Utz - 99% benigní

Anonymní
6.10.23 12:38

utz - 99% benigní

Ahoj holky, byla jsem na speciálním ultrazvuku kvuůli endometrioze. Mám ji všude možně, včetně endom. cyst. Nicméně i vzhledem k věku a tomu, že děti již mám, tak se operace zatím neřeší. Expertní sonografista říkal, že vše ok, kontrola za 3 měsíce, jen jestli cysty rostou, ale že na 99% benigní a v pohodě. Nějak mě děsí těch 99%…byl to prvonález a říkám si, že třeba nikdy bez histologie není 100% jistota…ale…:-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5122
6.10.23 13:20

Tak bez histologie ti prece nemuze rict ‘100%’ ale rekla bych ze v tomto pripade 99 se vicemene rovna 100. Jinak by rekl 50-50 kdyby si nebyl jisty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.23 13:25

Snad ano, děkuji! ve zprave je napsano „nesuspektní“…ale nějak mě to stejně vykolejilo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.23 13:26

Navíc tedy doufám, že pokud nějaké riziko je, hned by poslal na další vyšetření nebo indikoval k operaci…ale třeba se mýlím…

• Citovat
  • Upravit
5122
6.10.23 14:46
@Anonymní píše:
Navíc tedy doufám, že pokud nějaké riziko je, hned by poslal na další vyšetření nebo indikoval k operaci…ale třeba se mýlím…

Urcite by te nekam poslal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
6.10.23 16:24

V medicine zadna 100% jistota neexistuje. Ale biopsie je nesmysl, z ceho byse mela brat. Muselo byse to vybrat vsechno nejlepe i s okolnimi organy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.23 16:50

@Pudloslava jako i v tomto pripade? ze 99% je tedy spatne? jde mi jen o ty cysty…ne o endometriozu jako takovou…

• Citovat
  • Upravit
43031
6.10.23 17:55
@Anonymní píše:
@Pudloslava jako i v tomto pripade? ze 99% je tedy spatne? jde mi jen o ty cysty…ne o endometriozu jako takovou…

naopak, lepe to uz nejde.
Kam bys pichala do cysty? to se musi vzit cele, jedno nahodne misto na cyste bude nejspis negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.23 17:59

@Pudloslava Díky…o biopsii ani o operaci nebyla u dr. vubec rec…i ve zprave napsano nesuspektni…jen me to nejak vydesilo, to 1%…:-) já se lekla, že mi doporucujes pri 99% vzit radeji vsechno, že velky riziko… :)

• Citovat
  • Upravit
43031
6.10.23 19:31
@Anonymní píše:
@Pudloslava Díky…o biopsii ani o operaci nebyla u dr. vubec rec…i ve zprave napsano nesuspektni…jen me to nejak vydesilo, to 1%…:-) já se lekla, že mi doporucujes pri 99% vzit radeji vsechno, že velky riziko… :)

to jsem se blbe vyjadrila, v zadnem pripade. Chtela jsem poukazat na nesmyslnost/nemoznost podrobnejsiho dovysetrovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí