Uvádět rozvedená?

6882
25.7.16 16:44

Uvádět rozvedená?

Po rozvodu, musím do různých dotazníků, případě různých žádostí uvádět stav „rozvedená“?? Chápu, že třeba na sociálce atd. ano, ale třeba při novém životopisu, či v jiných situacích? Docela ráda bych zůstala u slova „svobodná“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
25.7.16 16:51

No, tak tvůj stav je rozvedená, ne svobodná :nevim: záleží na tobě, jestli chceš uvádět pravdu, hlavu ti za to asi nikdo neurve. Měníš si příjmení na rodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
25.7.16 16:54

Kde mi to neukládá zákon bych neuváděl nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
25.7.16 16:59

Stav jsem neuvaděla nikde, kde není jako povinná položka, ani do životopisu… a doufám, že příště budu míň zmatená a už ho ani na občance mít nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.7.16 16:59
@AlphaOmega píše:
Kde mi to neukládá zákon bych neuváděl nic…

Přesně tak, třeba v životopisu význam stavu opravdu nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
25.7.16 17:02

@radkka ano,budu si brát své rodné příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
25.7.16 17:03

Prostě si myslím, ze okolí může být prd, že jsem rozvedená. A nechci to uvádět, bo nejsem na to extra hrdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.7.16 17:05
@kve-tinka píše:
@radkka ano,budu si brát své rodné příjmení.

Tak to jo, já myslela jen, že by se pak někde asi divili, když bys uváděla svobodná a měla jiné příjmení, než rodné. Nicméně do jakýchkoli úředních dokumentů bych nelhala a jinam to uvádět není potřeba. Neblbni, nemáš se za co stydět :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
25.7.16 17:06

@kve-tinka Do životopisu to vůbec nedávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
25.7.16 17:07

@radkka díky,ale zatím to beru jako potupu a životní prohru. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.7.16 17:10
@kve-tinka píše:
@radkka díky,ale zatím to beru jako potupu a životní prohru. :?

Chápu tě a je mi to líto, za pár let to ale třeba bude bod, který ti pomohl najít lepší životní cestu. Marně přemýšlím, kde je potřeba stav uvádět a moc mě toho nenapadá, určitě to nepiš do životopisu, nikomu do toho nic není a pokud půjde o jiný, než úřední styk, tak klidně řekni, že jsi svobodná ;)
Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8525
25.7.16 17:12

Nikam to neuvádím, v nový občance to nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.16 17:28

Tak já jsem trochu zvláštní případ, vdala jsem se v cizině, kde jsem žila za cizince a zhruba po dvou letech jsme se tam rozvedli. Nyní žiji v ČR a jelikož jsem svůj sňatek tady neregistrovala, tak mám i v občance stále uvedeno svobodná. Teď mám jiného partnera se kterým žiji, říkám, že je to můj manžel a všude se prezentuji jako vdaná (mimo úřední styk samozřejmě), myslím, že je to toho každému houby…

• Citovat
  • Upravit
5808
25.7.16 17:35
@Anonymní píše:
Tak já jsem trochu zvláštní případ, vdala jsem se v cizině, kde jsem žila za cizince a zhruba po dvou letech jsme se tam rozvedli. Nyní žiji v ČR a jelikož jsem svůj sňatek tady neregistrovala, tak mám i v občance stále uvedeno svobodná. Teď mám jiného partnera se kterým žiji, říkám, že je to můj manžel a všude se prezentuji jako vdaná (mimo úřední styk samozřejmě), myslím, že je to toho každému houby…

proč to děláš prosimtě? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
25.7.16 17:37

@radkka já právě nevím, kde se to moc píše, krom úředních papírů, ale už teď mám z toho „hrůzu“. Díky Bohu, že to nemusím mít v občance.
:hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna