Může si nechat banka přeplatek?

8
11.12.23 19:50

Může si nechat banka přeplatek?

Můžete mi prosím poradit? V listopadu 21 jsem si vzala telefon na splatky, tak to tak platím platím a přijde mi, ze už to platím nejak dlouho, tak koukam na smlouvu a ve smlouvě bylo 15splatek, což znamena, ze už mam dávno uhrazeno 🙈 🙈 🙈 jsem trubka, proste jsem! Nikdo me neupomenul, jen jsem v takove situaci, ze premyslim nad penezma a nejak mi to secvaklo.. prosím Vás, můžou si penize nechat, i když jim nepatří, když je tam posílám, protože jsem proste trubka? Dekuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8480
11.12.23 20:19
@socha634 píše:
Můžete mi prosím poradit? V listopadu 21 jsem si vzala telefon na splatky, tak to tak platím platím a přijde mi, ze už to platím nejak dlouho, tak koukam na smlouvu a ve smlouvě bylo 15splatek, což znamena, ze už mam dávno uhrazeno 🙈 🙈 🙈 jsem trubka, proste jsem! Nikdo me neupomenul, jen jsem v takove situaci, ze premyslim nad penezma a nejak mi to secvaklo.. prosím Vás, můžou si penize nechat, i když jim nepatří, když je tam posílám, protože jsem proste trubka? Dekuju!

Požádej o vrácení.
Já takhle poslala platbu pojišťovně navíc, obratem mi ji sami poslali zpět jako vratku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
11.12.23 20:30

Ne, měli by je vrátit, neb už to bylo plnění bez právního důvodu. Požádej o to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
11.12.23 20:35

Ale ty to neplatíš bance ne? platíš obchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
11.12.23 21:05

Samozřejmě že nemůže. Nemáš náhodou každý měsíc na účtu i vratku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76591
11.12.23 21:19
@socha634 píše:

tak trubka asi trochu jsi, když si neumíš spočítat a nastavit počet splátek, ale peníze si nechat nemůžou, okamžitě přestaň platit,
a požádej obchod, kde jsi telefon kupovala, o vrácení přeplatku,
pokud jsi měla smlouvu o půjčce se svou bankou, tak požádej banku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
11.12.23 21:36
@ka2ka píše:
Ale ty to neplatíš bance ne? platíš obchodu?

Většinou obchod zařídí úvěr u banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel