Utrogestan vs. Duphaston - rozdíl v působení

178
21.5.09 11:12

Utrogestan vs. Duphaston - rozdíl v působení

Holky, mám dotázek- roky beru na vyvolání MS Utrogestan, ale protože je, už zase, výpadek dodání léku, dostala jsem teď prvně Duphaston, beru ho ve stejných dnech (20-24 DC). Nicméně mám pocit, že vůbec nepůsobí, při Utrogestanu jsem pár dní po dobrání (MS mi skoro vždy přišla stejně, 4.den po vysazení) cítila tlak v břiše, nebo prostě pocit, že se něco děje. Jak jste to měly Vy, pokud máte zkušenost s oběma léky?
Bojím se, že to nezabralo :cry:
Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23505
21.5.09 12:57

Já mám zkušenost jenom s Duphastonem, vždycky po inseminaci a musím říct, že na mě síla :roll: Břicho jak balon, bolesti, křeče, fakt jsem věděla, že ho mám :oops: Ale možná to bylo zapříčiněné tou inseminaci… Jiné léky jsem v tý době nebrala, takže netuším. Ale bolesti to byly drsný, několikrát jsem kvůli tomu měla i mimořádnou kontrolu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
21.5.09 13:20

Brala jsem Duphaston na prodloužení poovu fáze (pár dní po ovu jsem začala špinit až do MS - nedostatek progesteronu), nebylo mi po něm nic, hned otěhotněla :wink:.
Bohužel to nedopadlo, teď beru Utrogestan, sice už nešpiním, ale kvůli dalšímu otěhotnění. Taky mi po něm nic není.
A zatím nic… Dr. mi tvrdí že Utrouš je lepší v těhotenství, přitom jsem předtím brala D. taky v těhu i jiné ho berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.5.09 13:41

Já brala rok utrogestan, ale zabíral a nevadil mi, jen pokud jsem si ho zaváděla. Teď mám nasazený duphaston po IUI, mám ho brát pořád v kuse a buď to dostanu nebo ne. Dnes jsem 12 DPO a nepociťuju, že bych s ním měla problém, právě naopak, možná mi vyhovuje víc, než ten utrog. Asi je to hodně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
21.5.09 14:16

díky

Holky díky moc..
já ani tak nemyslela problémy při užívání, spíš mám opačný problém, jak píšu-necítím nic, takže se obávám že Duphaston nezafungoval..... Tak budu doufat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
21.5.09 14:29

Lionett, ty léky by měly být přibližně to samé, hormonální léky užívané k regulaci cyklu a podpoře prvních fází těhotenství. D. je modernější a dražší, neměla by po něm být ospalost a únava atd.- proto se možná cítíš jinak. Já měla první těhu udržované utrogestanem (úspěšně), u druhého mi ho dr. napsal preventivně (anamnéza prvního těhu, hormonální potíže při druhém těhotnění), ale téměř jsem nezvládala chodit do práce , jak jsem byla ospalá a unavená, tak mi místo něj napsal Duphaston, že je to to samé, ale bez těch vedlejších účinků, a opravdu pohoda. Teď před třetím těhu jsem potřebovala trochu srovnat cyklus, tak jsem si rovnou nechala napsat D., páč jsem potřebovala normálně fungovat v práci i doma, otěhotněla jsem 3. měsíc.

Takže tak, myslím, že nemusíš mít obavy, že ten „jiný pocit“ jde spíš na vrub vedlejším účinkům U.

Zdravím , Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
21.5.09 15:06

Ahojky holky!
Já užívám Duphaston skoro rok. Otěhotnět se nám zatím nepovedlo, snažíme se od října 08. Půjdeme do CARu, ale zatím nevím kam nás Dr. pošle.
Radulina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
21.5.09 18:33

Moc díky

Evalu, moc děkuji, to máš pravdu, to mě nenapadlo… budu tedy věřit, že je to tím, že D. je šetrnější a tak ho tak necítím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.5.09 10:26

kde sehnat utrogestan

ahoj všichni,
můj doktor mi taky předepsal Utrogestan a mimochodem věděl, že není k dostání. Myslela jsem si, že když mi ho přesto předepsal nebude to se sháněním tak hrozné. Jak jsem se mýlila. Do shánění jsem zapojila i manžela a obtelefonovávali jsme lékárny na Kolínsku i Nymbursku - bez úspěchu. Už jsem byla dosti nervozní. Nakonec jsem jela do Prahy a v šesté lékárně jsem byla úspěšná. Byla to lékárna v Jungmannově ulici vedle divadla Kalich. Tak snad ho tam ještě mají i pro vás, které ho stále sháníte.

• Citovat
  • Upravit
6
24.5.09 14:28

ahoj holky, jsem tu úplně nová a mohu vám říct že to tu není špatné. Také mám zkušenosti s utrogestanem, ale bohužel ne moc dobré. už ho beru cca rok a pořád bez úspěchu. Snažíme se s přítelem o otěhotnění a na těhotenské testu je pořád a pořád jen jedna čárka. Mimochodem už se snažíme celke dva a půl roku. Jen před tím jsem to neřešila doktorkou a léky, ale nechávala jsem to na přírodě. má tady vůbec nějaká dobrou a účinnou zkušenost s užíváním utrogestanu? pomůže mi malá naděje. Už jsem vážně zoufalá. díky moc Sylvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
25.5.09 10:25

ahoj

Sylvo, ale utrogestan nepodporuje otěhotnění, slouží na úpravu cyklu, vyvolání menstruace, ale ne ovulace. Nebo se užívá po otěhotnění na podporu udržení těhotenství.
Ovulaci máš? Pokukd ne, tak samotný Utrogestan ti k ní nepomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
25.5.09 10:29

Sylvie,

já jsem otěhotněla 3. měsíc po užívání Duphastonu (jak jsem psala, je to v podstatě to samé jako U.). Ale u mně to bylo asi o tom, že stačilo trochu upravit cyklus (měla jsem 45 dnů). Na příčiny jako neprůchodnost vejcovodů nebo absence ovulace to moc nepomůže, dr. by měl pokud možno zjistit příčinu a pak léčit (často se to bohužel dělá obráceně mám ten dojem). Zkus se zapojit do některé diskuse u snažilek, já mám s neplodností naštěstí tak akorát dost zkušeností, abych chápala a přetékala pokorou, ale odborník samo nejsem.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.5.09 15:52

Lionett

ahojky. to že utrogestan není na ovu to vím, na to mám zase předepsaný clostilbegyt. ovu mám téměř jistou. tento cyklus jsem tam měla ve vaješníku dva folikuli, tak snad alespon z jednoho se něco vyklube. zítra mám dostat menzes, tak snad… a co ty? ty jsi také snažilka? pokud ano tak jak dlouho se pokoušíte o mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.11.14 11:23

PROSÍM O RADU

Ahoj holky.
Jsem 14 den po inseminaci.Beru duphaston, sice jen 1tbl/den, ale včera jsem už měla dostat ms. Tak nevím, s testem váhám, do pozítří, když to nedostanu.
Ale myslíte, že tj třeba JEN TÍM LÉ :?: KEM? Doktor mi neřekl do kdy ho brát a jestli dobrat. :?: :?:
Děkuji za odpovědi ;) ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital