Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pokud tam není nějaký 20% úrok. Tak se vyplatí úvěr si nechat a peníze uložit někam na spořicí účet.
@RoMi895 píše:
Ahoj, mám prosbičku, musela jsem si vzít uver na vyplacení SJM 250tis. Mam ho 4 měsíce, z dědictví mi teď přišlo na úcet 200tis.
A ted nevím, zda ty peníze vzit a poslat to na ten uver a nebi si to radeji nechat jako rezervu?
Rikam si, ze ani jedno by nebyli špatné řešení.
Jsem sama s dcerou.
Dekuji za radu, jak byste to řešili vy?
Jaký máš úrok na úvěr?
Jaký máš úrok na spořícím účtu?
Porovnej si to a podle toho rozhodni.
@RoMi895 píše:
Ahoj, mám prosbičku, musela jsem si vzít uver na vyplacení SJM 250tis. Mam ho 4 měsíce, z dědictví mi teď přišlo na úcet 200tis.
A ted nevím, zda ty peníze vzit a poslat to na ten uver a nebi si to radeji nechat jako rezervu?
Jsem sama s dcerou.
Sto bych si nechala jako rezervu, sto poslala na úvěr.
@Cenarius píše:
Pokud tam není nějaký 20% úrok. Tak se vyplatí úvěr si nechat a peníze uložit někam na spořicí účet.
Je tam tuším 6,99
@Cenarius píše:Je tam tuším 6,99
@MartinL45 píše:
Jaký máš úrok na úvěr?
Jaký máš úrok na spořícím účtu?Porovnej si to a podle toho rozhodni.
Samozřejmě, že vyšší urok je na úvěru
@RoMi895 píše:
Tak co řešíte? Zaplaťte úvěr, zbyde vám více peněz.
@RoMi895 píše:
Je tam tuším 6,99
Pokud můžeš bez sankce splatit úvěr, tak bych splatil úvěr. Částku, kterous posílala na splátky, bych posílal na spořák pro vytvoření rezervy.
@RoMi895 píše:
Jsem sama s dcerou.
Tak zásadní je, na jaký úrok je. Pak to můžeš srovnat s tím, na kolik těch 200tis můžeš uložit na spořák (vklad) - něco málo přes 6%. NO a spočti si, kolik tě ta rezerva bude měsíčně stát. ![]()
@RoMi895 píše:
Proč samozřejmě?
@Tarena píše:
Nemáš vesteckou kouli?
Křišťálovou krychli verze 4.1. Ale i ta se někdy sekne. ![]()
Na sporicim mam urok 4% do limitu 200tis.
Na úveru je úrok 6,99
Pokud nejsou poplatky za dřívější splacení tak bych to hned cele zaplatila, budeš mít klid.
@RoMi895 zaplatit úvěr rozhodně.. jinak v podstatě přijdeš o peníze. Rezervu si vytvoř z peněz určených na splátky.
Jsem sama s dcerou.