Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem tu nova
Cekam miminko a mam nekolik dotazu na zkusenosti..Mate nekdo zkusenosti s tim, ze Vam Dr rekl na UZ ve 21t nebo pozdeji, ze je mimi o neco mensi a o kolik? Stari mimca mi urcil DR ve 13t, ale stejne to stanovil nejak divne, protoze dle UZ vychazelo oplodneni o 14 dni jinak nez mohlo byt - manzel byl v te dobe nemocny, tak nebylo tuleni, stalo se Vam nekomu totez?
A jeste otazka ke lnenemu seminku, jak a kdy ho zacit papat/pit vyvar, a co malinik? Diky moc a uvitam vsechny informace ![]()
Během těhu jsem pila spíše Roiboos, maliník až cca od 36.týdne se doporučuje, on uvolňuje svalstvo.
Ahoj Saaro, u UTZ může být rozptyl v odhadu, nejpřesnější bývá kolem 11.-12. týdne, počítá se to od poslední MS, ne od ovulace (není to těch 14 dní, co ti tam lítalo?). Na fotce z UTZ bývá uvedeno stáří, např. 13w4d +-6d (týdny, dny a +-možná odchylka odhadu stáří). Ta možná odchaylka odhadu se postupně zvětšuje. Pokud to neznepokojuje doktora, je to asi v normě. Maliník a lněné semínko se pije myslím od cca 34. týdne, ale každý říká jinak.
Užívaj si bříško
. Eva
Diky moc, Dr je takovy trosku divny ![]()
Co jste meli treba vse vyplneno v Tehu prukazce, ja tam musim mit i rodne cislo manzela…a jiny blbosti
A jeste neco nevite, co muze znamenat, ze mam v moci nejake Ketony…pry to vypada, ze hladovim, ale ja urcite nehladovim…tak to posilaji na dalsi vysetrenei
Tak metrik se mi nepripojuje, nevite nekdo, jak na to? A jinak stanovuji pak pri UZ stari podle obvodu hlavicky? Jsem ted ve 21t
Ahoj Saaraa
Tak UZ v prvním trimestru určuje datum porodu. Podle něj by si měla porodit. Další UZ jsou velmi nepřené, protože mimi roste skokově. Píšeš, že jsi měla UZ ve 13tt, kolikátý týden ti tam napsal doktor. Všechny ostatní termíny podle MS a pohybů jsou nepřesné. Každá máme ovulaci jinak a pohyby taky vnímáme jinak.
Ketony v moči znamenají cukrovku. Doktor tě odešle na vyšetření cukru do nemocnice. Tam se teprve ukáže jestli ji vůbec máš.
Já taky psala do své těhu průkazky rodné číslo manžela. Dívají se na to před porodem, když píšou porodopis a rodné č. si opisují. Vydávají po porodu papír o jménu matrice, tam by měli být napsáni rodiče.
Diky za odpovedi. ty ketony to neni nic moc, ale cukr mi ani v moci ani v krvi nenasli, tak nevim ![]()
NO a s tou tehu prukazkou, vim, ze treba kamaradka, co chodi primo do poradny do nemocnice tam zadny udaj o rodnem cisle manzela nema.
saaraa
Ty ketony můžou znamenat cukrovku. Doktor by tě mě posat na vyšetření. Zatím se ale nestrachuj. Papírky jsou nepřesné. Jistotu ti dají po vyšetření.
Rodné číslo do průkazky psát nemusíš. Akorát ho budeš muset všude hlásit, takhle si jej jenom opíší. Těhotenská průkazka je doklad jako každý jiný.
saaraa
Taky si myslím jestli jsi nezapomněla na těch 14 dní co se berou od prvního dne PM do ovulace. Pokud ti ten UZ teda ukazuje o 14 dní více než jsi se tulila s manželem tak to bude určo tím. Co?
Ahoj, ja jsem pocitala i s temi 14 dny a stejne to nevychazi…asi nejaka odchylka ![]()
No tak pokud ti tu odchylku 14 dní naměřil v prvním trimestru tak pokud vycházelo mimi menší, tak jsi nejspíše musela otěhotnět až těsně na konci cyklu a před menstruací, která teda asi nenastala. Pokud ti to řekl ve 21 týdnu tak je to jen odchylka, kde se už objevuje i to jak velcí jsou rodiče a tak.
Diky moc, no asi to bude tim, ze jsem otehotnela asi tesne pred MS. To by asi odpovidalo ![]()