Exekuce na účtu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18228
11.12.23 12:21
@Su601 píše:
Záleží, kolik exekutor zablokoval, pokud je to výši částka než částka výplaty nic nevybereš.
Nechápu, že si to nechala zajít tak daleko, že ti blokoval účet to je většinou poslední možný krok.
Na exekučním úřadě, jsem chvíli dělala vím jak to chodí.

Promiň, ale víš kulové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.12.23 12:25
@Lucy75 píše:
Pokud jsem dávala blokace na účet, někdy si majitel účtu v bance vyběhal vyplacení aspoň nezabavitelného minima, dokonce myslím, že trojnásobek… (jen z jednoho obstaveného účtu), zašla bych si do banky, vím jistě, že nejméně dvěma osobám to banky vyplatily…

Někdy tam ty lidi peníze nemají, když banka příkaz dostane. Je to trojnásobek ziv. minima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24828
11.12.23 14:43

@bertoldina jojo, je to podle OSŘ, někteří lidi to vědí a prostě si pro ty peníze zajdou.. tak jestli jim tam přijde třeba 30 výplata, tak dobrý aspoň půlku vytáhnout, no…
jednou.. víckrát to stejně nejde…
a jednou to byla fakt mamina s 2 malými dětmi čerstvě v práci, tak té jsem to poradila mezi řádky sama 8) protože by děckám neměla co dát na talíř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.23 14:49
@Su601 píše:
Záleží, kolik exekutor zablokoval, pokud je to výši částka než částka výplaty nic nevybereš.
Nechápu, že si to nechala zajít tak daleko, že ti blokoval účet to je většinou poslední možný krok.
Na exekučním úřadě, jsem chvíli dělala vím jak to chodí.

Asi záleží na exekutorovi.. chlapovi zablokovali účet a ještě neměl ani dopis od exekutora v ruce, takže o exekuci nevěděl…

• Citovat
  • Upravit
18228
11.12.23 15:05
@Anonymní píše:
Asi záleží na exekutorovi.. chlapovi zablokovali účet a ještě neměl ani dopis od exekutora v ruce, takže o exekuci nevěděl…

Nezáleží, je to standardní postup v souladu s právními předpisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.12.23 15:09
@Lucy75 píše:
@bertoldina jojo, je to podle OSŘ, někteří lidi to vědí a prostě si pro ty peníze zajdou.. tak jestli jim tam přijde třeba 30 výplata, tak dobrý aspoň půlku vytáhnout, no…
jednou.. víckrát to stejně nejde…
a jednou to byla fakt mamina s 2 malými dětmi čerstvě v práci, tak té jsem to poradila mezi řádky sama 8) protože by děckám neměla co dát na talíř…

Už je to naštěstí celkem známé. A porad o dost funkcnejsi než chráněny účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24828
11.12.23 15:12

@bertoldina ale však jo, já to tak taky beru, pokud si ty prachy člověk vydělá svou vlastní prací, tak ať má z toho aspoň na jídlo, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.23 15:55
@bertoldina píše:
Nezáleží, je to standardní postup v souladu s právními předpisy.

Tomu zrovna u exekutorů moc nevěřím, já tu exekuci měla na zamítavý rozsudek a zvládli zablokovat účet i nemovitost :nevim: Tam jsem tu exekuci fakt předpokládat nemohla. Jojo takové chybičky se stávají zcela výjimečně jedou za 10 let, já vím. Ten rozsudek byl kraťoučký, neb námitka promlčení, přehlédnout to nešlo.

• Citovat
  • Upravit
11.12.23 16:00

@bertoldina@Lucy75 děkuju moc, mě nejvíc zajímalo jestli se to okamžitě strhne když mi přijde větší částka než je exekuce nebo to tam bude třeba den viset a budu mít šanci to minimum vybrat a zbytek se strhne příští měsíc

Příspěvek upraven 11.12.23 v 16:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
11.12.23 16:45
@Anonymní píše:
Tomu zrovna u exekutorů moc nevěřím, já tu exekuci měla na zamítavý rozsudek a zvládli zablokovat účet i nemovitost :nevim: Tam jsem tu exekuci fakt předpokládat nemohla. Jojo takové chybičky se stávají zcela výjimečně jedou za 10 let, já vím. Ten rozsudek byl kraťoučký, neb námitka promlčení, přehlédnout to nešlo.

Asi jsem to napsala nejasné, standardním postupem myslím postup u slunečnice. Účet je blokován a až pak se to dozví povinný.
V exekučním řízení je ještě v počátku pověření soudem, ale upřímně tam si nejsem jistá, nakolik ty exekuční tituly prověřují. Hlavně toho exekutora o zahájení řízení požádal opravneny, který musel vědět… takže zmetek c.1 je oprávněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.12.23 21:24

Dobrý večer. Exekuce na účtu je zablokována pouze do výšky dluhu který u exekutora máte. Pokud máte výplatu vyšší než-li je dluh, částka nad výši dluhu bude na účtu ihned k dispozici (blokace je pouze do určité výše). Pokud bude výplata menší než dluh můžete si jednou vybrat trojnásobek životního minima na pokladně banky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
24.12.23 09:56
@MartinL45 píše:
Tak hodně štěstí - kromě toho, že dluží ji ještě hrozí trestní stíhání za to, že skrývá příjem…

Ne, neskryva!!!
Posilat si penize na cizi ucet je normalni, a dluznik je k tomu DONUCEN, protoze ucet na jeho jmeno exekutor ze zakona zablokuje cely (dluznik muze po zadosti v bance vybrat jen JEDNORAZOVE za celou dobu castku ve vysi nevim presne kolik, cca 15 tisic?) a VSECHNY penize, tedy i ty, ktere dluzniku MUSI ze zakona zustat po exekuci, jsou pro nej nedostupne!!!

Tedy, pokud si dluznik nezaridi vyplaceni ZBYLE mzdy po exekuci, zustane UPLNE BEZ PENEZ!!

Samozrejme, existuje chraneny ucet, ale to je takovy paskvil, ze s tim je vic starosti (dluznik, zamestnavatel, exekutor, banka) i omezeni, zebto pouziva V CELE REPUBLICE jen velmi malo lidi.

POSILANI SI PRIJMU * ZBYLEHO PO EXEKUCI* NA JINY UCET TEDY N E N I S K R Y V A N I PRIJMU A N I C ZA TO N E H R O Z I!!!

Nestraste laskave lidi, ano?!

Skryvani by bylo, kdyby dluznil prestal pracovat na smlouvu a zacal delat nacerno. Nebo si nasel nacerno druhou praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel