Útvar pod zubem na rtg

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.5.25 08:16

Útvar pod zubem na rtg

Ahoj, byla jsem dnes na prevenci u zubaře a všecko v pořádku, dělali mi i velký rtg, pod zubem, kde jsem měla před 30 lety rozsáhlý zánět a zub mi odešel, resp. na pár procentech mi vymodelovali nový a udělali kanálky, už asi 10 let je na rtg opět vidět zánět a kanálky potřebují předělat. Nyní mi nová pani doktorka řekla, že u těch kanálků je na rtg útvar, že už tam ale dle archivu byl v 2018, stejný. Že je to asi tím zánětem, ztluštění kosti..ale kdybych chtěla jistotu, tak ct… :roll: uklidňuji se právě zánětem, dlouhou dobou, co to tam je (možná dýl) a že lékařka byla v klidu..nemáte někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
174
28.5.25 08:31
@Anonymní píše: Více

Ahoj, to může být např. cysta. Pokud to tam je už od 2018 a nic tě nebolí, tak bych to neřešila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27594
28.5.25 08:44

V roce 18 to tam už bylo a kdoví jak dlouho takže klid kdyby to bylo něco fuj tak jsi tu nepíšeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.25 08:46

Díky, holky..

• Citovat
  • Upravit
324
28.5.25 09:44

Můj manžel měl to stejné. V 17ti letech příšerný zánět - měl dren pod čelistí. Snad po 20ti letech na velkém RTG zubů takový jakoby velký bílý flek - barvou jako kost ale kost v tom místě není. Šel na CT potvrdilo se to, že je to nějaké zhuštění způsobené tenkrát tím zánětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.25 10:35

@Miluška1980 ježíš, moc děkuji! To vypadá na chlup stejně! Já tam navíc pořád zánět mám, chtějí mi už roky předělávat kanálky, které mám už asi 20 let dělané…a přesně, prvotní zánět a odumření části zubu v 15 letech..

• Citovat
  • Upravit
2213
28.5.25 10:52

Jestli je to stejné, tak to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.25 11:02

@Okta předpokládám, že jo…říkala, že to tam už bylo v 2018…

• Citovat
  • Upravit
324
28.5.25 11:28
@Anonymní píše: Více

Tak to bude to stejné :dance: on má naštěstí od zubu klid, ale tohle musí být děs. Já jsem měla zánět jednou, který se vyléčil a od té doby (klepu) je zub OK, zažít podruhé bych to nechtěla, brrr. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.25 11:35

@Miluška1980 děkuji…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.25 15:05

Tak jsem našla v mailu ještě starý rtg snímek od předchozího zubaře..2017.. a laicky mám dojem, že to tam již také bylo…přímo v tech místech mi to dnes dr. ukazovala…předpokládám, ze tu žádný stomatologie není, ale dle google jsem to vyhodnotila na osteitidu.. :mrgreen: tak snad ok.. :nevim: :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex