nějakou rezervu, tak ji posuň ještě o kousek později.
Teoreticky ty výpočty chápu, ale prakticky jsem z toho trošku vedle
Takže vlastně i když řeknu 1.12., tak pořád tam je těch 14 dní, než jsem otěhotněla. Já vím, že se to počítá podle posl. menstr. atd., ale proč v tom případě pak nenechají těch 14 dní i po tom termínu jakoby.. do 42. týdne.. ale hned chtějí vyvolávat porod? ![]()
Protože těhotenství od početí trvá pouze 38 týdnů, takže ty 2 týdny už jsou tam zahrnuty… prostě od poslední MS do porodu je v ideálním případě 40 týdnů.
mno vida, to jsem teda pěkný máslo, ale tohle jsem nevěděla, že je to vlastně 38 týdnů. V tom případě je mi vše jasné a já děkuji za rady a vysvětlení ![]()
Dobrou noc ![]()
Holky mám opačný problém,
vůbec nemůžu vzpomenout datum poslední MS, měla jsem za to, že jsem si to zaznamenala do kalendáře, ale nikde nic ![]()
no nejjednodušší je počkat na další MS…jenže ta bohužel nepřichází, včera byl test negativní dnes slabá čárka
styk byl 17.1.
určitě vím, že 3.1 už jsem měla po MS, byla jsem na RTG a říkala jsem si, že jsem už po MS, ale vůbec si nevybavuji jak to bylo dlouho, fakt jsem hlava dubová…
kdy mám jít tedy k Dr.?
Jej ted jsem si tu početla, že si sami datumem MS hýbete:-)
Kolikátého mám říct, že byla poslední MS? nebo se mám přiznat, že nevím:-)?
@zapomnětlivá píše:
Jej ted jsem si tu početla, že si sami datumem MS hýbete:-)
Kolikátého mám říct, že byla poslední MS? nebo se mám přiznat, že nevím:-)?
přiznej se, že nevíš a zkus to +- odhadnout…třeba i řekni, že 3.1. už určitě nebyla, ale nevíš kolik dní…k Dr tak za 14 dní, teď by ti stejně nic neřekl, ani by to ještě neviděl…oni ti pak an UTz řeknou, jak je tpo asi starý, neboj ![]()
Vím, že je to úsměvné, co tu řeším
,ale
díky moc za rady ![]()
@zapomnětlivá píše:
Vím, že je to úsměvné, co tu řeším,ale
díky moc za rady