Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny maminy,
chtěla bych se zeptat na něco ohledně celulitidy…jsem na konci těhotenství a celulitidu mám hlavně na nohou. Za celé těhu jsem přibrala necelých 20 kg (teď mám tedy skoro 75 kg), tak by mě zajímalo, jestli až se dostanu po porodu za nějaký čas zase na svojí váhu, zda celulitida hubnutím zmizí nebo jestli budu muset do toho i posilovat, abych celu odstranila. Máte s tím někdo zkušenost?
Předem díky
![]()
Já jsem v těhotenství přibrala taky 20 kg a celulitida byla teda otřesná, hlavně zadek a stehna.
Teď jsem téměř zpátky na své váze a popravdě musím říct, že tam teda ještě trošku celulitidy zůstalo
, ale daleko víc mě trápí ta všudepřítomná, jakoby povadlá a nadbytečná kůže…
Jsem celá taková měkká, nebo jak to popsat
Už jsem z toho na nervy, protože do nějakého posilování se jen těžko dokopu, tak čekám, kdy to zmizí..
No a ty prsa!?
Radši ani nemluvím…
![]()
Musím souhlasit, taky mi vadí jak jsem měkká
jsem 2 měsíce po porodu tak nevím jestli to zmizí ![]()
Ahojky, klídek
jsi hodně zavodněná, proto ta „celulitida“… Jak koukám na fotku, nebudeš mít problém se dostat do původní váhy!!!
Já přibrala u prvního jen 7,5kg a domů jsem šla z porodnice minus 10kg, takže OK. Teď končím 5.měsíc a nahoře nula…
v prvním těhotenství celulitida hrozná…fuj, nemohla jsem se na sebe ani podívat a to jsem s dvojčatama nabrala jen 15kg, ale dva měsíce po porodu jsem měla 20kg dole a celulitida zmizela za další asi 3 měsíce…hodně to připisuju fyzický námaze s dvojkama a procházkám s kočárem. ale přesně jak říkaly holky nade mnou…zadek mi zplacatěl a byla jsem taková „měkká“
a teď mám zase krásnou celulitidu a už se nemůžu dočkat toho, až budu zase placatá a měkká ![]()
Souhlasím s holkama, stejně nakonec budeš muset cvičit, to tělo je prostě jiné. Takové nějaké povadlé, cosi je tam navíc. Já jsem zase hubená, jako před těhu, ale není to tak pěkný. Už se těším, až začnu posilovat ![]()
Srnečka píše:
Souhlasím s holkama, stejně nakonec budeš muset cvičit, to tělo je prostě jiné. Takové nějaké povadlé, cosi je tam navíc. Já jsem zase hubená, jako před těhu, ale není to tak pěkný. Už se těším, až začnu posilovat
Prý těším se, až začnu posilovat?!
Tak to u mě teda nehrozí, ale kdyby to šlo, tak si od tebe toho elánu do cvičení trošku vezmu…
![]()
A co ty lymfo masáže? Máte s tím někdo zkušenost? Četla jsem, že je to docela účinný. A teď jsem ještě narazila na nějaký přístroj na bázi baňkovací masáže…je v akci za 500,–, tak jsem si říkala, že bych to když tak mohla zkusit.
Já teda osobně se taky těším až budu zase moct něco dělat, tím myslím to posilování, ale taky bude záležet na tom, jestli bude vůbec čas jezdit někam do fitka, ptž doma to tak účinný určitě není…uvidíme no ![]()
lymfo masáže jsou super…já po 4 procedurách měla přes břicho, stehna a boky o 2 cm míňa a o 1,5kg míň. byla jsem zavodněná po hormonech po nepodařeným IVF a taky byla celulitida…u mě to zabralo! ale pozor…nesmí se na to při kojení, protože se z těla vylučujou toxiny a ty pak přecházejí do mlíka ![]()
Andrea22 jakože na principu podtlaku?Nebo jak?lymfomasáž jako taková přímo na celulitidu není, na tu jsou malinko jiné masáže, většinou i se zábalem…Ale pro start rozproudění lymfy myslím dobrý ![]()