Do kdy máte hypotéku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
22.11.23 18:00
@Anais Brno píše:
@Lama Lama tak z 1 mil máš 6ti procentním úroků nějakých 50 tisíc ročně na úrocích.
Nevim, jakou máš splátku, ale snížit si splátku na minimu a těch pár tisíc honit po sporicich účtech???
Možná volné peníze nějak zaparkovat, ale pokud jsi to neudělala doteď, tak úroky na termínovaných i sporicich vkladech jsou dole…
Mimo to většinou máš úročení do 250 / 500 tis. J&T nabízí neomezenou výši vkladu, ale podmiňuje první vklad minimem 1 mil CZK..
Možná vyděláš na dovolenou…

Tak lepsi, než dratem do voka, na ulici ti to nikdo neda… já jsem jistinu moc nesplacela nikdy, ale dolud byla hypoteka vyssi, než úroky na sporaku, tak jsem to davala do chytré rezervy, ltera se mi odecitala z jistiny pri vypocitani uroku. Tu ksem pred dvema lety vybrala, komplet, rozhazela to po sporacich a vkladech. Vsechno mam nad 6 procent. Jsou to peníze zasarmo, bez prace. Fakt neni důvod predcasne splacet hypoteku s urocenim pod 3 procenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1012
22.11.23 18:02

A co? Máš platit nájem nebo hypotéku ( svoje)? Nechápu, čeho se desis. :nevim:

Příspěvek upraven 22.11.23 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
22.11.23 18:02
@Lama Lama píše:
Tak lepsi, než dratem do voka, na ulici ti to nikdo neda… já jsem jistinu moc nesplacela nikdy, ale dolud byla hypoteka vyssi, než úroky na sporaku, tak jsem to davala do chytré rezervy, ltera se mi odecitala z jistiny pri vypocitani uroku. Tu ksem pred dvema lety vybrala, komplet, rozhazela to po sporacich a vkladech. Vsechno mam nad 6 procent. Jsou to peníze zasarmo, bez prace. Fakt neni důvod predcasne splacet hypoteku s urocenim pod 3 procenta.

U nás se říká rezavý´ drátem do oka, a přesně tohle rčení mě napadlo taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.23 18:10

Hypotéku budeme splácet dalších 25 let. Celkem byla na 28 let.

• Citovat
  • Upravit
647
22.11.23 20:29

Patnact let. Na osm mam fixovany urok 2,2. Cena nemovitosti trojnasobna, nez na zacatku.
Spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
22.11.23 21:02

Hypoteku jsme meli ma 30 let. Splatili jsme ji po 12ti letech. Ted jsme uvazovali o dalsi hypotece. Kupujeme byt jako vyporadani v ramci rodiny. Nakonec jsme to dali dohromady z vlastnich zdroju. Zajimave ale bylo, ze bychom meli uplne stejnou urokovou sazbu jako v roce 2009, kdy jsme si brali prvni hypoteku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.11.23 21:15

My platíme hypo už 12 let a doufáme, že za 3 roky doplatíme. Budeme kolem 45 let.

• Citovat
  • Upravit
1729
23.11.23 17:11

Máme na 30 let. Brali jsme si ji loni. Snažím se nad tím nepřemýšlet, je to děsný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
1.12.23 14:40

Do roku 2047, od letoška, takže ještě krásných 24 let. Je mi 32, v 56 mám splaceno, doufám. To by šlo. Mám jí sama. Až zaplatim, prodám byt a budu lítat po světě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
4.3.24 18:55

Ja jeste 28 let a je mi 26 let 😊beru to jako kdybych byla v pronajmu ale je to lepsi varianta a je to investice do me budoucnosti 😊 mam ji skoro 5 let a platim mesicne 4200 🙂 😊 a musim rict neni to pro me koule na noze jako u nekterych ktery se toho boji a rikaji ze by do toho nesli ze se boji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brouček Pytlíček
5.3.24 05:04

Finančně gramotný člověk bere hypotéku při rozumném úroku (= úvěr na páku) jako příležitost v dlouhodobém horizontu akumulovat majetek. Finanční a investiční negramot to bere jako kouli na noze, děsí se jako tazatelka a chce se hypotéky co nejdříve zbavit

• Citovat
  • Upravit
2971
9.8.24 22:55

.

Příspěvek upraven 09.08.24 v 23:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2971
9.8.24 23:00

Sjednavala jsem ji na 30 let. Jak dlouho ji budu reálné platit samozřejmě ještě nevím. Záleží na budoucích příjmech, možnosti částečně splácet nebo navíc v průběhu. Měla bych dostat i něco nazpět z dotace, ale nechci to tím teď umorít, raději bych ty peníze ještě někde investovala (možná další nemovitost).
Aktuálně mám fixaci na 5 let a měla jsem hodně štěstí, protože při sjednání jsem měla ještě rozumný úrok, na který se ještě tak cca půlrok rok běžně na trhu nedostaneme, a to bude tak akorát doba, kdy budu moct začít přemýšlet nad refixaci.
Za tu dobu šla hodnota nemovitosti i docela dost nahoru, takže při refixu bych zvážila případně peníze navíc na tu jinou nemovitost. Zatim je to ale hudba budoucnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel