Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@RoMi895 píše:
Ahoj, mám prosbičku, musela jsem si vzít uver na vyplacení SJM 250tis. Mam ho 4 měsíce, z dědictví mi teď přišlo na úcet 200tis.
A ted nevím, zda ty peníze vzit a poslat to na ten uver a nebi si to radeji nechat jako rezervu?
Rikam si, ze ani jedno by nebyli špatné řešení.
Jsem sama s dcerou.
Dekuji za radu, jak byste to řešili vy?
Jednoznacne doplatit uver a zit bez dluhu. To je moje zivotni filozofie ![]()
Ja bych splatila. Navic mam v hlave, ze v roce 2023 to jde bez poplatku, od 2024 uz se bude platit nejaky procento z castky..?
@Anais Brno píše:
Jo to jsou expertky na finanční záležitosti. Úvěr za 6.99 a sporák za 6… To se vyplatí obíhat banky, přesouvat peníze…
Píšu to výš, aby se ti tyhle čáry máry vyplatily, musíš mít jiné podmínky…
Jsem rozhodně pro splacení uvěru. Osobně dokonce i v případě (u zmíněné částky) nížšího úroku u půjčky než u spoření, protože život bez dluhu je k nezaplacení. Reakce byla odpovědí na dotaz.
Místní expertky nepotřebují obíhat banky protože vše vyřídí do deseti minut, včetně převodu peněz, z pohodlí vlastní domácnosti. Ale rozumím ti, mám také rodiče pro které jsou ty internety nepřítelem ![]()
@cincula píše:
Jsem rozhodně pro splacení uvěru. Osobně dokonce i v případě (u zmíněné částky) nížšího úroku u půjčky než u spoření, protože život bez dluhu je k nezaplacení. Reakce byla odpovědí na dotaz.
Místní expertky nepotřebují obíhat banky protože vše vyřídí do deseti minut, včetně převodu peněz, z pohodlí vlastní domácnosti. Ale rozumím ti, mám také rodiče pro které jsou ty internety nepřítelem
Podívej, my máme cca 7 účtů u bank, dva z toho jen kvůli hypo, popravdě na přístupy a hesla mám deníček…
To nepočítám dvě penzijka, jedno stavebko a nějaké ty investiční účty. Řešit, kam uložit na krátkou dobu 200 tisíc, tak bych určitě další účet neřešila…
@Anais Brno píše:
Podívej, my máme cca 7 účtů u bank, dva z toho jen kvůli hypo, popravdě na přístupy a hesla mám deníček…
To nepočítám dvě penzijka, jedno stavebko a nějaké ty investiční účty. Řešit, kam uložit na krátkou dobu 200 tisíc, tak bych určitě další účet neřešila…
Ty ne, pokud si ale někdo musí půjčovat 200 tis na vyplacení manžela a řeší, že nemá žádnou rezervu, možná ho bude zajímat i nějaká za drobná stovka.
@Anais Brno píše:
Prosím tě, ukaž mi, který spořicí účet má dnes 6% a více…
Trinity bank, UniCredit Bank například