Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Počítá se to od poslední menstruace. Oplodnění nevíš nikdy přesně.
Vubec bych to neresila.
Termin bude podle posledni menstruace nebo si pockej na prvni screening.
Nejpravděpodobnější je, že ovulace a oplodnění proběhlo úplně jindy, než si myslíš
. Mně to třeba u prvního dítěte sedělo snad na den, znala jsem svůj cyklus perfektně. U druhého těhotenství jsem šla na konci 7tt k doktorce a odpovídalo začátku 6tt.
Neresila bych, taky jsem mela oplodneni mimo ovulaci. Doktorka me “strasila”, ze podle mentruace by melo byt mimnko vetsi o vic nez tyden, ze hrozi rustova retardace, ale nekonec je vsechno ok ![]()
No ještě se mě doktorka ptala jestli nemáme v rodině dvojčata. Protože se jí zdálo, že miminka tam jsou dvě, ale viděla jen jednu srdeční akci.
Jinak hcg 30.7 240jednotek 4.8 1270jednotek a 16.8 24 000 jednotek
Ještě přidám fotku utz
Nejspíš jsi otěhotněla později, než si myslíš. Hcg roste, v děloze je plod, možná dva (taky tam vidím ještě jeden
) to vypadá dobře ![]()
Jak už zde bylo zmíněno, také bych neřešila
já u prvního syna byla poprvé u doktorky a ta ještě před vyšetřením říkala, že bych měla podle MS být 6+4 s tím, že by už mohlo bít srdíčko a pak zjistila, že podle ultrazvuku jsem teprve 4+4, tak mě objednala za 14 dní a už tam
bylo vidět. Řekla mi, že se mi hold opozdila ovulace a otěhotněla jsem na konci cyklu, že se to stává. A teď jsou mu téměř tři roky a je naprosto v pořádku. Takže vůbec žádný stres a držím palečky ať vše probíhá dobře ![]()
Příspěvek upraven 18.08.21 v 21:59
Někdy je to záhada, ale radovala bych se z toho, jak to je
Mně doktor ovulaci v půlce cyklu nepotvrdil, že ani nebyla a ani nebude. A na konci měsíce jsem se divila, když jsem měla pozitivní test. A miminko je asi o týden starší podle UTZ než podle menstruace, ale nemám absolutně ponětí, kdy teda se to mohlo stát, protože to prostě nevychází
Ale stalo se to a to je na tom to důležité ![]()
Prvni utz nesedel podle ovulace, plod o týden menší, ale srdíčko bilo, doktor řekl, ze asi ovulace byla později, ja si však byla jista kdy ovulace byla. Za týden už zamlkle těhotenství.
@Anonymní píše:
Ahoj holky 🙂 potřebuji akutně slyšet něco pozitivního nebo už se z toho zblázním. Za poslední rok a půl jsem 3krat potratila, potom mi byl zjištěn APA syndrom na který teď beru léky. Momentálně jsem těhotná 27.7 mi vyšel clear blue test pozitivní 2-3 týdny ( od oplodnění). Poprvé jsem šla na UTZ 30.7 a tam doktorka ještě nic neviděla a měla podezření na mimoděložní. Na další Utz jsem šla 6.8 a tam byl vidět pouze gestační váček 4mm. No a znovu jsem byla na UTZ včera tedy 17.8 a už bylo vidět embryo i se srdeční akcí, které odpovídalo 5+3. Samozřejmě jsem měla radost jako blecha, ale teď k věci. Vůbec to nesedí pokud jsem byla 27.7 od oplodnění 2-3 týdny tak teď bych měla být už 5-6 týdnu po oplodnění tedy nějaký 7-8 týden ale utz odpovídalo 5+3. Můžete mi prosím říct jaký na to máte názor? Nebo pokud má někdo podobnou zkušenost? Budu ráda za každou odpověď.
A tobe to sedi, pokud jsi byla 27.7. 2 tydny od oplodneni, tzn 4+0, tak toho 6.8. jsi plus minus 5+3
@Anonymní píše:
A tobe to sedi, pokud jsi byla 27.7. 2 tydny od oplodneni, tzn 4+0, tak toho 6.8. jsi plus minus 5+3
No on je problém ten, že já čem byla podle utz 5+3 včera 16.8 😕 tak nevím co si o tom mám myslet.
@Anonymní píše:
Jo ted koukam, ze jsi byla 5+3 17.8. tak to bys opravdu mela byt minimalne 7+0tt, jinak by test 27.7. nemohl byt pozitivni.
@Anonymní píše:
No on je problém ten, že já čem byla podle utz 5+3 včera 16.8 😕 tak nevím co si o tom mám myslet.
Jeste je moznost, ze jsi mela ovulaci později, ale jak jsou dvojcata, tak hcg bylo vyssi a detekovalo se drive.
To by pak mohlo byt tehotenstvi mladsi.
Ahoj holky 🙂 potřebuji akutně slyšet něco pozitivního nebo už se z toho zblázním. Za poslední rok a půl jsem 3krat potratila, potom mi byl zjištěn APA syndrom na který teď beru léky. Momentálně jsem těhotná 27.7 mi vyšel clear blue test pozitivní 2-3 týdny ( od oplodnění). Poprvé jsem šla na UTZ 30.7 a tam doktorka ještě nic neviděla a měla podezření na mimoděložní. Na další Utz jsem šla 6.8 a tam byl vidět pouze gestační váček 4mm. No a znovu jsem byla na UTZ včera tedy 17.8 a už bylo vidět embryo i se srdeční akcí, které odpovídalo 5+3. Samozřejmě jsem měla radost jako blecha, ale teď k věci. Vůbec to nesedí pokud jsem byla 27.7 od oplodnění 2-3 týdny tak teď bych měla být už 5-6 týdnu po oplodnění tedy nějaký 7-8 týden ale utz odpovídalo 5+3. Můžete mi prosím říct jaký na to máte názor? Nebo pokud má někdo podobnou zkušenost? Budu ráda za každou odpověď.