Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Dobrý den,Mohu se zeptat někoho, kdo se více vyzná, jak je to se strháváním přednostní exekuce?
Moc děkuji za jakoukoliv informaci
Pracuji zatím jen já poloviční úvazek, čistá mzda na účet 12.000,–. Přednostní exekuce 70.000,–, kolik se má strhnout? Jestli vůbec? Píšou dvě třetiny, ale to by mi zbyly 4.000,–, je to tak v pořádku? Také jsem se dočetla, že minimální částka co by měla zůstat je 13.600.
Anonym
OBVYKLE z čistý odečíst nezabavitelnou částku a pak az dvě tretiny. Takže u tebe by nestrhli nic.
Také si myslím. Nicméně dnes mi přišlo do datovky, že jsem změnila zaměstnavatele, a že má povinnost mi strhávat dvě třetiny. Nevím, zda se mám ozývat či ne.
Každý měsíc zasílám částku dle dohody.
Díky
@Anonymní píše:
Také si myslím. Nicméně dnes mi přišlo do datovky, že jsem změnila zaměstnavatele, a že má povinnost mi strhávat dvě třetiny. Nevím, zda se mám ozývat či ne.
Každý měsíc zasílám částku dle dohody.
Díky
Povinnost má, ale kde nic není…
Dobrý den,
Mohu se zeptat někoho, kdo se více vyzná, jak je to se strháváním přednostní exekuce?
Pracuji zatím jen já poloviční úvazek, čistá mzda na účet 12.000,–. Přednostní exekuce 70.000,–, kolik se má strhnout? Jestli vůbec? Píšou dvě třetiny, ale to by mi zbyly 4.000,–, je to tak v pořádku? Také jsem se dočetla, že minimální částka co by měla zůstat je 13.600.
Moc děkuji za jakoukoliv informaci
Anonym