Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak bez histologie ti prece nemuze rict ‘100%’ ale rekla bych ze v tomto pripade 99 se vicemene rovna 100. Jinak by rekl 50-50 kdyby si nebyl jisty.
Snad ano, děkuji! ve zprave je napsano „nesuspektní“…ale nějak mě to stejně vykolejilo…
Navíc tedy doufám, že pokud nějaké riziko je, hned by poslal na další vyšetření nebo indikoval k operaci…ale třeba se mýlím…
@Anonymní píše:
Navíc tedy doufám, že pokud nějaké riziko je, hned by poslal na další vyšetření nebo indikoval k operaci…ale třeba se mýlím…
Urcite by te nekam poslal.
V medicine zadna 100% jistota neexistuje. Ale biopsie je nesmysl, z ceho byse mela brat. Muselo byse to vybrat vsechno nejlepe i s okolnimi organy.
@Pudloslava jako i v tomto pripade? ze 99% je tedy spatne? jde mi jen o ty cysty…ne o endometriozu jako takovou…
@Anonymní píše:
@Pudloslava jako i v tomto pripade? ze 99% je tedy spatne? jde mi jen o ty cysty…ne o endometriozu jako takovou…
naopak, lepe to uz nejde.
Kam bys pichala do cysty? to se musi vzit cele, jedno nahodne misto na cyste bude nejspis negativní.
@Pudloslava Díky…o biopsii ani o operaci nebyla u dr. vubec rec…i ve zprave napsano nesuspektni…jen me to nejak vydesilo, to 1%…:-) já se lekla, že mi doporucujes pri 99% vzit radeji vsechno, že velky riziko… ![]()
@Anonymní píše:
@Pudloslava Díky…o biopsii ani o operaci nebyla u dr. vubec rec…i ve zprave napsano nesuspektni…jen me to nejak vydesilo, to 1%…:-) já se lekla, že mi doporucujes pri 99% vzit radeji vsechno, že velky riziko…
to jsem se blbe vyjadrila, v zadnem pripade. Chtela jsem poukazat na nesmyslnost/nemoznost podrobnejsiho dovysetrovani
Ahoj holky, byla jsem na speciálním ultrazvuku kvuůli endometrioze. Mám ji všude možně, včetně endom. cyst. Nicméně i vzhledem k věku a tomu, že děti již mám, tak se operace zatím neřeší. Expertní sonografista říkal, že vše ok, kontrola za 3 měsíce, jen jestli cysty rostou, ale že na 99% benigní a v pohodě. Nějak mě děsí těch 99%…byl to prvonález a říkám si, že třeba nikdy bez histologie není 100% jistota…ale…:-(