Exekuce na účtu

Anonymní
11.12.23 04:47

Exekuce na účtu

Dobré ráno, mám dotaz ohledně exekuce na účtu. Mám ji tam již přes měsíc, kdy mi nepřišly na účet dostatečné finanční prostředky na uhrazení. Dnes by mi tam měla dorazit výplata, mělo by to pokrýt dlužnou částku. Moje otázka zní jak dlouho trvá než si exekutor peníze strhne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.12.23 07:05

Strhne si to ihned. Ale odblokování může trvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
11.12.23 08:10
@Anonymní píše:
Dobré ráno, mám dotaz ohledně exekuce na účtu. Mám ji tam již přes měsíc, kdy mi nepřišly na účet dostatečné finanční prostředky na uhrazení. Dnes by mi tam měla dorazit výplata, mělo by to pokrýt dlužnou částku. Moje otázka zní jak dlouho trvá než si exekutor peníze strhne?

Jestli to myslíš tak, že bys to stihla vybrat, tak nestihneš, strhne se to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.23 09:01

@1Pears1 chtěla bych si vybrat to nezabavitelné minimum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
11.12.23 09:16

@Roxynka111 pokud máš zablokovaný účet, nedostaneš se k žádným penězům dokud neuhradis dluh.
Kolegyně se dostala do průšvihu, má zablokovaný účet asi na doživotí, je to nehorázná částka co dluží, nikdy ji nesplatí. Tak se domluvila v práci, chodí ji peníze jinam a řeší to s právníky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
11.12.23 09:23

@lucynka25 Dluzi nehoraznou cástku a reší to s právniky, aby mohla podvádět veritele? Kolik tech právniku je a kolik jim platí měsíčně ta chuděra? Kde na to bere?

• Citovat
  • Upravit
22894
11.12.23 09:28

@Uslava ne to ona jim splácí co může, je samozivitelka, s právníky řeší dům její matky, ve kterém bydlí..víc nevím, není vhodné se jí vyptávat a už vůbec jí tu rozebírat ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
11.12.23 09:41
@lucynka25 píše:
@Roxynka111 pokud máš zablokovaný účet, nedostaneš se k žádným penězům dokud neuhradis dluh.
Kolegyně se dostala do průšvihu, má zablokovaný účet asi na doživotí, je to nehorázná částka co dluží, nikdy ji nesplatí. Tak se domluvila v práci, chodí ji peníze jinam a řeší to s právníky..

Tak hodně štěstí - kromě toho, že dluží ji ještě hrozí trestní stíhání za to, že skrývá příjem…

• Citovat
  • Upravit
22894
11.12.23 09:53

@MartinL45 to je možné, ale jak říkám, neřeším to, není to můj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.12.23 09:56
@Anonymní píše:

Napiš nebo zavolej do občanské poradny. Tady je to jen snuska nesmyslu, dojmu a nazoru :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.12.23 09:57
@martina.se píše:
Strhne si to ihned. Ale odblokování může trvat
@1Pears1 píše:
Jestli to myslíš tak, že bys to stihla vybrat, tak nestihneš, strhne se to hned.

Vy víte, že už to je pravomocne?

@MartinL45 píše:
Tak hodně štěstí - kromě toho, že dluží ji ještě hrozí trestní stíhání za to, že skrývá příjem…

Blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8085
11.12.23 09:58
@lucynka25 píše:

Není to tak, že banka blokuje určitou částku a s čímkoliv nad tu částku můžeš manipulovat? Protože to by nedávalo smysl, aby exekutor blokoval i to, na co nemá nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.12.23 09:58
@lucynka25 píše:

Ať si zřídí chráněny účet nebo zváží oddlužení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24816
11.12.23 10:47

Pokud jsem dávala blokace na účet, někdy si majitel účtu v bance vyběhal vyplacení aspoň nezabavitelného minima, dokonce myslím, že trojnásobek… (jen z jednoho obstaveného účtu), zašla bych si do banky, vím jistě, že nejméně dvěma osobám to banky vyplatily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.12.23 12:04
@Roxynka111 píše:
@1Pears1 chtěla bych si vybrat to nezabavitelné minimum

Záleží, kolik exekutor zablokoval, pokud je to výši částka než částka výplaty nic nevybereš.
Nechápu, že si to nechala zajít tak daleko, že ti blokoval účet to je většinou poslední možný krok.
Na exekučním úřadě, jsem chvíli dělala vím jak to chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel