Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Já do 60, ještě 20 let, beru to jako důchodové připojištění, než jako že dům bude jednou náš
, náš bude v poměru k době splácení chvíli, ale na stáří se dle mého „vlastní“ bude hodit
. Pokud nám dům přijde zbytečně velký, tak ho snad prodáme a půjdeme do menšího a na stará kolena se rozsoupnem ![]()
Tak hypotéky máme na dlouhou, ale splácet je budeme v roce 2025… každá mimořádná splátka snižuje jistinu, ze které se počítá úrok
My ještě dýl, ale brali jsme si ji nedávno. Ale beru to, že to je investice do našeho domu.
@Anonymní píše:
Nám se to zdá nekonečné. Samozřejmě, že nečekáme v nejbližší době, že to splatíme. Máme to ještě na 17 let.Hypotéka neni naštěstí vysoká. Chtěli bysme to splatit aspoň o 5 let dříve. Fixaci máme do roku 2030. Máte hypotéku nebo už máte spláceno?
Vím, že ženská z Kooperativy se úplně zhrozila. Jejda ještě 17 let. Zda se vám to hodně? Popravdě mě ano.
Do 2050. Vůbec nevidím důvod to splácet, když to mám půjčené na 2,9% a úrok na spořáku přes šest.
Mi ty půjčené peníze hezky vydělávají.
My ještě 18 let, ale předpokládám, že to splatime dřív. A i kdyby ne, splácíme 4000, takže nás to n jak netrápí.
Ty jo nevim, proste do duchodu
Tak mam platit hypoteku nebo najem? Ta hypoteka je s inflaci smesnejsi a smesnejsi, zato najem roste. Nic sme zadarmo nedostali, tak holt hypoteka ![]()
@Lama Lama píše:Úrok máš fixovány do 2050???
Do 2050. Vůbec nevidím důvod to splácet, když to mám půjčené na 2,9% a úrok na spořáku přes šest.Mi ty půjčené peníze hezky vydělávají.
@Lama Lama píše:
Do 2050. Vůbec nevidím důvod to splácet, když to mám půjčené na 2,9% a úrok na spořáku přes šest.Mi ty půjčené peníze hezky vydělávají.
Asi tak, dokud budou na spořáku vyšší úroky než na hypo, tak hypo mimořádně splácet nebudu. Hypo 1,98%, spořák 6,01%. Vynechám jiné metody zhodnocení.
@Anais Brno píše: Úrok máš fixovány do 2050???
Ne, to nepíšu. ![]()
@Zumpa píše:
Asi tak, dokud budou na spořáku vyšší úroky než na hypo, tak hypo mimořádně splácet nebudu. Hypo 1,98%, spořák 6,01%. Vynechám jiné metody zhodnocení.
Přesně, já splátky okamžitě stáhla na mimimum. Možná ani nesplácím žádnou jistinu. Jestli jo, tak fakt minimální.
My si brali hypo před skoro 10 lety, na 30 let. Ale už se nám to podařilo díky lepší úrokové sazbě o 5 let zkrátit, takže před námi je něco málo přes 15. Trochu se jen “netěším”, až nám za 2 roky skončí fixace, protože teď máme 1,9 %
takže doufám, že ty úrokové sazby do té doby ještě trochu klesnou. Splaceno budeme mít pár let po padesátce. Teď už je to fajn, jak jistina ubývá rychleji. Děsilo mně to ze začátku, když člověk platil skoro jenom úroky ![]()
No podle mě nezáleží na kolik let, ale do kolika let. Nám zbývá nějakých 17 let s tím, že manželovi tu dobu bude 50 a mne 45.
@Anais Brno píše: Úrok máš fixovány do 2050???
No to asi ne. Ale každý rok, kdy je ten poměr úroků takový, se počítá
@Lama Lama tak z 1 mil máš 6ti procentním úroků nějakých 50 tisíc ročně na úrocích.
Nevim, jakou máš splátku, ale snížit si splátku na minimu a těch pár tisíc honit po sporicich účtech???
Možná volné peníze nějak zaparkovat, ale pokud jsi to neudělala doteď, tak úroky na termínovaných i sporicich vkladech jsou dole…
Mimo to většinou máš úročení do 250 / 500 tis. J&T nabízí neomezenou výši vkladu, ale podmiňuje první vklad minimem 1 mil CZK..
Možná vyděláš na dovolenou…
Nám se to zdá nekonečné. Samozřejmě, že nečekáme v nejbližší době, že to splatíme. Máme to ještě na 17 let.
Hypotéka neni naštěstí vysoká. Chtěli bysme to splatit aspoň o 5 let dříve. Fixaci máme do roku 2030. Máte hypotéku nebo už máte spláceno?
Vím, že ženská z Kooperativy se úplně zhrozila. Jejda ještě 17 let. Zda se vám to hodně? Popravdě mě ano.