Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
hamika píše:j.a.n.i1 píše:ajo, a já pořád přemýšlela, proč některé odhady tak hrozně nevycházejí. Mně se třeba trefili, ale jak píšeš, některým holkám to lítá až půl kila. To se nezdá, že může být u hlaviček až takový rozdíl v poměru ke stejným tělíčkům.
I když váhový odhad se někdy sekne ne kvůli chybě v měření, ale protože má dítko menší nebo větší hlavičku, než s čím počítají výpočtové tabulky, nicméně půl kila, žádná míra
Může, mě tedy váhový odhad nedělali, ale byla bych přesně ten případ, komu by odhad vyšel výrazněji víc… mám malé dítko s velkou hlavou ![]()
Když se narodil, tak hlavičku měl na 60 percentilu a váhu pouze na 24 percentilu…
A pak že jdou malá miminka lépe ven ![]()
je mozne tedy ze mam v prukazce od doktora 12+6,ale dle vypoctu mimi muze byt stare max 10+6?ze tech 12+6 sedi spis na menstruaci?
Anonymní píše:
je mozne tedy ze mam v prukazce od doktora 12+6,ale dle vypoctu mimi muze byt stare max 10+6?ze tech 12+6 sedi spis na menstruaci?
Četla si vůbec, co jsme tu psali?
![]()
Jakýkoliv údaj o týdnech těhotenství psaných doktorem se vždy vztahuje k MS, bez ohledu na to, jak se k němu došlo. Takže k početí došlo cca před 11 týdny.
No tak to no comment
J.a.n.i.1 máš trpělivost ![]()
jpichova píše:Anonymní píše:
taky jsem to chtěla napsat, ale nevymyslela jsem žádný kulantní komentář ![]()
hamika píše:No tak to no commentjpichova píše:Anonymní píše:
Já když to včera viděla, tak jsem radši nereagovala ![]()
jestli se Vam neco nelibi tak to nectete…slusne sem se zeptala!
Dobrý den,
možná je to hloupá otázka, ale chtěla jsem se zeptat, zda si můžu stresem přivolat hned několik příznaků těhotenství?
děkuji
Anonymní píše:
Dobrý den,
možná je to hloupá otázka, ale chtěla jsem se zeptat, zda si můžu stresem přivolat hned několik příznaků těhotenství?
děkuji
Není hloupá
a můžeš, je to naprosto normální, dokonce se ti může i zpozdit MS
jpichova píše:Anonymní píše:No tak to no comment
J.a.n.i.1 máš trpělivost
To je naučené z práce
stále mi někdo volá a ptá se na to samé (pravda volá víc lidí, ale někteří přiznávají, že „už si zase nepamatují, jak se to dělalo“)… a zjistila jsem, že nemá smysl se tím nijak nervovat a řešit, že už by to měli vědět, ale prostě je nejjednodušší odpovědět
oni jsou spokojení a příště zavolají znovu ![]()
j.a.n.i1 píše:jpichova píše:To je naučené z práceAnonymní píše:No tak to no comment
J.a.n.i.1 máš trpělivoststále mi někdo volá a ptá se na to samé (pravda volá víc lidí, ale někteří přiznávají, že „už si zase nepamatují, jak se to dělalo“)… a zjistila jsem, že nemá smysl se tím nijak nervovat a řešit, že už by to měli vědět, ale prostě je nejjednodušší odpovědět
oni jsou spokojení a příště zavolají znovu
Tak ženský, ještě jednu radu potřebuju
Jaxem psala u předchozího těhu, že mi bjouka tahali „násilím“
…a že u dalšího si posunu menzes, aby mi to vyšlo lépe, páč o5 vím, kdy jsem do toho přišla.
Tak co myslíte?! První den poslední menstr. byl 27.listopadu 2011. Ale já jsem do toho „vlítla“ 15. prosince 2011. Ale když se teda těhu počítá od prvního dnes posl. menstr., tak mi to zase bude haprovat o skoro 3 týdny :-/ Vím, že dle UTZ a všech dalších vyšetření se ten termín upravuje, ale přesto… co byste náhlasily vy? Díky ![]()
Počkej, tím, žes do toho „vlítla“ myslíš co? Jako, že jste ho 15.12. vyrobili, nebo ten den máš potvrzenou ovulaci?
sem si řikala,ze to nesedi…pac sice mam v prukazce zminovane dve kolonky- od posledni ms a druha kolonka-dle ultrazvuku,ale nemam obe vyplnene-mam pres obe napsane 12+6 tak je otazka jak to doktor myslel..