Úvěr na oplocení

Anonymní
31.12.23 07:46

Úvěr na oplocení

Zdravím, rád si si vyslechnu názor ostatních. Mám plně vybavený a zrekonstruovaný dům, ale hypotéka nepokryla oplocení domu+brána a branka. Výše úvěru k doplacení 1,93mil, fixace 2,10% ještě na 5,5roku, zvažuji ještě úvěr od buřinky 200tis měsíční splátka cca 1600kč- Po zaplacení všech výdajů zbývá cca 8-11tis měsíčně-Single domácnost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13889
31.12.23 07:49

😁 no a co chceš slyšet? Snad sama víš, jestli to uplatite nebo ne.
Jestli zbývá teď cca 12K měsíčně, tak si na to za rok a kus nasetrite sami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12910
31.12.23 08:10

Ten zbytek mi přijde vzhledem k poklesu příjmů v dalším roce(jiné danění) příliš malý, navíc zase rostou energie.
Pokud máš single domácnost, tak to podle mě není úplně životně důležité a navíc se dá koupit nějaké dočasné pletivo, pár levných sloupků + cement a udělat dočasný plot.
Jasně, na krásu to není, trošku to komplikuje předělávku-ty sloupky, ale rozhodně si kvůli tomu není třeba brát půjčku při tak nízkých zbývajících příjmech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
31.12.23 08:24
@Sany80s píše:
Ten zbytek mi přijde vzhledem k poklesu příjmů v dalším roce(jiné danění) příliš malý, navíc zase rostou energie.
Pokud máš single domácnost, tak to podle mě není úplně životně důležité a navíc se dá koupit nějaké dočasné pletivo, pár levných sloupků + cement a udělat dočasný plot.
Jasně, na krásu to není, trošku to komplikuje předělávku-ty sloupky, ale rozhodně si kvůli tomu není třeba brát půjčku při tak nízkých zbývajících příjmech.

Co? O čem to mluvíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.12.23 08:30

Šetři. Úvěr na plot je nesmysl.. jak velký pozemek máš? Je lepší mít o 1600 měsíčně víc, pokud nemáš rezervu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
31.12.23 08:35

Jestli ten plot akutně nepotřebuješ kvůli psovi apod., tak za dva roky bys na něj měl mít našetřeno. Nevím jaký bys měl na půjčce úrok, ale podle mě při tak nízké splátce přeplatíš docela hodně, si to spočti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
31.12.23 08:41
@Cenarius píše:
Co? O čem to mluvíš?

Asi o tech cca dvou stovkach za nemocenské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12910
31.12.23 08:45
@Cenarius píše:
Co? O čem to mluvíš?

https://www.mfcr.cz/…-pro-o-54178

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
31.12.23 09:33
@Sany80s píše:

No a ji jako svobodné, bezdětné a zaměstnané se ty uváděné změny dotknout jakým snížením příjmů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
31.12.23 09:33
@Sany80s píše:

Já to znám. Proto mě spíš fascinuje, že tím někdo vůbec argumentuje ve spojení se „snížením příjmu“. Těch pár stovek maximálně? Jakože fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12910
31.12.23 09:38
@j.a.n.i1 píše:
No a ji jako svobodné, bezdětné a zaměstnané se ty uváděné změny dotknout jakým snížením příjmů?

Prosím, snad si to u míš přečíst ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12910
31.12.23 09:46
@Cenarius píše:
Já to znám. Proto mě spíš fascinuje, že tím někdo vůbec argumentuje ve spojení se „snížením příjmu“. Těch pár stovek maximálně? Jakože fakt?

Ano, teoreticky pár stovek. Další otázka je, zda má některé zaměstnanecké benefity.
Jenže v okamžiku, kdy máš po zaplacení pevných plateb na vše částku v průměru do deseti tisíc, je i pár stovek problém. V případě, že by jí po zaplacení pevných částek zbylo 30 tisíc, tak je to jedno, jenže to není její případ.
Navíc se předpokládá růst základních věcí. Ta částka, kterou uvádí jako to, co jí zbyde, je zvládnutelná, ale v případě i malého snížení příjmů a zvýšení nákladů, které u potravin a energií spíš přijde, je to v podstatě na hraně toho, že se to zvládnout nepodaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
31.12.23 09:47
@Sany80s píše:
Prosím, snad si to u míš přečíst ne?

No, právě, ze si to přečíst umim, tak se ptam jake to pro ni podle tebe obsahuje snizeni jejich příjmů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
31.12.23 10:20
@Sany80s píše:
Ano, teoreticky pár stovek. Další otázka je, zda má některé zaměstnanecké benefity.
Jenže v okamžiku, kdy máš po zaplacení pevných plateb na vše částku v průměru do deseti tisíc, je i pár stovek problém. V případě, že by jí po zaplacení pevných částek zbylo 30 tisíc, tak je to jedno, jenže to není její případ.
Navíc se předpokládá růst základních věcí. Ta částka, kterou uvádí jako to, co jí zbyde, je zvládnutelná, ale v případě i malého snížení příjmů a zvýšení nákladů, které u potravin a energií spíš přijde, je to v podstatě na hraně toho, že se to zvládnout nepodaří.

Nebo nic.

Benefity co? Ty s tím nemají nic společného. To se týká jen lidí, kteří mají opravdu hodně benefitů.

A růst základních věcích? Potraviny i energie zlevňují. Co bude zdražovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
31.12.23 10:27
@Anonymní píše:
Zdravím, rád si si vyslechnu názor ostatních. Mám plně vybavený a zrekonstruovaný dům, ale hypotéka nepokryla oplocení domu+brána a branka. Výše úvěru k doplacení 1,93mil, fixace 2,10% ještě na 5,5roku, zvažuji ještě úvěr od buřinky 200tis měsíční splátka cca 1600kč- Po zaplacení všech výdajů zbývá cca 8-11tis měsíčně-Single domácnost.

Pokud ten plot nepotřebuješ nutně hned, nechala bych to být. O hodně preplatis a rezervu nemáš velkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel