Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Po rozvodu, musím do různých dotazníků, případě různých žádostí uvádět stav „rozvedená“?? Chápu, že třeba na sociálce atd. ano, ale třeba při novém životopisu, či v jiných situacích? Docela ráda bych zůstala u slova „svobodná“.
No, tak tvůj stav je rozvedená, ne svobodná
záleží na tobě, jestli chceš uvádět pravdu, hlavu ti za to asi nikdo neurve. Měníš si příjmení na rodné?
Stav jsem neuvaděla nikde, kde není jako povinná položka, ani do životopisu… a doufám, že příště budu míň zmatená a už ho ani na občance mít nebudu…
@AlphaOmega píše:
Kde mi to neukládá zákon bych neuváděl nic…
Přesně tak, třeba v životopisu význam stavu opravdu nechápu.
Prostě si myslím, ze okolí může být prd, že jsem rozvedená. A nechci to uvádět, bo nejsem na to extra hrdá.
@kve-tinka píše:
@radkka ano,budu si brát své rodné příjmení.
Tak to jo, já myslela jen, že by se pak někde asi divili, když bys uváděla svobodná a měla jiné příjmení, než rodné. Nicméně do jakýchkoli úředních dokumentů bych nelhala a jinam to uvádět není potřeba. Neblbni, nemáš se za co stydět ![]()
@radkka díky,ale zatím to beru jako potupu a životní prohru. ![]()
@kve-tinka píše:
@radkka díky,ale zatím to beru jako potupu a životní prohru.
Chápu tě a je mi to líto, za pár let to ale třeba bude bod, který ti pomohl najít lepší životní cestu. Marně přemýšlím, kde je potřeba stav uvádět a moc mě toho nenapadá, určitě to nepiš do životopisu, nikomu do toho nic není a pokud půjde o jiný, než úřední styk, tak klidně řekni, že jsi svobodná ![]()
Drž se.
Tak já jsem trochu zvláštní případ, vdala jsem se v cizině, kde jsem žila za cizince a zhruba po dvou letech jsme se tam rozvedli. Nyní žiji v ČR a jelikož jsem svůj sňatek tady neregistrovala, tak mám i v občance stále uvedeno svobodná. Teď mám jiného partnera se kterým žiji, říkám, že je to můj manžel a všude se prezentuji jako vdaná (mimo úřední styk samozřejmě), myslím, že je to toho každému houby…
@Anonymní píše:
Tak já jsem trochu zvláštní případ, vdala jsem se v cizině, kde jsem žila za cizince a zhruba po dvou letech jsme se tam rozvedli. Nyní žiji v ČR a jelikož jsem svůj sňatek tady neregistrovala, tak mám i v občance stále uvedeno svobodná. Teď mám jiného partnera se kterým žiji, říkám, že je to můj manžel a všude se prezentuji jako vdaná (mimo úřední styk samozřejmě), myslím, že je to toho každému houby…
proč to děláš prosimtě? ![]()
@radkka já právě nevím, kde se to moc píše, krom úředních papírů, ale už teď mám z toho „hrůzu“. Díky Bohu, že to nemusím mít v občance.
![]()